הציבור הישראלי תומך בשוויון בנטל, אך לא בכל מחיר
מסקר מיוחד שנערך על ידי "פאנלס פוליטיקס" עבור mako עולה, כי 46% מאמינים שהעיקרון עליו עומד לפיד לעגן בחקיקה את השוויון בנטל הוא החשוב ביותר. אך כשהוצגו בפני הנשאלים ההשלכות של השוויון בנטל, כמו פגיעה בשירות הצבאי של הנשים ותשלום שכר גבוה לבני ישיבות נשואים, התמונה משתנה. 37% מהנשאלים - בממשלה יהיו 20-24 שרים. הערב ב"העולם הלילה" - כל הנתונים


המשא ומתן הקואליציוני מקרטע. חברי הכנסת החדשים יאיר לפיד ונפתלי בנט חתמו על ברית אחים ולא מוכנים להיכנס לממשלה בנפרד. וראש הממשלה בנימין נתניהו נאלץ להסתפק בינתיים בציפי לבני ו"התנועה" ובשאול מופז ו"קדימה". בראש הדרישות של בנט ולפיד עומד רעיון השוויון בנטל – גיוס החרדים ושילובם בשוק העבודה.
אך סוגיית שילוב החרדים בצבא מעלה גם לא מעט שאלות של עלות מול תועלת. על פי ההערכות השכר שיצטרכו לשלם לבני הישיבות עבור שירותם הצבאי, עשוי להיות גבוה מהרגיל, בשל העובדה שהם מתגייסים כשהם כבר נשואים ואבות לילדים. הנשים המשרתות בצבא יפגעו ולא יקבלו הזדמנות שווה לשרת ביחידות מסוימות, לצורך התאמתן לשירות בני ישיבות וגם ההתאמות שייאלץ הצבא לעבור על מנת להתאים לאמונות החיילים החרדים יעלו סכומים לא קטנים.
אין לפגוע בשירות הנשים בצה"ל
בסקר מיוחד שנערך על ידי מכון הסקרים "פאנלס פוליטיקס" עבור mako, בדקנו עד כמה מוכנים הישראלים ללכת רחוק עם הנהייה אחר השוויון בנטל. כשנתבקשו 500 הנשאלים בסקר לבחור מה חשוב להם יותר בכל הנוגע לשוויון בנטל, 43% מהנשאלים ענו שגם שירות צבאי וגם שילוב בעבודה חשובים מבחינתם באותה מידה. 22% אמרו ששילוב החרדים בצה"ל ובשירות הלאומי חשוב יותר מהשתלבות בשוק העבודה ו-35% אמרו ששילוב החרדים בעבודה חשוב יותר משילובם בצה"ל.

עם זאת, כשנשאלו האם למען המטרה של שוויון בנטל השירות בצה"ל יש לאפשר הגבלות על שילוב נשים ביחידות ובתפקידים מסוימים, דבר שיהיה הכרחי במידה וישולבו בני הישיבות בצה"ל ענו רוב הנשאלים (53%) כי לא יהיו מוכנים לפגוע בשילוב הנשים בצבא. רק 39% מהנשאלים ענו שהיו מוכנים להקריב זאת למען השוויון בנטל.
גם כשנשאלו לגבי שילוב בני ישיבות בעלי משפחות, מרבית הנשאלים (48%) אמרו שיסכימו לוותר על גיוסם, אך 43% אמרו שיש להתעקש על גיוסם בגיל 18, כך שלא יהוו נטל כלכלי גדול יותר על מערכת הביטחון. מניתוח התוצאות עולה עוד, כי 57% מהחילונים אמרו שיש להתעקש על גיוס בגיל 18, לעומת 73% מהדתיים הלאומיים שענו כי יש לוותר על גיוס בעלי משפחות.
מאה אחוז ממצביעי מרצ שלמים עם הצבעתם
בסקר בדקנו גם מה שביעות הרצון של המצביעים מתפקוד המפלגות להן הצביעו עד כה. 79% מהמצביעים אמרו שהם שלמים עם הצבעתם ורק 15% היו משנים אותה במבט לאחור. מאה אחוזים ממצביעי מרצ היו מצביעים למפלגה גם היום, 96% ממצביעי יש עתיד שלמים עם הצבעתם. גם מצביעי יהדות התורה, הבית היהודי וש"ס מביעים שביעות רצון. עם זאת, מצביעי התנועה (69%) והעבודה (64%) היו מצביעים למפלגה אחרת אילו הבחירות היו מתקיימות כיום.
וכך, על פי הסקר, אילו הבחירות היו מתקיימות היום, יש עתיד היתה זוכה לפי הסקר להיות המפלגה הראשונה בגודלה עם 30 מנדטים, הליכוד ביתנו עם 23 מנדטים, הבית היהודי מתחזקת ל-15 מנדטים והעבודה נחלשת ל-13 מנדטים.
מספר השרים: 28 אחוזים לא מאמנים שהלחץ של לפיד יעזור
הערב בתכנית "העולם הלילה" ידונו בנושא השיוויון בנטל ויציגו את כל הנתונים הרלוונטיים.