אוניברסיטת תל אביב פיטרה לאחרונה ראש חוג לאחר שהורשע בעבירות של הטרדה מינית, קיום יחסים אינטימיים במסגרת יחסי מרות והתנהגות בלתי הולמת. 

מפסק הדין עולה כי, בין השנים 2013-2015 קיים המרצה עם המתלוננת יחסי מין מלאים המלווים בסחיטת המתלוננת באמצעות התנאת האישור שלו לפרקים בדוקטורט בקיום יחסי מין ואמירות כי אם היא לא תעתר לכך, יש לו את היכול להפסיק את לימודיה. כמו כן, דרש ממנה המרצה לקיים עמו מין אוראלי וציין כי "כך הדברים מתנהלים אצלו כאשר מישהו רוצה דוקטורט וכי הדבר מקובל מול סטודנטיות אחרות ומרצים אחרים.

על פי פסק הדין, שפורסם שניתן בחודש פברואר האחרון ופורסם לאחרונה על ידי האוניברסיטה לקהל הרחב, המרצה שימש כמנחה של המתלוננת בלימודי הדוקטורט שלה ובחלק מהזמן אף שימש כראש חוג. הוא דרש ממנה לקיים איתו יחסים אינטימיים במספר הזדמנויות וניצל את יחסי המרות שלו כלפיה ואת התלות שלה בכך שהתנה אישור פרקים בדוקטורט שלה במילוי מבוקשו.

בתחילה סרבה המתלוננת לדרישותיו של המרצה אך בסופו של דבר נאלצה להסכים להן בכדי שיאפשר לה להגיש את הצעת מחקר מתוקנת ולהתקדם בלימודי הדוקטורט שלה. ניצול יחסי המרות נמשך זמן והמרצה דאג לשמר את יחסי התלות באמצעות סירובו לדרישת המתלוננת לאפשר את החלפתו במנחה אחר וסירובו במשך זמן ניכר להסכים לצירוף מנחה נוסף.

באחד המקרים, כך לפי פסק הדין, שהו השנים בבית מלון במסגרת כנס של מכון המחקר ון-ליר. המרצה "ביקש כי המתלוננת תזמין חדש במלון אשר בו הוא שהה. הנתבע נכנס לחדר של המתלוננת, פשט את חולוצתו, נשכב על מיטתה ודרש ממנה לקיים עמו יחסי מין. המתללוננת סרבה לכך ואמרה כי היא תעזוב את הלימודים אם כך תתנהל ההנחיה. הנתבע סרב לעזוב את החדש ובעקבות כך היא עזבה את המלון ולנה במלון אחר".

במקרה אחר, הציג המרצה למתלוננת במשרדו - באופן בלתי תקין - חוות דעת שלילית על הצעת המחקר הראשונה שלה ובמהלך מפגש זה ניסה לקיים איתה מגע אינטימי - נעל את הדלת ורכן על המתלוננת. במקרה נוסף המפורט בפסק הדין, העיר הערות על המראה שלה.

"מדובר בניצול בוטה של עמדת מרות על ידי מנחה וראש חוג, בשורת מקרים ולאורך תקופה ממושכת" נכתב בפסק הדין, "הנתבע נהג באופן מביש ובלתי נסבל והשתמש בסמכותו אקדמית כאמצעי להכנעת רצונה של המתלוננת ולסיפוק מאווייו. התנהלות זו מצויה ברף העליות של עבירות המשמעת באוניברסיטה ובכל ארגון המכבד את עצמו. היא נוגדת ערכי מוסר בסיסיים וחותרת תחת אושיות מעמדו של איש הסדל הארדמי וחובותיו כלפי תלמידיו, כלפי החברה וכלפי האוניברסיטה. על הענישה לשקף חומרה מיוחדת זו ולספק הרתעה הולמת לעתיד".

בעקבות המעשים החמורים החליטה האוניברסיטה לפטר את המרצה, שמושעה מתפקידו מאז החל בירור המקרה בשנת 2016, ואף קבעה כי שמו ופסק הדין יפורסמו לציבור הרחב. עם זאת, עקב ערעור שהגיש המרצה לבית הדין, שמו עדיין לא ניתן לפרסום.