ב-28 לינואר היה אמור להתקיים בבית החולים וולפסון כנס מיוחד לציון עשרים שנים לחדר האקוטי הראשון בישראל. הכנס היה אמור להיערך בשיתוף פעולה של המרכז הרפואי וולפסון, קרן בריאה והלובי למלחמה באלימות מינית. 

בין היתר היה אמור הכנס לכלול נאום של חה"כ תמר זנדברג על סם האונס, פאנל של עיתונאיות המסקרות אלימות מינית בהנחיית לינוי בר גפן, הרצאה על פגיעה מינית בגברים ועדות אישית של שורד אלימות. אלא שלפני מספר ימים הודיעה ד"ר ענת אנגל, מנהלת המרכז הרפואי וולפסון, ליעל שרר מהלובי למלחמה באלימות מינית כי הם מבטלים את הכנס לאחר שלטענתם צוות המרכז הרפואי נעלבו מפעילותה של שרר שהעלתה טענות שונות בעבר ביחס להתנהלות לא תקינה של המרכז.

"לצערנו, טענות שהעלית אשר התפרמו בתפוצה רחבה באמצעי התקשורת עלולות לגרום נזק בראש ובראשונה לנפגעות עצמן..." כתבה אנגל, "רוח הדברים העולים מפניותייך מקשה על שיתוף פעולה זה, כמו גם הפרסום השלילי שנוצר לביה"ח באופן לא מוצדק, לרבות פוסטים וקריאות ברשתות החברתיות... השיימינג שנוצר לביה"ח ולעובדים בו, ושחוטא למלאכת הקודש שנעשית כאן הלכה למעשה מחייבים אותנו לשקול מחדש את המהלכים הנדרשים לבניית שיתוף הפעולה ביננו, היתי להודיעך כי בשלב זה הכנס לא יתקיים".

כזכור, בתקופה האחרונה פורסמו ב-mako מספר כתבות על בעיות בהתנהלות בחדרים האקוטיים ברחבי הארץ, בית החולים וולפסון ביניהם. בסוף אוקטובר פורסם כי חדר 4 בוולפסון פעל באופן חלקי בלבד קרוב לחודש בגלל ציוד שלא הגיע ובדצמבר פורסם כי בחלק מהחדרים האקוטיים מחייבים מתלוננות לשוחח עם המשטרה.

בעקבות הפרסומים הוציאו במשרד הבריאות מכתב למנהלי המרכזים האקוטיים בבתי החולים בו נכתב: "לאחרונה הוצגו בתקשורת והתקבלו במשרדנו מספר תלונות על כך שבמרכזים האקוטים מתנים טיפול בנפגעי תקיפה מינית בשיחה עם המשטרה... במידה ומגיע/ה נפגע/ת למרכז, אין לחייב אותו/ה לשוחח עם המשטרה או להגיש תלונה".

בנוסף הנהיג המשרד לראשונה נוהל חדש ואחיד לשימור ערכות האונס בכל בתי החולים בכדי למנוע פגיעה בממצאים אשר בערכות, אבדן ערכות ובעיות נוספות שעלולות לעלות מהיעדר נהל מסודר. עוד ביקש משרד הבריאות להזכיר למנהלי המרכזים האקוטיים כי עד למציאת פתרון וקבלת הנחיה סופית מהמערכת המשפטית, עליהם להמשיך ולשמור את ערכות האונס שנלקחו ממתלוננות ואין להשמידן. 

מבית החולים וולפסון נמסר: "בית חולים וולפסון, יזם והקים לפני 20 שנים את הקמת המרכז הראשון מסוגו בארץ לנפגעי תקיפה מינית, בשל הצורך והחשיבות בטיפול בנפגעים ובנפגעות. בית החולים גאה בטיפול רב המקצועי שמוענק במרכז 24 שעות ביממה ברגישות ומקצועיות. כרגע אין החלטה לקיים כנס לציון 20 שנות קיומו, יתכן שבהמשך".