אורית, צעירה בת 21 בעלת סטודיו לציפורניים מבאר שבע לא האמינה שזה קרה לה כאשר בצהרי היום צעיר בדואי פתח לפתע את דלת הסטודיו שלה והחל להתעניין מה היא עושה.

"נבהלתי מאוד וביקשתי ממנו שייצא החוצה. הוא סירב לצאת, דחפתי אותו בכוח, סגרתי את הדלת אבל הוא ניסה להתנגד ולפתוח אותה. היו רגעים ממש מפחידים. התקשרתי למוקד 100 וכשהוא שמע משטרה הוא ברח מהמקום", שחזרה אור בשיחה עם mako, "לקח 20 דקות למשטרה להגיע למקום. השוטרים שאלו אם אני יודעת מי הוא ואם יש לי פרטים שלו, אמרתי שלא והם אמרו שינסו לאתר אותו".

יומיים אחרי, בצאת יום כיפור, אור ושני אחיה צעדו בדרך הביתה. "הם התקדמו ואני נותרתי מאחור. כשבאתי לעלות לבית מישהו משך לי את היד בכוח, נצמד אליי וניסה לגעת בי. אחרי כמה שניות של הלם אני מזהה שמדובר באותו צעיר בדואי שנכנס לסטודיו שלי כמה ימים לפני. הוא נתן לי מכה בחזה והצלחתי לבעוט בו ולברוח לכיוון הכביש. הוא יכול היה לאנוס אותי. צעקתי לעבר האחים שלי. ברגע שהוא הבחין בהם הוא רץ לכיוון המכונית שלו. לא לפני שהוא איים על החיים שלי ואמר לי 'אני יודע איפה את גרה זה יעלה לך בחיים שלך על זה שהזמנת לי משטרה'".

אור הצליחה לצלם את מכוניתו והגישה תלונה במשטרה. כעבור כמה ימים עצרו חוקרי המשטרה צעיר בן 22 מהישוב חורה שבנגב והיא הוזמנה על ידי החוקרים לחדר החקירות כדי לערוך איתו עימות.

"לפני העימות עשו לי מסדר תמונות ומתוך שמונה תמונות של אנשים שונים זיהיתי אותו מיד. כשנכנסתי לעימות הוא התעצבן עליי, קם מהכיסא, קילל וירק לעברי. זה היה מפחיד מאוד. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם השוטרים לא היו תופסים אותו".

מאז המקרה אור סגרה את הסטודיו שלה ולא יוצאת מהבית בשעות הערב. "אני בטראומה קשה מאוד מהמקרה. לא מתפקדת. סגרתי את הסטודיו. הלקוחות שלי פוחדות  לבוא לכאן. אני נשארת בבית ולא יוצאת בשעות הערב. לא לוקחת סיכון".

אור לא היחידה. גם גל, סטודנטית באוניברסיטת בן גוריון, הוטרדה פעמים רבות על ידי צעירים בדואים בעת שעשתה ריצה לילית בשדרות רגר בעיר יחד עם חברותיה.

"הם נוסעים צמוד אלינו, צופרים ומטרידים מינית. זו תחושה של חוסר ביטחון. באחד המקרים אחד הנהגים ניסע לגעת לי בחזה", מתארת גל, "גם כששינינו מסלולי ריצה אחרי יום יומיים עקבו אחרינו מהרגע שיצאנו מהבניין והמשיכו להטריד".

קבוצת וואטסאפ חדשה בב"ש (יח''צ: מתוך טיקטוק)
קבוצת הוואטסאפ החדשה שנפתחה | יח''צ: מתוך טיקטוק

לדבריה, הם ביקשו מכמה סטודנטים להצטרף אליהם לריצות להיות יותר בטוחות מההטרדות של אותם צעירים בדואים. "זה לא עזר. הם המשיכו לנסוע אחרינו בטיוטות ובג'יפים ולהציע שנעלה למכונית שלהם ואפילו ניסו כמה פעמים לגעת בישבנים שלנו", מוסיפה גל.

מקרה דומה קרה לצעירה נוספת בת 18 וחצי. "הלכתי בשכונה י"א ברחוב שאול המלך לכיוון הבית שלי ושמתי לב שגבר בדואי הולך אחריי. הוא נכנס אחריי לבניין, התקרב אליי וניסה לתפוס אותי. הצלחתי להשתחרר ממנו, ברחתי בין הבניינים. למזלי היו עוד אנשים למטה, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה לי אם הם לא היו שם. אני מציעה לבנות להיזהר". היא הגישה תלונה במשטרה אבל החשוד במעשה טרם נעצר.

כזכור, אירוע דומה עלה לכותרות לפני כחודשיים כאשר צעיר בדואי נסע במכוניתו אחר תושבת באר שבע כבת 20 בעת שזו יצאה ממועדון הפורום בעיר והכה בישבנה. הסרטון פורסם בטיק טוק וכעבור כמה ימים הוא נעצר ושוחרר. טרם הוגש נגדו כתב אישום.

בעקבות שלל האירועים האלה בוועד להצלת הנגב יזמו פרויקט מיוחד והקימו קבוצת וואטסאפ בשם "הולכים בלי לפחד בבאר שבע" המאפשרת לנשים שהוטרדו ברחוב או חשות בסכנה לשלוח הודעה ולקבל מענה מידי. גברים בקבוצה יגיעו מיד למקום האירוע כדי לסייע להן.

"זה נעשה מפחיד לצאת מהעבודה בשעות הערב. לא פעם אני מזמינה מונית או מבקשת מבעלי שיאסוף אותי כדי לא ללכת ברגל עד לתחנת האוטובוס ושהבדואים לא יטרידו אותי וינסו לגעת. יש פה הפקרות בבאר שבע. אפס ביטחון ברחובות לנשים. זה כבר הרבה יותר מסתם מטרד", טוענת יאנה תושבת העיר, "והגרוע מכל שהם לא מפסיקים את ההטרדות כי אין נוכחות משטרתית ברחובות. לנשים וצעירות בבאר שבע זו סכנה להסתובב בערב ברחבי העיר".

לדבריה, "אנחנו לא סומכות על המשטרה. נקודה. אין משטרה ברחובות בעיר. עד שהמשטרה תגיע לעזור לנו זה או שיאנסו אותנו אותי או שירצחו אותנו. המצב הנוכחי לא יכול להימשך".

ממשטרת ישראל נמסר: מדובר ברצף אירועים שטופלו ע״י המשטרה, במרביתם נעצרו החשודים, ולאחר חקירה הובאו לבית המשפט לקבלת החלטה בעניינם. אתמול אף הוגש כתב אישום כנגד חשוד, בעקבות אירוע שפורסם ברשת החברתית בשבוע האחרון, בו התלוננה צעירה על הטרדה ותקיפה שחוותה. אנו רואים בחומרה אלימות מכל סוג שהיא ופועלים כל העת בשיתוף עם הרשות המקומית נגד אלימות, בריונות והטרדות באזור במטרה לשמור על ביטחון הציבור. נציין כי כחלק מהמאבק הנחוש כנגד הפשיעה, הוקמו בשנה האחרונה נקודות שיטור ופיקוח ברחבי העיר ונערך מבצע גיוס מתנדבים למשטרה ולרשות המקומית בכדי לתת את המענה המיטבי באירועים בכלל ומסוג זה בפרט. נמשיך לחקור את המקרים ביסודיות ונבצע את כלל הפעולות הנדרשות במטרה למצות את הדין עם המעורבים.