לפני כשנה וחצי הוגש כתב אישום חריג נגד תושב הפזורה הבדואית בגין פוליגמיה (נישואים ליותר מאישה אחת). מדובר היה בכתב אישום חריג שרבים תלו בו תקווה במסגרת המלחמה המשפטית בתופעה החמורה, שבדרך כלל לא נאכפת באופן מספק במדינת ישראל. 

א', תושב הפזורה, על חברה גדולה למשאיות המגלגלת מיליוני שקלים בשנה בן 34, נשוי ואב לחמישה לילדים פנה הציע לצעירה המתגוררת באזור יהודה ושומרון להינשא לו. האישה הסכימה להצעת הנישואין שלו והם חתמו על חוזה נישואין בבית הדין השרעי. בית הדין השרעי בבאר שבע אישר את נישואי השניים. 

המידע על נישואיו השניים של א' הגיע למשטרה וזו פתחה בחקירה נגדו אשר הסתיימה לפני כשנה וחצי עם הגשת כתב אישום של הפרקליטות לבית משפט השלום בבאר שבע, בעוון עבירה של ריבוי נישואין- פוליגמיה. שירות המבחן הגיש תסקיר לבית המשפט אשר המליץ לגזור עליו עונש של עבודות שירות לתועלת הציבור (של"צ).

להגנתו טען א' כי לא ידע שאסור לו על פי החוק להינשא לשתי נשים. "על פי המסורת האסלאמית מותר לי להינשא ליותר מאישה אחת. אם הייתי יודע שאסור לי על פי החוק לא הייתי מתחתן בפעם השנייה", טען. פרקליטו הוסיפו כי מאחר ואשתו הראשונה הביא לעולם בן זכר אחד בלבד וארבעה בנות, הוא רצה בנים נוספים. היותו בעל אמצעים אפשר לו להינשא בשנית לפי ההלכה האסלאמית.

התביעה טענה כי במעשיו של א' יש משום פגיעה בצביונה של מדינת ישראל כמדינה המקדמת שוויון במינים, פגיעה בכבוד האדם ובייחוד במעמד האישה. לטענת התביעה, שדרשה לגזור על א' עונש מאסר בפועל, מעשיו של א' מהווים פגיעה חמורה בכבודה של האישה ובמעמדה, שכן מדינת ישראל לא תעודד נישואין המהווים עבירה פלילית וסיכוי האישה השנייה לקבל מעמד בישראל נמוכים בגלל שהיא במעמד של שוהה בלתי חוקית ללא מעמד רשמי, ללא זכויות רפואיות וסוציאליות ותלויה לחלוטין ב-א'.

השופט רון סולקין שדן בתיק החליט שלא לשלוח את א' לכלא והסתפק בעונש מאסר על תנאי למשך שנה, קנס של 36 אלף שקל שישלם לקופת המדינה  ו-400 שעות שירות לתועלת הציבור. לדבריו, לא ייתכן שאדם סביר אינו מדוע לאיסור לנהל חיי משפחה פוליגמיים.

"מכלול התופעות השליליות הקשות, הנובעות מעבירה זו מצדיקות נקיטת צעדים משמעותיים במישור המעשה ולא במישור הרטורי בלבד נגד מי אשר בוחרים להקים משפחה פוליגמית", הדגיש השופט בפסק הדין.