העובדה שנשים משתכרות כ-30% פחות מגברים על אותה עבודה כבר מזמן ידועה ועצובה. אלא שמסתבר שהפער הזה מתחיל מאוד מאוד מוקדם: כבר ברגע בו ילדים מגיעים לגיל בו הם יכולים להיות אחראיים על מטלות הבית ולצאת לעבודות נוער.

מחקר חדש חברת האחזקות הפיננסיות והבנקאות צ'ארלס שוואב מגלה כי פערי השכר מתחילים כבר מהבית "כאשר נערים וילדים מרוויחים פי שניים מנערות וילדות בעבודות הבית", אמרה קארי שוואב-פומרנץ, סמנכ"לית בכירה בצ'רלס שוואב ובתו של מייסד החברה.

גרג מורסט, מנכ"ל ומייסד אפליקציית המטלות הביתיות "BusyKid" מוסיף כי בעוד הבנים גורפים דמי כיס שבועיים ממוצעים של $13.80, הבנות מרוויחות רק $6.71 על אותן מתלות. על פי נתוני החברה שלו, בנים מקבלים גם בונוסים גדולים יותר על ידי הוריהם.

"אני לא חושב שמדובר במזימה נגד בנות, אבל אני חושב שמראש חלוקת המשימות בבית מושפעת מהבניות מגדריות" אמר מורסט בראיון לרשת nbc, "סוגי המשרות שמקבלים הבנים בבית יכללו בדרך כלל לכסח את הדשא או לשטוף את המכונית בעוד בנות יידרשו לסייע בכביסה או ניקיון כלים וכתוצאה מכך שאלו נתפסות כמשימות פחות מאומצות הן תקבלנה תשלום נמוך יותר". 

שוואב-פומרנץ הוסיפה כי חשוב לנצל כל עבודה ראשונה, גם אם זו מטלה בבית, כדי ללמד את הבנות לדרוש שכר הוגן. "עבודות ראשונות, בין אם מדובר במטלות בית או שמרטפות, הן זמן מעולה ללמד ילדות את החשיבות של משא ומתן על המשכורת שלהן". 

יסמין בסן-קאסינו, מחברת הספר "עלות ההוויה" ופרופסור לסוציולוגיה באוניברסיטת מונטריייר סטייט, מאמינה כי פערי השכר מתחילים כבר סביב גילאי 14 או 15 ורק הולכים ומחמירים עם השנים. לדבריה, אחת הסיבות לכך היא שנערות צעירות נשארות בעבודות עצמאיות, כמו שמרטפות, בעוד נערים עוברים לעבוד בעבודות מסודרות. "כבייביסיטר, למשל, נערות מקבלות פחות שכר מאשר עמיתיהן הגברים", היא אומרת.

בניסוי שבסן-קאסינו ערכה בהשתתפות הורים, הוא גילתה שכאשר בנות ביקשו העלאה בשכר או בדמי הכיס הן נענו לחיוב הרבה פחות מבנים. "הורים צריכים להיות מודעים להטיות המגדריות שלהם כאשר הם מעסיקים צעירים וצעירות", אמרה. "מהניסוי עלה שכשהורים מראיינים בייביסיטר הם נוטים יותר לשאול את הבנים כמה הם מצפים להרוויח ולעומת זאת, להציב לבנות עובדה לגבי כמה שהם משלמים". 

לדבריה, חשוב מאוד לפתור את הבעיה הזו בשלב מוקדם. "שחוויות מוקדמות כאלה בהשגת שכר נמוך הן בעלות השפעות ארוכות טווח, והן משפיעות על נשים לעשרות שנים נוספות". 

"החיים מתפתחים, והצרכים הפיננסיים שלנו מתפתחים. זה משהו שנערות ונערים צעירים צריכים להיות מודעים לו בשלב מוקדם", הוסיפה שוואב-פומרנץ. "כולנו צריכים לעבור חינוך פיננסי".