בני זוג כבני ארבעים ממרכז הארץ יצאו לפני כשנה וחצי להפלגה רומנטית על יאכטה בים. במהלך השיט ביקשה האישה מהסקיפר של היאכטה לצלם אותה ואת בעלה – וזה, באופן מפתיע, הסתער עליה והחל להכות אותה. הבעל הטיח את ראשה של אשתו בשולחן וניסה לגרור אותה לתוך היאכטה, אבל הסקיפר התערב ועצר אותו.

לאישה נגרמו חבלות בפנים, והיא התלוננה במשטרה על התקיפה החריגה מצד בעלה. הגבר נחקר והתביעה המשטרתית הגישה נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בתל אביב בגין הכאת אשתו. הוא הואשם בעבירות של תקיפה וגרימת חבלה של ממש, הודה במעשיו והורשע.

במהלך המשפט עבר הבעל הליך שיקום ממושך. שירות המבחן, שהגיש לבית המשפט תסקיר אודות הגבר המורשע, המליץ לבטל את הרשעתו ולהתחשב בעובדה שאין לו עבר פלילי ושהוא לקח אחריות על מעשיו. הסנגורית של הבעל, עו"ד יפעת שי יוספזון, ביקשה לאמץ את המלצת שירות המבחן ולבטל את הרשעתו – בטענה כי היא תפגע בעתידו ובקריירה שלו.

בצעד חריג ביותר הסכימה בשבוע שעבר גם התביעה המשטרתית לביטול ההרשעה, והגבר ייבצע 120 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור – עונש קל מאוד ביחס להרשאה. מיכל גרא מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים, שמחה לשמוע שהגבר עבר שיקום - אבל תמהה על ההקלה המשמעותית בעונש. "שיקום וטיפול בגברים אלימים היא סוגיה משמעותית מאוד במאבק באלימות נגד נשים. המדינה משקיעה מעט מדי, וסדרי העדיפויות בעניין מוכרחים להשתנות", אמרה ל-mako, "יחד עם זה, ובשונה משיקום אמיתי ושורשי, לא מתקבל על הדעת שהדאגה לפגיעה בקריירה של גבר תהיה שיקול רציני במחיקת הרשעה פלילית על מעשיו. מערכת המשפט פעמים רבות לא רואה את ההשפעה העצומה וארוכת השנים של האלימות על חיי האישה והילדים, וממהרת לחוס דווקא על הפוגעים. העונשים המגוחכים במקרים של אלימות מגדרית ומינית חייבים להשתנות".