תאכל משהו מאמי (צילום: אור גץ)
תגידי, את בטוחה שזה הברולה שסגרנו עליו? | צילום: אור גץ

 אם יש משהו שמצטייר כנקודת אור באפלה הקודרת של ארגוני החתונה, הרי שאלה חייבות להיות הטעימות – השלב שבו שלל חברות קייטרינג מזמינות אתכם לאכול כדי להחליט אם תשכרו את שירותיהם לאירוע. ככה זה – נתת לבנאדם אוכל מעולה ושתייה בחינם, עשית אותו מאושר. חבל שהחינם הזה מורכב מלא מעט אוכל, והרבה מאוד כאב ראש וכסף.

שלב הטעימות מהווה את המבחן לבחירת הקייטרינג, והוא מגיע, בדרך כלל, מיד לאחר שבחרתם את המקום. לפעמים המקום שבחרתם עובד עם חברת קייטרינג אחת בלבד, וכל שנותר לכם לעשות הוא לטעום על מנת להחליט על התפריט. מקומות אחרים עשויים להציע מגוון חברות הפועלות במקום, ואז נכנס מימד של תחרות שאותו אתם חייבים (אבל חייבים!) לנצל לטובתכם. אם אכן זה המצב, השתדלו לקבוע את הטעימות בהפרשים קטנים ככל האפשר, כדי שההשוואה תהיה יעילה יותר. כך, בהפרש של 24 שעות, השתתפנו בדו קרב בין שתי חברות הקייטרינג המומלצות של המקום, אשר התחרו על כרסנו. לצורך העניין, מירבל מול אדמוני-בולבאר, שמות בדויים.

ערב ראשון אצל מירבל

עייפים, רעבים ומותשים לאחר חיפושי שמלה והתבוססות בפקקים, הגענו לאולם הטעימות של מירבל. התיישבנו בשולחן עליו התנוססו שמותינו, לצד שבעה או שמונה של שולחנות של זוגות אחרים. הדקות הראשונות היו הזדמנות מצוינת להתרשם באופן אותנטי ומזוקק מהחוויות השונות העוברות על כל אחד מהזוגות. עבור רבים ערב הטעימות הוא מפגש ראשון בין ההורים, עניין שאינו מוסיף שקט נפשי לזוג הצעיר. אנחנו, שכבר התמודדנו עם החוויה בשלב מוקדם של הקשר, יכולנו ליהנות מהמבוכה המשעשעת שאפפה את השולחנות האחרים.

עם מצב הרוח המשתפר החלו המתאבנים לזרום אל השולחן. מיתוס שחשוב לנפץ כבר עכשיו: ערב טעימות הוא לא כניסה חופשית ליריד אכול כפי יכולתך. אמנם ברור שלא תצאו רעבים, אך מי שמפנטז על 500 גרם אנטריקוט בחינם, צפוי להתאכזב. כל המנות, כולל העיקריות, מוגשות במשורה ובחלקים קטנים, וזאת בכדי לתת לכם להתרשם ממגוון רחב ככל האפשר. במילים אחרות, האזהרה הנפוצה "אל תתמלא מהלחם!" מיותרת.

ה"לחם", קרי: פוקצ'ה חמה וריחנית, היה מצוין כמו רוב המנות שיצאו מהמטבח של מירבל. דווקא מה שסביב האוכל קצת אכזב: אנשי המכירות של החברה שהסתובבו בין השולחנות וסיפקו הסברים היו אדיבים ומקצועיים אמנם, אבל הם הגיעו לשולחן בתדירות נמוכה מדי; המלצרים לא הצליחו לחפות על חוסר הניסיון; היעדרה של הסמכות המקצועית – השף או הבעלים, אשר הגיחו מהמטבח רק כשיצאנו, בלטה לאורך הערב; והגדילה לעשות המעצבת, שטרחה לציין שוב ושוב את המילים "הכל כלול" בנוגע לחבילת העיצוב שאנו מקבלים, אך כשציינו כבדרך אגב שאהבנו את עיצוב השולחן שלנו, ירתה מבלי למצמץ: "אה, זה לא כלול". התחושה המרגיזה נעלמה כלא הייתה ברגע שהחלה ההפצצה הכבדה של הקינוחים. בזה אחר זה הכו פונדנט שוקולד, קרם ברולה, עוגת מוס וכדורי סורבה. צרורות הטראפלס שנאלצנו לדחוס לקיבתנו המתפקעת מסוכר, הכתירו סופית את הקינוחים של מירבל כקינוחי החתונה הטובים ביותר שטעמנו מעודנו.

אדמוני-בולבאר משיבים אש

לערב טעימות שמגיע 24 שעות אחרי קודמו יש יתרונות וחסרונות. היתרונות הבולטים הם יכולת השוואה אופטימלית והימנעות מגרירת ההחלטה על פני זמן ממושך. החיסרון הגדול הוא שאחרי שתי סעודות גורמה רצופות, די קשה לחזור הביתה ולטגן חביתה לארוחת ערב.

אין תמונה
קבלו את "הלחם": פוקצ'ה חמה וריחנית

אדמוני-בולבאר קיבלו את פנינו בסבר פנים יפות. דקות ספורות לאחר שהתיישבנו כבר צללנו עמוק אל תוך כוס היין הראשונה והאזנו בשקיקה לדברי הפתיחה של הבעלים. בניגוד לחוויית העיצוב אצל מירבל, הערב הצטרפה אלינו א', מעצבת חייכנית ועדינה, וערכה לנו פרזנטציה מקצועית ויעילה באמצעות מחשב נייד. המנות שזרמו לשולחן הוגשו במקצועיות ובאדיבות על ידי צוות המלצרים המיומן, ואיכותן לא נפלה ברמתה מזו של אתמול, לשמחתנו הרבה.

על רקע צלילי השקות כוסות היין הנוספות – אגב, הדרך הוודאית להפוך את האורחים לשמחים בהרבה – החלפנו רשמים עם המשפחה בשולחן שלצידנו, שאותה זיהינו מהערב הקודם. הרשמים שלהם היו דומים אמנם, אבל הם בחרו להפסיק את השיחה בנימוס לאחר שהבינו שאנחנו מתחתנים בעוד פחות מחודשיים ועדיין אין לנו קייטרינג. מי צריך להתייעץ עם מטורפים?

הערב המצוין עמד לפני סיום. הציפיות מהקינוחים הרקיעו שחקים בעיקר לאחר תצוגת התכלית הפנטסטית של מירבל. לצערנו, הקינוחים החזירו אותנו במהירות לקרקע. יותר מדי סורבה, פירות וזמן אפייה של הפונדנט הכתירו את מירבל כמנצח הגדול של קטגוריית הקינוחים – קטגוריה מהותית לכל הדעות. לזכותו של הבעלים יאמר, כי איתר את המצוקה בעודה מתרחשת והבטיח מגוון רב יותר של קינוחים לטעמנו במידה ונבחר לסכם איתם. הבטחנו שנשקול את העניין ברצינות, ושבנו הביתה שבעים, מרוצים אך מתלבטים.

בחור שיכור עם עניבה (צילום: istockphoto)
אם אתה לא רוצה להשתכר, בוא על קיבה מלאה. אופס | צילום: istockphoto

אז מה סגרנו?

ערב הטעימות נועד להתרשמות. לפיכך, אל תצפו לטעום מעשרות המנות שהמטבח יכול להציע, אלא ממנות נבחרות המאפשרות לכם להתרשם מיכולותיו של השף, מעיצוב המנות ומרמת הגיוון והייחודיות של התפריט. במהלך הערב תוכלו לבוא במגע עם אנשי המקצוע של החברה, האמונים על החוויה שתוענק לאורחים שלכם. מבחינה זו, עשוי ערב הטעימות לשקף נאמנה את הערב הגדול באמת, ולהעיד על העיצוב, השירות והמקצועיות שירכיבו את המוצר הסופי. לכן, לאור ריבוי הפרטים שבהם עליכם להתחשב, אל תתעצלו ומלאו את הדף בהערות. אחרי הכל, לא באתם ליהנות, והרי ידוע שהחלטות קשות מקבלים על בטן מלאה.