עושים לחיים: המדריך לשתיית אלכוהול בחתונה
אם אתם מאלו שחייבים כמה דרינקים כדי להשתחרר על רחבת הריקודים, הגעתם למקום הנכון: קבלו ארבעה כללי יסוד לשכרות טובה שלא תפיל אתכם כבר בחופה

ביקשנו מעידו לוינסון, יינן ביקב רקנאטי, לצייד אותנו במספר טיפים בסיסיים שיעזרו לכל אחד לצלוח את האירוע ולהישאר על הרגליים. קחו כמה דקות, היזכרו בנהלים ותשתדלו לא לשכוח אותם גם כשאתם עושים לחיים בפעם השישית.
כלל 1: לא שותים על בטן ריקה
לא יעזור כלום: מי ששותה לפני האוכל, דינו שיגמור את הערב הרבה לפני המנה העיקרית. אם אתם מתכננים ליל שתייה מאסיבי, אל תשכחו לאכול מאכלים שומניים במיוחד: השומן מרפד את דפנות הקיבה, וגורם לאלכוהול להיספח בצורה מתונה ואיטית יותר. נכון שזה לא דיאטתי או בריא במיוחד – אבל טוב להיות שמן ושמח מאשר חטוב עם סחרחרה נוראית.

גם מים הם גורם ממתן שיכול לבלום את השפעת השתייה החריפה על הגוף שלכם. המים מדלדלים את כמות האלכוהול בקיבה, ומאטים את השפעתו. אין ספק, אם תקפידו על שתייה מרובה של מים בין בירה לבירה או בין שוט לשוט תדירות הביקורים שלכם בשירותים תעלה באופן משמעותי, אבל תעשה לכם רק טוב.
כלל 3: זמן לכל, ועת לכל שוט
למרות שבוער לכם לדפוק את הראש, כדאי מאוד לעשות זאת בהדרגה. חסרי הסבלנות מרימים עוד כוסית בטענה הילדותית ש"זה לא השפיע עלי בכלל", כשלמעשה לא חיכו מספיק כדי לבחון את ההשפעה. בין דרינק לדרינק שווה להמתין לפחות רבע שעה, כדי לבדוק האם יש צורך אמיתי במשקה נוסף. זכרו כי טוב לאבד רבע שעה סחית בחתונה מלאבד את החתונה ברבע שעה.

אומרים שערבוב משקאות משפיע עלינו לרעה. לכן, גם כוס היין שאתם שותים בזמן הארוחה נחשבת לאלכוהול, ואין שום הבדל בהשפעה שלה עליכם לבין השפעה של משקה אחר. נכון, יין ישראלי מכיל בממוצע כ-14 אחוזי אלכוהול וזה לא המון, אבל אל לכם לזלזל בו. ובקיצור, העדיפו סוג של משקה אחד, והשארו נאמנים לו במהלך הערב: אם זה יין הישארו איתו, אם בחרתם דווקא בוויסקי – תצמדו אליו. אחרי הכל, טוב בקבוק צמוד מאינפוזיה צמודה.