אין תמונה
סקס רע? מצטערות בשבילך
עדיין בתולה? הנה משהו שכדאי לך לדעת, מיד אחרי אמצעי ההגנה כלומר. מחקר חדש מצא כי חוויית הפעם הראשונה עשויה בהחלט להשפיע על תפיסת חיי המין לשאריך חייך. רוצות לומר: אם הראשון שלך היה בן זוג אוהב, שהשקיע בצימר על חשבונו, ולא חסך במשחק מקדים עשיר ומתחשב – התברכת. אם זה קרה עם אדם אקראי, בחדר המצ'וקמק שלך, כשאבא שלך מקרב כוס לדלת מבחוץ – תנחומינו.

הפעם הראשונה היא הפעם המכריעה?

"איבוד הבתולין לרוב נתפס כאבן דרך חשובה בהתפתחות האנושית אשר מצביעה על מעבר לבגרות", מסביר מתיו שפר, דוקטורנט בפסיכולוגיה מאוניברסיטת טנסי בארצות הברית. "עם זאת, אף פעם לא חקרו את הנושא בהקשר זה. אנחנו רצינו לבדוק את ההשפעה שעשויה להיות על ההתפתחות הרגשית והפיזית של אדם שאיבד את בתוליו".

איך זה נעשה? ובכן, המחקר, שפורסם ב- theglobeandmail, תישאל 331 גברים ונשים כיצד עברה עליהם הפעם הראשונה שלהם. הם התבקשו לדרג את החוויה במונחים של חרטה, חרדה וסיפוק. אותם גברים ונשים דיברו על חיי המין שלהם מאז ודירגו את תחושת הכוח שלהם, את ההנאה שלהם ואת תחושת הבריאות והשלווה שלהם באופן כללי. הנסיינים התבקשו לנהל יומן במשך שבועיים בו פירטו כל חוויה מינית שהייתה להם בזמן זה. אחלה מזכרת לנכדים, אה?

התוצאות הראו כי האנשים שחוו את הפעם הראשונה כחוויה חיובית, אלה שהיו מסופקים יותר באופן רגשי ופיזי היו גם אלה שדיווחו על חיי מין מעשירים. מאידך, אותם אנשים שהפעם הראשונה שלהם הייתה טראומטית ומבאסת עבורם בין אם בשל חרדה או "תחושות שליליות", דיווחו על תפקוד מיני נמוך יותר מהאחרים.

נשים יסבלו מזה יותר

לטענת שפר, "למרות שהמחקר לא מוכיח שלמי שחווית אובדן הבתולין הייתה טובה יותר נהנה יותר מחיי מין באופן כללי, ניתן בהחלט לומר שחווית הפעם הראשונה עשויה לקבוע דפוס התנהגותי לשנים אחרי".

 ד"ר בני שכטר, מומחה למיילדות וגיניקולוגיה, סקסולוגיה וטיפול מיני, מסכים. "זה ברור שאם הפעם הראשונה הייתה חיובית, אז המשך קיום היחסים ימשיך לטובה – אלא אם כן יהיו  כמובן טראומות בדרך. השאלה המעניינת היא  מה קורה כשהחוויה הייתה שלילית: כמו נניח, אם גבר גמר מהר מדי, או אם בת הזוג העליבה אותו והשוותה אותו לחבר הקודם. אז כן, הדבר עשוי להביא לשפיכה מהירה או לחרדת ביצוע". 

סקס - מעליה (צילום: Jacob Wackerhausen, Istock)
סקס עושים באהבה או לא עושים בכלל | צילום: Jacob Wackerhausen, Istock

עבור הנשים, מסביר שכטר, המקרה יכול להיות חמור יותר. "אצל נשים שחוות חוויה מינית ראשונה טראומטית (אם למשל כאב להן או היו מכווצות מידי), יש סיכוי שהן יפתחו ואגניזם, כלומר כיווץ לא רצוני של שרירי רצפת האגן מה שיכול להוביל במקרה הטוב לכאבים חזקים בעת קיום יחסים ובמקרה הרע ימנע מהן לקיים יחסים עם חדירה".

לדברי שכטר, במגזרים בהם אין הדרכה על יחסי מין בפעם הראשונה (כמו בקרב דתיים וערבים), או בנות שניזונות מסיפורי זוועה ("יירד לך המון דם ויכאב לך נורא), יש נטייה להגיע מראש לפעם הראשונה בחששות ופחדים רבים, ואז מדובר בסוג של נבואה שמגשימה את עצמה. "באמת כואב להן. כתוצאה מכך, בכל חדירה הן מפחדות, מתכווצות וזה כדור שלג שאם לא פותרים אותו בזמן רק מחמיר. הדבר נובע לרוב מחוסר ניסיון מיני, וזה גם יכול להביא לחוסר הצלחה להגיע לאורגזמה ופגיעה חמורה באינטימיות". 

ובקיצור, גם אם המחקר הזה טועה לחלוטין, אנחנו עדיין ממליצות שהפעם הראשונה שלך, כמו כל פעם שלך, תהיה הכי מהנה שיש. לא לחוצה, לא מאיימת, ובטח לא כשאבא שלך מחוץ לדלת.

מה דעתכם - האם הפעם הראשונה אכן משפיעה על חיי המין?

>> חמים ונעים: סצנות הסקס שהכי עושות לנו את זה