הודית (צילום: istockphoto)
ההודיות יודעות מה טוב | צילום: istockphoto

 סביר להניח שהתסריט הזה קרה ללא מעט נשים: אתן יושבות עם החברות הכי טובות שלכן בבית קפה. אתן מקשקשות – ברוך השם שיש לכן על מה, והשיחה גולשת לה, באגביות או שלא באגביות, לנושא החינני: סקס. כי כמה כבר אפשר לדבר על בגדים.

כל אחת מגיבה קצת אחרת: יש את זאת שמספרת כמה הכל נפלא אצלם – הם עושים את זה חמש פעמים בשבוע והיא עדיין רואה כוכבים אחרי שנתיים של זוגיות. ככל הנראה היא משקרת. יש את הנבוכה – זאת ששותקת, ויש את זאת שמחייכת חיוך רחב, ופשוט לא אומרת כלום. עכשיו, אנחנו לא ממש מכירות את החברות שלך, אבל אנחנו מוכנות להמר: למחייכת יש סקס ממש טוב. ואחת הסיבות לזה יכולה להיות שהא ובן הזוג שלה גילו את הטנטרה, התגברו על הפחדים שלהם ויצאו למסע גופני מרגש שכולל שינוי דרמטי בתפיסה של סקס: מכמה דקות של פורקן, לתענוג גופני ארוך שלא קשור לשיא.

אז לטובת אלה שעוד לא שמעו על השיטה העתיקה, נספר שהטנטרה הומצאה בהודו, והעיקרון שלה הוא להציב את המיניות בתור אחד היסודות של החיים. "לפי התפיסה הזאת, האנרגיה שקיימת בגוף האדם היא מראה לאנרגיה הקוסמית", מסביר אורן גני, מורה לטנטרה. "כשיש ייחוד בין האנרגיה הזכרית והנקבית, מועברת אנרגיה שלבד קשה לה להתקיים". למה הכוונה? ובכן, האמונה בבסיס הטנטרה אומרת שבכל אדם יש כוחות של המין שלו וגם של המין השני, והשילוב הוא זה שמאפשר לו למלא משימות ולתפקד על הצד הטוב ביותר. בחברה המערבית יש המון דגש על ההבדלים בין המינים - אם הגבר לא יתחבר לרצונות ולמה שמענג את בת הזוג שאיתו, הוא אף פעם לא יוכל להיחשב למאהב טוב. ובטנטרה, לעומת זאת, מנסים לגשר על הפערים האלו ולגרום לכל אחד מבני הזוג להבין את השני ולכל אחד להרגיש פתיחות לגבי המיניות שלו. השתכנעת כבר?

עושים כבוד לצ'אקרה 

נשים בגלימות צבעוניות במקדש בהודו
בהודו זה עובד: כל אחד מבני הזוג אמור להבין את השני ולהרגיש פתיחות לגבי המיניות שלו | צילום:

 כמו הרבה תורות שמקורן במזרח הרחוק, גם הטנטרה מחלקת את גוף האדם לשבעה מוקדי אנרגיה שנקראים צ'אקרות. הצ'אקרה שאחראית על האנרגיה המינית נמצאת בתחתית האגן, ובאמצעות אימון טנטרי אפשר להעלות אותה לצ'אקרות עליונות יותר ובכך להשיג חוויה מסעירה הרבה יותר. "ברגע שיוצאים מנקודת הנחה שהמין הוא בעצם מה שמניע את גלגלי החיים, אפשר לעשות בטנטרה ובווריאציות השונות שלה שימושים רבים", מסביר גני. "היצר המיני יכול להפוך ליצירה. הוא מוביל אותנו להיות חדים יותר, שמחים, פעילים, יצירתיים ויש בזה המון חוזק".

 יש מי שמוצאים קווי דמיון רבים בין האקסטזה המינית שאדם מגיע אליה ברגע השיא של יחסי המין לאקסטזה דתית. ההקבלה נובעת מכך שיש רגע שבו האדם מאבד את הקשר עם כל מה שמתרחש סביבו ומתמסר לעונג הגופני ולחיבור עם בן הזוג או עם אלוהיו. כיוון שכך, הטנטרים העתיקים פיתחו כל מיני טקטיקות כדי להאריך את משך הזמן של אותה אקסטזה. כמו שאמרנו – לא מדובר בזבנג וגמרנו. וזאת הסיבה שטנטרה יכולה מאוד להתאים לנשים שזקוקות להרבה יותר אינטימיות במיטה מאשר חוויות בסגנון סרט פורנו.

הטנטרים העתיקים הצליחו, בעזרת אימון, להאריך את משך זמן הזקפה אצל הגבר, וכך הוא יוכל להמשיך בביצוע האקט. אבל תכלס, עד כמה שאנחנו בעד שבני הזוג שלנו ייהנו, הרי שבפועל מה שהאימון הזה אומר, זה שלנו יש יותר זמן כדי להגיע גם לסיפוק. ולא זו בלבד - עיכוב הפליטה של הגבר הוא הצד הטכני בלבד של הטנטרה, ולא המהות שלה. "אם כל האימון הטנטרי שיעשה הגבר מטרתו רק לעכב את חוויית האורגזמה, הוא החמיץ את המטרה", אומר גני. היעד האמיתי של הטנטרה בנות, הוא להצליח להעלות את האנרגיה המינית מאברי המין אל הלב, מתוך הבנה שכאשר פותחים את הלב הכל אפשרי. נשמע לך מוכר? אם כל המטרה שלכם היא לא להגיע לאורגזמה זמן רב ככל האפשר, אתם תשיגו את המטרה ההפוכה מאחר שכל אחד מכם יהיה מרוכז בעצמו ובאגו שלכם. הכוונה בטנטרה היא לא לאמן אתכם כמו בחדר כושר, אלא לגרום להם להתחיל להניע את החיים באמצעות אנרגיה שאצורה בגוף, ויכולה להיות מקור להמון אור ואהבה.

תפתחי את הלב, הגוף יגיע

סקסית (צילום: jupiter images)
את לא חייבת להיות מינית כמו בסרט פורנו. רק להיות מחוברת | צילום: jupiter images

 אבל גם אם כרגע אין לך בן זוג שיחלוק איתך את אימוני הטנטרה, את יכולה להתחיל לבד. אמנם עד גבול מסוים, אבל עדיין תוכלי להעניק לעצמך חיבור גדול הרבה יותר לגוף שלך, לעצמך ולתפיסות הבסיסיות שלך לגבי סקס. "אדם יכול להעלות את האנרגיה בגופו לצ'אקרות גבוהות יותר", מסביר גני", "אבל בשלב מסוים הרבה יותר מועיל לעשות את זה עם בן זוג, שכן אז מתחיל מעבר האנרגיה להיות בין אנשים. בעת יחסי מין, מה שעובר בין בני הזוג הוא לא רק נוזלי גוף. עובר גם המון רגש ובטנטרה מושם דגש על העובדה ששני בני הזוג הופכים בעצם ליחידה אחת".

 עם כל הדיבורים על היופי שבטנטרה עולה שאלה אחת – אם כל מה שהטנטרה מאפשרת לנו זה להעלות אנרגיה מצ'אקרה אחת לאחרת, למה לעזאזל שמה נקשר בתנוחות שונות ומשונות? לגני יש הסבר פשוט: "החברה של המאה ה-21 צורכת מין ורודפת אחריו ללא הרף. הגשמת הפנטזיות המיניות תוך שימוש בשלל תנוחות טנטריות נתפסת כדרך אקזוטית ומסקרנת לגוון את חיי המין ולגרום לעדנה מחודשת של התשוקה בין בני הזוג. אני לא אומר שהחוויה הזו היא לא חלק מהטנטרה, אבל היא בפירוש לא העיקר. בחברה המערבית נושא התנוחות זה מה שהחדיר את הטנטרה למודעות". כך או אחרת, התחושה שלנו אומרת שרע לא יכול לצאת מזה. אז יאללה, נסי את זה בבית.

רוצה עוד?
מפגש של המומחים הגדולים לטנטרה בארץ.