בימים האחרונים התבשרנו על כך שמנהל התרופות האמריקאי אישר לשימוש את ״ויליסי״ - תרופה לטיפול ב״הפרעת חשק נשית״ המכונה הויאגרה הנשית.

חברת התרופות שמאחורי ויליסי מנסה לשווק את התרופה כמענה פמיניסטי לצורך דחוף, למחלה שעשר אחוז מהאוכלוסייה סובלות ממנה במסגרתה יש ירידה בחשק המיני ואת תרופתם בתור אפשרות הבחירה הפמיניסטית שתאפשר לנשים להחליט מתי הן רוצות לשכב ולהתגבר על ההפרעה הנ״ל.

אלא שההצגה הזו של הדברים מטעה ובעייתית.

לפני הכל, בכדי להבין מה משמעותה של התרופה הנ"ל, אנחנו צריכות להבין באיזו תופעה היא מתיימרת לטפל. תרופות לטיפול ב״הפרעת חשק נשית״ אינן ויאגרה נשית ומטעה להשוותן אליה - לא מדובר כאן בטיפול בבעיה פיזיולוגית, אלא ב״בעיה״ פסיכולוגית קוגניטיבית.

בניגוד לתרופות הרבות הקיימות עבור גברים, הויאגרה הנשית הזו היא התרופה היחידה שמטפלת בחשק למין.
ה״מחלה״ שהתרופה הזו אמורה לטפל בה, הוגדרה מראש על ידי יצרני התרופה והרופאים שמשתפים עימם פעולה, ואין דרך להבחין בינה לבין פשוט אישה שלא מעוניינת כרגע בסקס כי לא בא לה, כי היא מדוכאת, כי היא א-מינית ועוד.

יצרני התרופה עצמם מבהירים כי אינם יודעים איך בדיוק התרופה משפיעה על המוח ועל המעברים הקוגניטיביים אבל היא ״עובדת״, כלומר נשים שלקחו אותה העידו על עלייה בחשק לקיים יחסי מין ולכן - למי אכפת.

לנו צריך להיות אכפת!

חשוב שלא ניתן לחברות תרופות לנצל את התנועה הפמיניסטית כדי למכור לנו תרופות שלא בטוח שיש בהן צורך. כפי שהגלולה מותגה בעבר בתור מהפכה פמיניסטית של ממש והיום נשים רבות מעידות על תופעות הלוואי שנטילתה הובילה אליהן ועל הבעייתיות בכך שהיא הוצעה להן בלי שום סייגים, כך גם התרופה הזו.

ישנן כל כך הרבה סיבות שבגללן ייתכן ונשים לא מעוניינות בסקס וכל עוד לא מדובר בתופעה פיזיולוגית, יש לתת לנו לברר עם עצמנו במה מדובר לפני שנותנים לנו גלולה ש״תפתור״ את התופעה, כלומר תפתור את הבעיה שמטרידה את המין הנגדי - יחסי המין - על פני השטח, אבל לא את הגורם שלה.

מעבר לציניות ולרצון להתעשר, מדובר ב״תרופה״ שיכולה ממש להזיק לנשים. אם מישהי לא מעוניינת ביחסי מין מכיוון שהיא מדוכאת, עליה ללכת לטיפול. אם מישהי א-מינית, כדאי שתבין זאת על עצמה. לייצר תרופה הורמונלית שתגרום לנו להתעלם מהתופעה שעל פני השטח מבלי להבין את הגורם שלה היא טקטיקה בעייתית, לא מדעית ומסוכנת.

הזהירו את חברותיכן שיבינו מהי ה״מחלה״ שבה התרופה אמורה לטפל ובאיזו קלות היא מאובחנת.

פורסם במקור ב"פוליטיקלי קוראת"

עוד בפוליטיקלי קוראת:

"לא קיבלתי את הפרס הזה רק כי אני אישה"
אני לא יודעת איך מישהו יכול היה שלא לדעת
מי מטריד את הפסיכולוגיות