הברים והמסעדות סגורים, מקומות העבודה מבקשים להישאר לעבוד מהבית, האוניברסיטאות עברו ללימודים מרחוק. מה עובר בימי הבדידות האלה על אוכלוסיית הרווקים באפליקציות ההיכרויות? האם דייטים ממשיכים להתקיים במציאות בה אפשר להיפגש רק באחד על אחת בבית?

"בדיוק בגלל שהאופציה היא רק להיפגש בבית, לא נכנסתי לאפליקציה כבר כמה ימים מחשש למדד סליז גבוה", הודתה יובל, בת 27, "אני גם קצת נרתעת מהמחשבה לפגוש זרים שאני לא יכולה לדעת מה היה המסלול שלהם. גם בימים כתיקונם הטינדר מחייב לקיחת סיכונים, אבל כרגע עדיף להימנע מכאלה גם במחיר של תקופת יובש קשה".

עונג, 28, דווקא העזה להיכנס – והופתעה לטובה. "אני מרגישה התעוררות מרשימה", דיווחה, "לפני כמה ימים פתאום שמתי לב שכל החלקה ימינה היא מאצ', שהשיחות מתפתחות. אולי העובדה שאין לאן לצאת לדייט הורידה את המתח, אולי זה הצורך בחברה. בכל מקרה זה ממש מהיום-יומיים האחרונים, אני לא יודעת להגיד עדיין לאן זה יתפתח".

עונג עוד לא יצאה לדייט תחת הסגר, אבל היא לא פוסלת את האפשרות. "זה מזכיר לי את הריאליטי היכרויות של נטפליקס 'לאב איז בליינד': כשאין את הצורך להרשים בנראות, אפשר מתוך הפיג'מה ללרלר בהודעות. זה מפיג בדידות, נותן אוויר להכיר וגם שם את הדייט הראשון המביך והמלחיץ רחוק מהעין ומהלב".

מנכ"ל OkCupid, אריאל  צ'ארטן, עדכן את mako על מגמה של התעוררות באפליקציה. "באופן מפתיע, גם כשאנשים לא יכולים להפגש פנים אל פנים, הם מוצאים דרך לצאת לדייטים", אמר, "במהלך החודש האחרון נשלחו למעלה מ-50 מיליון הודעות בין משתמשי OkCupid שיצרו קשר בפעם הראשונה. בעוד ברים, מסעדות, משרדים ומכוני כושר סגורים בכל רחבי העולם, ניכר כי אנשים מחפשים דרכים חדשות למגע וחיבור אנושי".

"אני מרגיש שיש הרבה יותר פעילות מבחינת הודעות", מסכים גם דור, בן 27, "אני מקבל יותר הודעות מבחורות שפעם הייתי איתן בקשר, או מכאלה ששלחתי להן הודעה פעם אחת ופתאם חוזרות אליי. בגלל שביטלו לנו את שאר החיים אז כולם ברשתות ובאפליקציות, אם זה משעמום, מחשק לסקס או תחושת המשבר וסוף העולם שגורמת לאנשים לא לחשוב פעמיים. גם אני מרגיש יותר בנוח פתאום לשלוח יותר הודעות, לא כי אני באמת חושב שסוף העולם, אבל משהו באווירה גורם לנו להרגיש שאנחנו עוברים את זה ביחד. באינסטגרם רוב הסטוריז על אותו הנושא וזו בעצם חוויה קולקטיבית, למרות שכל אחד בבית שלו".  

ד"ר טלי גזית מהמחלקה למדעי המידע מאוניברסיטת בר-אילן מסכימה עם התובנות של דור. "לפי הגישה הפזיולוגית שמסבירה התאהבות, כשאנחנו מאוד מפחדים או מתרגשים מגורמים חיצוניים נוצרת עוררות פיזיולוגית. אם בזמן הזה פגשנו בן/בת זוג פוטנציאליים, אנחנו עשויים לפרש את העוררות הזו כהתאהבות".  

ומה לגבי פגישות בחיים האמיתיים? דור מודה שהוא חושש להיפגש: "בתכל'ס זה מפחיד, אפילו יותר מאיידס. אבל אחרי שאתה יושב עם עצמך בבית ושותה כוס יין או שתיים, אתה פחות חושב על זה".

יצא לך כבר?
"עוד לא. אבל כנראה שזה יקרה בימים הקרובים, ככל שהמצב דיסטופי יותר ככה הסיכויים גדלים".