בין אם אתן אלו שיזמו את הפרידה או לחילופין, שנפרדו מכן, נדמה שלא משנה מה – זה ירגיש נורא ואיום. לא רק ההסתגלות למצב החדש בחיים מורכבת (מה עושים עם כל הזמן הפנוי הזה עכשיו? ואיך מתרגלות לישון לבד?) ולפעמים זה נגמר מכוער ומתיש רגשית. אז בקיצור: הצילו! מה עושות עכשיו? איך הכאב הזה מפסיק? אז זהו, שעכשיו המדע סוף סוף הצליח לפתור את זה.

אז חוץ מהטריקים הישנים שכוללים התעללות, ריכוז עצמי גבוה והאבסת אלכוהול על עצמכן עד שהכבד יאמר נואש, מחקר שבוצע באוניברסיטת קולורדו, גילה שמחשבה – לגמרי יוצרת מציאות. כלומר, כל עוד תשכנעו את עצמכן שהתגברתן, מצב טוב שבאמת תרגישו ככה. אבל איך זה קורה בפועל?

כחלק מהמחקר, אספו 40 משתתפים שבורי לבד שהתבקשו להגיע לניסוי עם תמונה של האקס ותמונה של חבר קרוב מאותו מגדר. בהמשך, כל משתתף נדרש לספר על הפרידה ולהתאבל בנחת, בזמן שהמדענים צופים בפעילות המוחית שלו. במהלך הסיפור, כל משתתף נקטע באמצע ויצא להפסקה קצרה – שם רוסס אל תוך נחיריו הכאובים תרסיס מסתורי.

לחצי מהמשתתפים נאמר כי מדובר בתרסיס שמשכך רגשות כואבים. לחצי השני של המשתתפים נאמר שמדובר בספריי מי מלח תמים. אבל אז הגיע הטוויסט בעלילה: המשתתפים התמימים שהאמינו שבאמת מדובר בספריי שיעלים את הכאב, חזרו לספר את הסיפור – אבל אז המדענים גילו שהמוח שלהם מגיב אחרת לשחזור חוויית שברון הלב והפרידה הכואבת ושהם משמעותית פחות אמוציונליים. גם המשתתפים טענו שהוקל להם. 

ובכן, מה מוסר ההשכל כאן? על פי טענות המדענים, נדמה שלפעמים רק המחשבה על התגברות – יכולה בהחלט לזמן אותה. זה הכל בראש שלכן מה שנקרא. ובקיצור, המסקנה היא שאתן בהחלט צריכות לעשות כל מה שבא לכן ונראה שישכך את הכאב. ותאמינו בכל לבכן השבור שזה הולך לעבוד. כי יש מצב שזה בהחלט יקרה.