מאיזה מנה כדאי לך להתרחק בבתי קפה?
בעברה נהגה מיכל צפיר להתענג באופן קבוע ברשת רולדין על כל אותם מאפים ומתוקים. אחרי התנזרות לא קצרה, היא חוזרת כדי לראות אם אפשר לצאת מהרשת הטעימה בזול ומגלה שיש על מה לדבר: קבלו מנה אחת משביעה ומומלצת ואחת ממש מסוכנת

לפני 12 שנה עבד יואב, בעלי היקר, בסמוך לסניף "רולדין" שבאבן גבירול בת"א. לא נשמע כמו משהו שחשוב לציין, הא? אז זהו שאלוהים רק יודע כמה זה לא טריוויאלי. שכן מדובר בעובדה שעלתה לו בעלייה של חמישה קילו למשקל גופו - כי ככה זה כשפותחים כל בוקר בקומבינציית בורקסים קטנים, טריים, חמימים ותמימים למראה שמריחים כמו גן עדן. וזה עוד בלי שאמרתי כלום על מה זה עשה לי (זה התחיל ב"אני רעבה, תביא משהו טעים בדרך הביתה", ונגמר בתוספות במשקל).
אחרי שנים של התנזרות קלה, אנחנו שוב כאן, ברולדין. הפעם מבקשים לעשות חוויה מתקנת, ומכיוון שאני מאמינה שתמיד אפשר לאכול בריא, החלטנו לחזור שנינו אל הסניף המיתולוגי כשאני נחושה בדעתי למצוא בתפריט את המנה הבריאה עבורנו.

הכי שווה בתפריט: כריך בריאות
הדבר הראשון שאי אפשר היה להתעלם ממנו היה הריח המשכר של עוגות ומאפים טריים. לרגע חששתי שמא אני הולכת "לאכול אותה", ולהיכשל כישלון חרוץ במשימה שהצבתי לעצמי, אבל ברגע שהגיע התפריט - נרגעתי. מצאתי את מה שחיפשתי: כריך בריאות עשוי לחם כוסמין עם דגנים ובתוכו גבינת ריקוטה 5% עלי תרד ,בצל ירוק, פרוסות צנונית ועגבניות שרי צלויות, מגיע גם עם סלט קטן לצידו.
הכריך גדול למדי, אז בחרתי לוותר על פרוסת לחם בכל חצי כריך כך שאכלתי אותו פתוח ואת הסלט לצידו. היה טעים ומשביע. אכלתי את המנה כארוחת בוקר מאוחרת (או צהריים מוקדמת) וזה החזיק אותי שבעה במשך ארבע שעות.
כמה כמה: כ-270 קלוריות
בשורה התחתונה:שווה!!!

לא נוגעת: כריכונים בלחמניות בריוש
לעומת זאת, מנה שאתרחק ממנה היא כריכונים בלחמניות בריוש. לכאורה שלושה כריכים קטנים ולא מזיקים, אבל בפועל מדובר בלחם שהוא עשיר בחמאה ובא בשילובים של סלמון וגבינת שמנת, אבוקדו עם ביצה קשה וגבינת עיזים ופסטו. התוצאה של השילוב בין הקמח הלבן וכמות עצומה של שומן (חמאה, שמנת, פסטו) היא כמות קלוריות עצומה וערך תזונתי זעום.
כמה כמה:כ-210-240 קלוריות לכל לחמניה. ביחד: יותר מ-630 קלוריות לכל המנה
בשורה התחתונה: ברור שזה טעים, אבל לא משביע. מהר מאוד תמצאי את עצמך רעבה שוב תוך שעה.

*תודה ליפית קסלר, דיאטנית קלינית במרכז הרפואי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, שסייעה בהכנת הכתבה