mako
פרסומת

נס חנוכה: איך לא תיראי כמו סופגניה בחג?

מניסיון של שנים רבות, הבינה מיכל צפיר שאם היא לא תרפד את הבטן שלה טוב טוב לפני הפיתוי הגדול, היא תבלע כמה סופגניות במכה ובסוף גם תיראה כמו אחת. אז אם אתם מזמינים חבר'ה להדלקת נר, הנה כמה מתכונים שווים להגיש להם לפני. ובלי מילה אחת על כד שמן

מיכל צפיר
mako
פורסם:
קונדיטורית שמו סופגניות
קונדיטורית שמו סופגניות | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
הקישור הועתק

קונדיטורית שמו סופגניות
אלוהים, איך אפשר לעמוד בפיתוי הזה?!?! | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור


 קינואה

מיכל צפיר עם קינואה
במקום לגשת ישר לסופגניות, תרפדו את הבטן בדברים נכונים. קינואה | צילום: תומר ושחר צלמים



מתכון:







קציצות עדשים

מיכל צפיר עם קציצות עדשים
נפלאה לצהריים. נהדר גם לאירוח. קציצות עדשים | צילום: תומר ושחר צלמים


מתכון:




להוריד מהאש לנקות את הקצף לכסות כמה דקות, ולהעביר לקערה.
להוסיף לקערה בצל קצוץ מאודה קלות
צרור כוסברה קצוץ
גזר מגורד ( אפשר גם קישוא)
כפית שמן זית
טיפה מלח ומעט כמון
שתי ביצים
לערבב הכל היטב וליצור קציצות שטוחות ולהניח על ניר אפיה בתבנית
לכסות בנייר אפיה מעל (שלא יתייבשו) ולאפות בחום 200 כעשר דקות כל צד.

מרק כתום

מיכל צפיר עם מרק כתום
טוב לכל שעה של היום. מרק כתום | צילום: תומר ושחר צלמים
מתכון:














תבשיל דגן וקטנייה

מיכל צפיר עם תבשיל חלבון מן הטבע
תוותרו יום אחד על הבשר. זה שווה | צילום: תומר ושחר צלמים
פרסומת

מתכון:
כוס וחצי גריסי פנינה או אורז מלא
חצי כוס עדשים ירוקות וחצי כוס שעועית מאש (שהושרו במים לילה קודם וסוננו(

כרישה חתוכה לטבעות קטנות
שני גזרים מגוררים גס
חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנטנים
שן שום כתושה
כפית שמן זית
מלח, כורכום.

בסיר עם כפית שמן, מטגנים את הכרישה
אחרי כשתי דקות מוסיפים את הגזר הכרובית והשום ומאדים קלות
מוסיפים את העדשים ושעועית המאש
מוסיפים את גריסי הפנינה

מכסים בכחמש וחצי כוסות מים ומתבלים במלח וכורכום
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים חלקית
כשהמים מתאדים מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לרבע שעה לפחות. 

טיפ קטן: אני קונה עדשים ושעועית בתפזורת, משרה אותם לילה שוטפת ושומרת בקופסאות במקרר ואז כשרוצה להשתמש פשוט יכולה להיות ספונטנית. אני בעד לעשות את הבישול פשוט וקל ככל שאפשר.

אורז עם ירקות

מיכל צפיר עם אורז וירקות
שדרוג של מתכון סבתא. אורז וירקות וארטישוק | צילום: תומר ושחר צלמים





חותכים את הירקות לקוביות, ומאדים קלות בסיר עם כפית שמן
מוסיפים כוס וחצי אורז מלא בשלושה צבעים וארבע וחצי כוסות מים
 מתבלים מלח, פלפל, ופפריקה אדומה
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים 

בסיר נפרד עם מים רותחים, מניחים את הארטישוק (אצלנו בבית קוראים לזה חרשוף)
מתבלים עם טיפה מלח ומבשלים עד שהם מתרככים
ואז אוכלים עלה עלה ללא כל רוטב. תענוג.