מזה שנים רבות ששמו של בית העלמין באופקים נקשר לפרשיות חוזרות ונשנות של הדרת נשים, והמוסד הדתי בעיר אסר פעמים רבות בעבר על נשים להשתתף בהלוויות או לשאת הספדים, בנימוק שהדבר מנוגד להלכה. לפני כארבע שנים תבעה ר' את המועצה הדתית באופקים בבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע, בטענה כי במהלך הלווייתו של אביה הופרדו הנשים והגברים אלה מאלה. בנוסף, נאסר על ר' להקריא את ההספד שכתבה וללוות את אביה בדרכו האחרונה לקבר.

ר' הגישה תביעה נגד המועצה הדתית בגין אפליה והדרת נשים בטקס ההלוויה בניגוד לרצונן, ואילו המועצה הדתית טענה כי הרב פעל על פי רצון המשפחה. השופט, עמית כהן, קבע כי אכן מדובר באפליה שמנעה מ-ר' להיפרד כראוי מאביה בדרכו האחרונה. השופט פסק כי המועצה הדתית תפצה את ר' בסכום של 32,900 שקלים, כיוון שמדובר בעוול שלא ניתן למחול עליו או לתקן אותו.

עוד בערוץ הנשים:

"לא איפשרו לנשים להיפרד מהיקרים להן"

אחרי המקרה שיגר משרד הדתות למועצה הדתית באופקים נוהל חד משמעי, האוסר עליה לחדול מאפליית הנשים והדרתן בעת הלוויות. אבל במועצה לא למדו את הלקח, ולפני מספר ימים אירע מקרה נוסף, כאשר בבית העלמין בעיר הובא לקבורה קרוב משפחתו של פ'.

לתדהמתו של פ', הנשים לא הורשו להשתתף בהלוויה. "הייתי בהלם. הרגשתי מבוכה", סיפר פ' ל-mako. "שאלתי מדוע נאסר על הנשים להיפרד מהמנוח ולהיות נוכחות בטקס, ונאמר לי שזו החלטה של הרבנים להפריד בין נשים וגברים. גם שוטר שהיה במקום התרעם וטען שאין שום חוק או הלכה שאוסרת על נשים להיות נוכחות בהלוויה ושזו החלטה שערורייתית.

"אנחנו נמצאים בשנת 2015 ולא בתקופת ימי הביניים. לנשים יש זכויות כמו לגברים. לא רצינו לעורר מהומות כדי לא לפגוע בטקס ההלוויה, אבל אסור שדבר כזה יתרחש שוב. לא יתכן שלא יאפשרו לנשים להיפרד מהיקרים להן וישלחו אותן לעמוד רחוק מהקבר, מבלי לקחת חלק בטקס", קבל פ'.

לדבריו, נציגי המועצה הדתית לא החתימו את בני המשפחה על כל טופס בו הם מסכימים להדרת נשים בהלוויה, ואיש לא שוחח איתם בעניין – אחד הרבנים שהיה במקום פשוט אסר את הימצאות הנשים, ללא הסברים וללא הכנות.

תגובת המועצה הדתית: "יש כאלה שלא רוצים הלוויה מעורבת"

מזכיר המועצה הדתית, משה פרץ, מסר בתגובה כי בעקבות מקרי עבר של הדרת נשים בבית העלמין באופקים קיבלו במועצה הנחיות ממשרד הפנים, לפיהן יש להחתים משפחות על טופס מיוחד הכולל את כל סידורי ההלוויה – ובכללם נוכחות נשים.

לשאלה מדוע בטופס יש סעיף הנוגע להשתתפות נשים בהלוויה, טען פרץ: "יש כאלה שרוצים הלוויה מעורבת ויש כאלה שלא רוצים, מטעמי דת. אנחנו פועלים על פי הסכמת המשפחות. לא כופים שום דבר עליהן. אם במקרה הזה לא החתימו את בני המשפחה על טופס ולא הוסבר להם הנושא, אני מוכן לבדוק את העניין שוב כדי למנוע מקרים כאלה בעתיד".

>> למה אין עדיין ויאגרה נשית?