בתחילת השבוע בית המשפט העליון פסק שהאנס יניב נחמן כן ייכנס לכלא, וגזר עליו 18 חודשי מאסר - מתוכם ינוכו שישה חודשים אותם ריצה בעבודות שירות. במילים אחרות, לאחר הניכוי - נחמן יירצה שנת מאסר אחת בפועל נחמן הורשע באונס ומעשה מגונה ברוני ריבר ב-2009, ולמרות שנשים נוספות התלוננו נגדו - הורשע רק במעשה אחד ונשלח בסוף 2015 לשישה חודשי עבודות שירות בלבד. 

מבית המשפט נמסר שעבירות אינוס הן "מהחמורות שבעבירות (...) עבירת האינוס מחללת את כבודו של האדם, מבזה אותו, ומותירה בנפשו צלקת עמוקה, ודומה כי מילים לא יוכלו לתאר את עוצמת הפגיעה שמחוללת עבירה זו לקרבנותיה". עם זאת, השופטים הסתפקו בעונש של שנת מאסר אחת בלבד.

החלטנו ב-mako נשים לבדוק כמה ממהרשעות האחרונות שדווחו בתקשורת על פשעים אחרים: עבירות מס, גניבה ואפילו ניסיון של אישה להצטרף לדאע"ש וגילנו שכנראה, עדיף להיות עבריין מין. הענישה בארץ מתקדמת, אבל היא עדיין לא מספקת, עדיין לא מרתיעה. יש גם לשאול: האם בית המשפט העליון היה משנה את גזר הדין ללא המחאה והחץ הציבורי? 

עם עונשים כל כך מקלים לעבירה כל כך חמורה בנפש ובגוף הנפגעות והנפגעים, לא פלא שמתלוננות רבות בוחרות לחכות עם ההגעה למשטרה אם בכלל. החקירות הקשות שהן עוברות, השאלות המשפילות, האשמת הקורבן, הספק שמטיל בהן הציבור ובסוף - העונשים המגוחכים - כל אלו מתרכזים יחד לכישלון חרוץ של מערכת המשפט והחוק במדינת ישראל בטיפולה בנפגעי אונס ותקיפות מיניות. הגיע הזמן שנפגעות אונס ותקיפה מינית יידעו שהן יכולות להתלונן במשטרה. שיקחו את התלונה שלהן ברצינות ויגזרו עונש ראוי לעבריינים.

עריכה: יעל רפפורט
תחקיר: ויטה קייריס