אישה מכינה קרפים (צילום: istockphoto)
אישה, את הרי משקיעה זמן ואהבה במטבח. מה לא? | צילום: istockphoto

"אנחנו בשקדיה יודעים, שאת משקיעה אהבה והרבה עבודה במטבח, לכן בחרנו עבורך את התוספת שתבטיח לך הצלחה בטוחה והרבה מחמאות" - זה המשפט שבחרו אנשי השיווק של המותג הוותיק שקדיה כדי לפנות לקהל היעד שלהם. בפוסט שעלה בקבוצת האמהות "מאמאזון" לפני מספר ימים, העלתה אחת החברות בקבוצה תמונה של בוטנים גרוסים של חברת שקדיה כשעל האריזה נכתב המשפט השנוי במחלוקת. התגובות לפוסט היו זועמות והחברות בקבוצה נדהמו כיצד בישראל של היום, חברה מוכרת עדיין יכולה לפנות לנשים בקו מחשבה מנחה כי מקומן במטבח.

לא מדובר בטעות. למעשה הכיתוב שם כבר מ-2011

לקראת ט"ו בשבט מלאים מדפי רשתות השיווק במוצרי החג הייעודיים. מבדיקת TheMarker עולה כי בשקדיה לא נעשתה טעות - וכי לא מדובר באריזה ישנה, אלא בקו מוצרים שאפשר גם כיום למצוא בכל סופר. נושא זה אמנם זוכה באחרונה להתייחסות אבל כבר ב-2011, כתבת TheMarker, טלי חרותי-סובר, נחשפה לאותה אריזה בדיוק, לאחר שפנה אליה גבר שנתקל באריזה במהלך בישול ארוחה, ונפגע מהכיתוב.

אריזת שקדיה פונה רק לנשים (צילום: גבריאלה דוידוביץ-ויסברג, TheMarker)
"משקיעה אהבה והרבה עבודה במטבח" | צילום: גבריאלה דוידוביץ-ויסברג, TheMarker
חרותי-סובר פנתה לשקדיה, שם לא ניסו להתחמק מבחירת המילים. הילי ששון, מבעלי החברה והאחראית על הניהול האדמיניסטרטיבי, אישרה אז כי חמש אריזות שונות נושאות את הפנייה לנשים בלבד. היא אמרה גם כי "החברה חיפשה תוכן שיווקי היתולי ומשעשע וההחלטה נעשתה יחד עם משרד פרסום וגרפיקאים, וכולם חשבו כי מדובר במשפט נחמד. אנחנו כבר לא חיים בימי הביניים וברור לנו שאת המוצרים שלנו צורכים גם גברים וגם נשים", אמרה. "אין פה שום דבר שוביניסטי אבל בכל זאת מדובר במוצר לבישול. ובכלל, מה זה משנה מה כתוב על השקית? זו סתם התייפייפות נפש".

בהמשך לכך ששון טענה כי אין כל כוונה לשנות את האריזה והנושא בוודאי יתוקן רק כאשר "הקו יעבור רענון". רגע אחרי כניסתה של 2014 נראה שבשקדיה לא מאמינים שיש להעביר את אותו הקו רענון או התאמה למציאות העכשווית. המוצרים עדיין נמצאים על המדף, בזמן שאלו שאינם מיועדים לאפייה ולבישול אלא רק לאכילה - מסתפקים בכותרת הפונה לכלל האוכלוסיה ומתמקדת במוצר ולא בתפקידה של האישה. בשקדיה סירבו להגיב לידיעה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

וגם:

>> סטודנטית מגרמניה: הושפלתי בבדיקה הבטחונית

>> אני מחליפה ברזים, למה צריך גבר?