אפשר לטעות ולחשוב שפערי השכר בין נשים וגברים במשק הישראלי הולכים וקטנים, אך האמת היא שאנחנו לגמרי צועדים בכיוון ההפוך. על פי סקר ההכנסות של הלמ"ס, שנערך בשנת 2016, נראה שפערי השכר רק הלכו והתרחבו בצורה משמעותית. יתרה מכך, אם עד שנת 2015 הפער עמד על כ-32 אחוז, בשנה שעברה הוא זינק ל-35 אחוז. בראיון לתוכנית הבוקר של פאולה וליאון, מסבירה רואת החשבון וסגנית נשיא לשכת רואי החשבון, איריס שטרק איך השוויון הולך ומתרחק מאיתנו.

"המצב הוא מאוד קשה, הוא מצב של מדינה מפגרת גם ביחס למדינות אחרות. מדינת ישראל, שהיא מדינה מודרנית, מדינת הסטארטאפים וכולי, מעמד האישה הוא מעמד נמוך", מספרת שטרק. "מה זה אומר שהשכר נמוך? שאנחנו כביכול שוות פחות".

בהמשך הראיון, סיפרה שטרק על החשיבות של כוח נשי במקומות העבודה: "אני מנצלת את הכישרונות העצומים של נשים. הן מאוד ממוקדות בשעות העבודה שלהן. אני נותנת להן גמישות, מתמודדת עם החסמים האלה. כל אחת יכולה לבוא בשעות שהיא רוצה ולבוא מתי שנוח לה. זה מאפשר לי להעסיק כישרונות".

לדבריה של שטרק, שכר שווה יהפוך גם את התא המשפחתי למקום שוויוני יותר, כיוון שעד היום נשים הן אלו שנאלצו להחמיץ ימי עבודה במקרים של מחלות ילדים, מתוך תפישה שהעבודה שמכניסה פחות כסף – פחות חשובה. "היום אנחנו נמצאים בתרבות אחרת, הדור הצעיר רוצה לאזן בין פנאי לעבודה וזה מאוד חשוב. נשים הן חלק מאוד גדול מכוח העבודה. בעשירונים התחתונים הן עוד יותר כוח עבודה, אבל תתפלאו, בעשירון העשירי והתשיעי פערי השכר הם הכי גדולים".