1. תרכזי את קניות המצרכים שלך לפעם בשבוע/חודש

קנייה מרוכזת בטווח זמן קבוע, תמנע ממך גיחות מיותרות למכולת השכונתית כדי להשלים חוסרים במחירים מופקעים. זה גם יפנה לך יותר זמן.

2. תלמדי לבשל את האוכל המועדף עלייך מראש

לא רק שתחסכי כסף על טייק אוואי ומזון מהיר, סביר שגם תעשי לעצמך טובה בריאותית. נסי ללמוד מתכונים של מסעדות שאת אוהבת ולהקפיא בקופסאות מראש. זה לא באמת עד כדי כך מסובך.

3. אל תפחדי מסטנד סיילים וחנויות יד שנייה

אל תשכחי שכל פריט שהגיע לאזור הסיילים, היה עד לפני כמה חודשים פריט מבוקש ויקר - רק שעכשיו המחיר שלו הרבה יותר הוגן. וזה עוד לפני שהתחלנו לספר לכן על העונג הצרוף שבמכירות ביתיות וחנויות וינטג'. שהרי ידוע שמשם מגיעות המציאות הכי שוות. (וזה אפילו יותר אקולוגי!).

4. אל תעבדי על עצמך, את לא תעבירי לחסכונות את מה שנשאר מהמשכורת שלך בסוף החודש

נסי להעביר בתחילת חודש ועם הפקדת המשכורת שלך, סכום מדויק וספציפי אל החסכונות שלך באופן אוטומטי. כך תוכלי להשאיר בעו"ש של את כמות הכסף שאת באמת רוצה וצריכה לבזבז.

5. תמיד תשווי מחירים

כשיש כל כך הרבה אפליקציות ואתרי אינטרנט שעוזרים לך למצוא כל פריט במחיר הכי משתלם שיש - פשוט חבל לא להיעזר בהם.

6. קניות ברשת

איביי, עלי אקספרס וכמובן - אסוס בתקופת סיילים כבר ממזמן טרפו מחדש את חוקי השופינג עם קניות במחירים משתלמים וזולים להחריד. ועוד ישירות מהספה בסלון. אנחנו לא רואות שום סיבה לוותר על התענוג הזה.

7. תשמרי מטבעות קטנים

לא תאמיני כמה מהר כל עשרות האגורות והשקלים הבודדים שאת מקבלת כעודף וצוברים משקל בארנק - יהפכו לכמה מאות שקלים שימושיים. את יכולה לאגור אותם בקופה או בצנצנת קטנה עד שהם יהפכו לסכום הולם.

8. לפני קניות בסופר - הכיני רשימה מראש ותיצמדי אליה

הפיתויים הם רבים וכך גם הצורך לבזבז. רשימה מדויקת תעזור לך לקנות בדיוק את מה שאת זקוקה לו.

9. אפל מיוזיק זה הכי מותרות

לא שורדת בלי מוזיקה באוזניות? מזל שיוטיוב הוא בעצם גם ספריית מוזיקה אין סופית וחינמית.

10. התחרטת על בגד חדש? תחזירי אותו עד 48 שעות מהקנייה

גילית שבבית הבגד החדש שרכשת פחות מחמיא? הכי קרה לכולנו. אבל כל עוד תחזירי אותו לחנות תוך 48, תוכלי לקבל החזר כספי מלא במקום להיתקע עם זיכוי ועם כסף שכבר לא ישוב אלייך.

11. תארחי את החברים בבית

כי ערב של נטפליקס ושישיית בירות משמעותית יותר זולה ומשתלמת מכוס בירה בבר.

12. אל תתפתי להבטחות של המבצעים

שניים פלוס אחד בחינם, אומר שיש מצב שאת משלמת על כמות כפולה ממה שאת באמת זקוקה לה, על מוצר מסויים שאת לא בהכרח צורכת בתדירות גבוהה. בעיקר אם חיי המדף שלו לא גבוהים במיוחד. 

13. תגדירי לעצמך מראש כמה כסף את רוצה לבזבז כל שבוע

ואם את צופה חריגה בהוצאות, הפקידי את האשראי שלך בידי אדם שיוודא שלא תתפתי להשתמש בו.

14. תוודאי שאת מקבלת בעבודה את כל ההטבות שאת זכאית להן

 דמי הבראה, שעות נוספות, שעות סופ"ש, ימי מחלה, חופשה צבורה מסים וכד'.

15. יש חיה כזו: תספורת בחינם

חברות מערכת יודעות דבר סיפרו לנו שכבר זמן מה הן מסתפרות ומתייפייפות בבתי ספר לטיפוח אצל קוסמטיקאיות מתלמדות. המחירים זולים ברמות והתוצאות לרוב לא יאכזבו אתכן. בעיקר אם אתן בקטע של לקיחת סיכונים. 

16. תיגמלי מהרגלים יקרים

סיגריות, וויד (שגם החברים יתארגנו, מה קרה?), מסעדות יוקרה בתדירות גבוהה ואנינות טעם באלכוהול (שמפניות ורודות נניח) הם הרגלים שפשוט כדאי להפחית.

17. תמחקי את פרטי האשראי מאתרי השופינג

אנחנו יודעות כמה זה קל כשהם כבר זוכרים את כל הפרטים שלך ובלחיצת כפתור את רוכשת כל גחמה שעולה על רוחך. אבל כשתצטרכי לצאת מהמיטה בשביל להביא את כרטיס האשראי בלילה קר - תהי בטוחה שאת הולכת לוותר על זה.