השחיינית האולימפית פו יואונוהי, היא כבר ממזמן הפייבוריטית הרשמית של נבחרת סין וגם קצת שלנו, בעיקר בגלל לא מעט רגעים מצחיקים וחמודים להחריד, אחד מהם הוא כשגילתה שזכתה במדליית הארד רק במהלך ריאיון. עם זאת, ההופעה האחרונה שלה בתקשורת הייתה לא רק משעשעת, אלא הפכה לתרומה חברתית של ממש לכלל הנשים ועלתה על כל הישג ספורטיבי.

בתום המשחה, התראיינו חברות נבחרת השחייה הסינית, לכלי התקשורת המקומית. יואנוהי, בלטה במיוחד כשכיסתה את הבטן התחתונה שלה בשתי ידיים וניכר שסבלה מכאבים, מה שעורר את סקרנותו של הכתב שפנה אליה ובירר אם הכל בסדר. מסתבר, שהתשובה התמימה של פו שברה לא מעט מיתוסים בחברה הסינית: "הרגשתי שלא שחיתי טוב היום", סיפרה באכזבה, "הורדתי את חברות הקבוצה שלי למטה". כשנשאלה מדוע, ענתה: "זה בגלל שקיבלתי מחזור אתמול, אני מרגישה מעט חלשה אבל זה לא תירוץ". 

טמפונים (צילום: Shutterstock)
תכירו, ספוג מציל חיים | צילום: Shutterstock
ובמשפט אחד היא פשוט עשתה את זה - ושברה טאבו בכל מה שקשור לשיח על מחזור בפומבי. מיד לאחר הראיון, החיפוש הכי נפוץ בוויבו (רשת חברתית סינית) הוא: "למה לא הופיע דם בבריכת השחייה האולימפית?", מה שממחיש את פערי הידע התהומיים שנפוצים בחברה הסינית שעד אותו רגע, לא האמינו שזה אפשרי, היגייני ובטוח. אבל למה זה קרה? התשובה פשוטה – הסיניות לא שמעו על המצאת הטמפון. וככה, בלי להרגיש, הציתה הספורטאית דיון חשוב על סקסיזם. 

אז איך קרה שאחת ההמצאות הכי חשובות למין הנשי לא מצליחה להגיע לאחת המדינות הכי גדולות בעולם? מחסור בחינוך מיני. מסתבר, שהחברה הסינית עדיין מקדשת את ערך הבתולין, מה שהצמיח את האמונה שהטמפון עלול לקרוע את קרום הבתולין.

מדי שנה, מיוצרות בסין כ-85 ביליון תחבושות היגייניות ורק לפני חודש נוסדה חברת הטמפונים הסינית הראשונה. (לשם ההשוואה, בארה"C 70% מהנשים מעדיפות להשתמש בטמפון). בלוגרית מקומית כתבה בזעם: "מי אמר לכם שבתולות לא יכולות להשתמש בטמפונים? אתם באמת עדיין מאמינים שאישה צריכה לשמור על הבתולים שלה בשביל גבר? זו המאה ה-21 עכשיו".

פו, את הכי חמודה שיש: