סרינה ויליאמס, אלופת הגראנד סלאם ליחידות 23 פעמים, בעלת 4 מדליות אולימפיות וככל הנראה הטניסאית הגדולה ביותר בכל הזמנים, הייתה מדורגת במקום הראשון לפני יצאה לפני כשנה לחופשה בעקבות פציעה ריאתית שנמשכה לחופשת לידה לאחר שבנובמבר האחרון ילדה את בתה הבכורה.

אלא שלקראת החזרה של וויליאמס לזירה בטורניר המתקיים בימים אלה בצרפת, קיבל איגוד הטניס העולמי החלטה מקוממת: 14 החודשים בהם וויליאמס לא התחרתה יירשמו כשנת היעדרות ללא סיבה.

המשמעות של ההחלטה הזו היא הורדה של וויליאמס למקום 453 בדירוג, והיא תיאלץ להיאבק מחדש על דרכה לצמרת מול טניסאיות שנמצאות מאות רמות מתחתיה, זאת למרות שלפי חוקי הטניס קיימת האפשרות להקפיא דירוג עבור ספורטאים שהיעדרותם נמצאה מוצדקת. 

הורדת הדירוג הקיצונית של וויליאמס עורר סערה רבתי. טניסאים וטניסאיות רבים הביעו התנגדות, בהם גם סימונה האלפ, המדורגת כרגע כמספר אחת, שאמרה: "זה נורמלי ללדת. זה נורמלי לקבל הגנה על הדירוג. לדעתי חשוב מאוד להגן על דירוג של מישהי שיולדת". גם הטניסאית מריה שראפובה, יריבתה הוותיקה של ויליאמס, אמרה לתקשורת כי הכללים צריכים להשתנות מכיוון ש"החזרה אחרי היריון דורשת מאמץ כה מדהים מהאישה, גם פיזית וגם רגשית".

אפילו איוונקה טראמפ הצטרפה לדיון כשכתבה בחשבון הטוויטר שלה שמדובר בהחלטה לא הוגנת:

עצומה שכותרתה "סרינה וויליאמס נענשת על כך שילדה" הופצה ברשת: "על המארגנים לזהות את האבסורד הזה במערכת ולשנות את המדיניות כדי להתאים אותה לשחקניות והבחירות שלהן בחיים", נכתב בה.

אין לנו ספק שוויליאמס תנצח את כל המתחרות שיעמדו בדרכה חזרה לצמרת בלי בעיה. עם זאת, ההתייחסות להיריון ולידה כסיבה לא מוצדקת להיעדרות מדאיגה ומטרידה מאוד וחושפת את השובניזם המובנה בספורט בכלל ובאיגוד הטניס העולמי בפרט. אם סרינה וויליאמס לא חסינה, מה יהיה על ספורטאיות פחות בכירות?