@cuddleworks #TalkingTree #HPSustainableSounds #cuddlepostion #layercake #cudddle #cuddletherapy ♬ Mii! - VooDoo

שמענו על טיפול באומנות ועל טיפול בנוכחות בעלי חיים, אבל מתברר שסוגי טיפול חדשים לא מפסיקים להפתיע. הדבר החדש והלוהט בטיקטוק כרגע הוא טיפול בכרבולים – כשאת הטרנד מובילה מכרבלת מקצועית בשם קסנדריה, שהחליטה להקדיש את העמוד שלה לחוויות מהמקצוע.

בסרטון שהעלתה - שכבר צבר כמעט מיליון צפיות - תיארה קסנדריה בקצרה כיצד בתחילת דרכה טיפלה בכרבולים "כדי להרוויח עוד כסף מהצד". אבל אז, אחרי שפוטרה מעבודתה, שמה לב שהיא מקבלת עשרות בקשות לכרבולים.

לדבריה, העניין שלה בנושא החל בזמן לימודי הפסיכולוגיה שלה באוניברסיטת פנסילבניה. "המטרה של טיפול כזה היא ליצור מרחב בטוח שבו המטופלים יכולים להיפתח רגשית", היא אומרת, "בנוסף זה מפחית מתח וחרדה ויכול לעזור לחזק את הביטחון העצמי. הטיפול מעודד את המטופלים לבקש את מה שהם רוצים או להיפתח ולספר על המאבקים הפנימיים והרגשות שלהם בסביבה בטוחה", הסבירה בראיון ל-buzzfeed.

קסנדריה מבהירה שהיא אינה אשת מקצוע מוסמכת בתחום בריאות הנפש: "אני לא מאבחנת או מטפלת בהפרעות נפשיות, אני פשוט מספקת הקשבה ותמיכה רגשית", היא מסבירה, ומוסיפה שהרבה מגיעים אליה בנוסף לפגישות עם מטפל מוסמך.

אז למי בעצם הטיפול הזה מיועד? לדבריה, מגיעים אליה מטופלים שמתמודדים עם בדידות, אנשים שנמצאים במערכת יחסים אבל מרגישים שחסר להם מגע פיזי וכן כאלה עם פחד ממגע. "השירות הזה מספק להם דרך להתגבר על זה בתנאים שלהם, בסביבה מוגנת. זוכרים איך פעם הייתם עושים מסיבת פיג'מות, נשארים ערים עד מאוחר עם חברים ומדברים שעות? אז זה סוג האנרגיה שיש בטיפול בכרבולים", היא מתארת. 

@cuddleworks #UnsealTheMeal #SmellLikeIrishSpring #cuddletherapy #cuddletherapist #lifechanging #cuddlist #storytime ♬ rain on me - meral

הטיפולים, היא אומרת, מתקיימים ב"סטודיו כירבולים", שמספק סביבה נינוחה ובו ריחות נעימים ותאורה מרגיעה. "נוחות והסכמה הם המפתח, ולכן סשן טיפוסי מתחיל בשיחה קצרה עם המטופל לפני שאני יוזמת מגע פיזי כלשהו. אני צריכה להיות מסוגלת לסמוך עליהם שיגידו לי אם הם לא מרגישים בנוח ברגע מסוים, בין אם מדובר בתנוחת הכרבול או בנושא השיחה, כדי שנוכל להתכוונן או לעשות הפסקה, ואני מבטיחה להם אותו הדבר מהצד שלי".

קסנדריה מבהירה שהמגע הפיזי בטיפול משתנה לפי הצרכים והרצונות של המטופל: "מלבד חיבוקים, חלק מהמטופלים מבקשים עיסוי בגב או שאגע בשיער שלהם, ובמקרים אחרים אין מגע פיזי בכלל. לא כל המטופלים מעוניינים במגע. הרבה מהם צריכים שמישהו יעניק להם מרחב מוגן, תמיכה רגשית ואת האפשרות לשוחח", היא מתארת, "חלק רוצים לדבר בסגנון יותר יומיומי וחברי, ואחרים מתייחסים לזה יותר כמו טיפול והזדמנות לפרוק, יש כאלה שמעדיפים רק להתכרבל בדממה או מול הטלוויזיה".

הזמן האופטימלי של טיפול כזה, לדבריה, הוא בין שעתיים לשלוש. "מניסיוני, זה מספיק כדי לדבר על כל מה שהם צריכים, ונותן לנו זמן לחקור את הדברים או פשוט לאפשר להם להירגע", היא מסבירה. למי שרוצה יום שלם של התרגעות, היא גם מציעה סשנים של שמונה שעות, שכוללים הפסקת אוכל ואפשרות לפעילות נוספת, כמו למשל טיול משותף. 

@cuddleworks #10MillionAdoptions #LENOVOJUSTBEYOU #cuddle #cuddletherapy #philly ♬ original sound - gorgeyhuns

קסנדריה דואגת להציב גבולות ולוודא שהם ברורים לפני שהטיפול מתחיל, כאשר הקווים המנחים הם תקשורת פתוחה וכנה, מגע אפלטוני בלבד ושמירה על סודיות המטופלים. "ההגינות נשמרת לאורך כל הטיפול. אני מתייחסת לזה בהכנה לטיפול, וגם בזמן העבודה", היא מסבירה, "בסופו של יום, שני הצדדים מרגישים מספיק בטוחים לבקש את מה שהם רוצים, וולהגיד ולשמוע את המילה 'לא'. טיפול בכרבולים הוא טיפול, הוא לא שום דבר אחר, וזה נאמר במפורש".

בתחילה, היא מספרת, היה לה קצת קשה לשתף את החברים והמשפחה בעיסוק החדש שלה. "לא בדיוק ידעתי איך זה ייראה, ואיך שאר העולם יראה את זה", היא מסבירה, אבל מעידה שקיבלה תגובות תומכות. גם התגובות בטיקטוק למקצוע המיוחד היו בעיקר חיוביות: "תמיד יהיו אנשים סקפטיים ומדי פעם יש איזה תגובה מלכלכת, אבל אני משתדלת מאוד לפזר את המסתורין והסטיגמות שיש סביב השירות הזה", היא אומרת, "אלו פשוט אנשים עצבניים שזקוקים לכרבול".