דיקה דהיר נור, ילדה כבת 10 מסומליה, דיממה למוות לאחר שעברה מילת נשים במדינה עם שיעור המילה הנשית הגבוה ביותר בעולם. מותה של הילדה קרה לאחר שאמה לקחה אותה אותה לכפר אולאול, מחוץ לעיר דוסאמארב שבמרכז המדינה, שם בוצע בה ההליך האכזרי במהלכו נפגע וריד חשוב והיא נפטרה מאבדן דם יומיים לאחר מכן. 

לפי נתוני האו"ם, כ -98% מהנשים והנערות בסומליה עוברות השחתה של איבר המין, רובן בגילאי 5 עד 9. בעוד החוק במדינה אוסר על קיום ההליך, לא נחקקו חוקים המבטיחים ענישה של אלו המבצעים את המילות שכן המחוקקים במדינה חוששים לאבד את כוחם הפוליטי בקרב כל הקבוצות המסורתיות והדתיות השמרניות. על אף הקמפיינים נרחבים נגד הפרקטיקה היא ממשיכה להתרחש בחשאי.

בתחילת השנה אמר מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, כי יותר מ -200 מיליון נשים וילדות ב -30 מדינות על פני שלוש יבשות חוו השחתה או מילה של איבר מינן וכינה את האקט "הפרה בוטה של ​​זכויות האדם של נשים ונערות". קרן האוכלוסין של האו"ם מניחה כי 3.9 מיליון נשים עוברות את ההליך בכל שנה כאשר המספר עלול לגדול ל-4.6 עד 2030 בשל הגידול הצפוי באוכלוסייה אלא אם כן יינקטו צעדים דחופים.

כעת, פעילים ופעילות חברתיים ברחבי העולם מקווים כי הידיעה הקשה על מותה של נור בת ה-10 תסייע בהגברת המודעות לסיכונים הבריאותיים והסכנות הקשורים לטקס. 

מותה של נור הוא אחד ממקרי המוות היחידים הקשורים להשחתה של איברי המין אשר דווחו בסומליה, אבל לדבריהם של פעילי זכויות אדם מציינים שזה שמקרי מוות הקשורים במילה נשית לא מדווחים, לא אומר שהם לא מתרחשים. 

"קשה להעריך את מספר הבנות שמתו עקב מילה נשית לכמה מתו כל חודש או כל יום כי המשפחות והמעורבים שומרים על סודיות, במיוחד באזורים הכפריים, "אומרת האווה עדן מוחמד, מנהלת ארגון זכויות נשים בשם 'המרכז לחינוך לשלום והתפתחות של גלקאיו' (GECPD), "אנחנו רק שומעות על מקרים מעטים של אנשים שהיו נועזים מספיק כדי לחפש טיפול רפואי בערים, אבל מהסיפורים שאנחנו שומעות יכולות להיות עשרות מתות".


כאמור, על אף האיסור החוקתי, לא קיים בסומליה חוק שיאפשר הליכים משפטיים נגד מי שמבצע את הפולחן ולכן מותה של נור לא צפוי לגרור תביעות או עונשים. "האשה שביצעה את ההליך לא נעצרה, אבל גם אם היא היתה נעצרת, אין חוק שיבטיח שהיא תיענש על המעשה", אמרה מוחמד לרויטרס. "זהו רק אחד מבין מקרים רבים המתרחשים מדי יום בסומליה".

אבל פעילים מקווים, שגם אם מותה של נור לא יעורר פעולה משפטית, הוא לפחות יסייע בחינוך טוב יותר באשר לסכנות הכרוכות הטלת מום ווגינלי. "טרגדיות כאלה כולות לסייע במלחמה מול הלובי שתומך במילת נשים שמנסה לדחוף אג'נדה לפיה מילת נשים לא מזיקה" אמרה מוחמד, "זה ממש לא נכון, לעתים קרובות יש לה השלכות רפואיות ופסיכולוגית לכל החיים וכפי שראינו, לפעמים ההליך מוביל גם למוות. אין לנו זמן לדון בזה, חייבים לעצור את התופעה עכשיו"