אישה מחזיקה כדור בין הרגליים שמורמות למעלה (צילום: אור גץ)
כושר זה כמו לצחצח שיניים - אי אפשר לוותר עליו | צילום: אור גץ

עמוק בפנים את יודעת שכושר עושה לך טוב. גם ברמה הנפשית, בטח ברמה הפיזית. זה משחרר, מעלה את רמות האנרגיה, מגביר את קצב חילוף החומרים ובאופן כללי בריא ויאדה יאדה יאדה. מצד שני, אחרי יום עבודה עמוס ולחוץ הדבר האחרון שמתחשק לך זה להידחס לתוך טייטץ ולהתחיל להזיז את התחת לפי מקצב מונטוני. הפועל היוצא מזה הוא שכמעט בכל יום יש לך נקיפת מצפון מטופחת היטב, לצד תירוץ אותנטי וחינני. "אני חייבת להתחיל להתאמן" מלווה בדרך כלל בקול שקול שמסביר בהיגיון למה היום ממש אי אפשר, בגלל מגוון של סיבות משתנות: תוכנית אהובה בטלוויזיה, דייט כלשהו, מזג אוויר נוראי, הקניות שסחבת במדרגות ולכן זה נקרא שעשית כבר ועוד אי אילו "שקר כלשהו", שנשמעים לעצמך הכי אמינים.

אז תני לנו להגיד את זה בבוטות: מעגל העצלנות לעולם לא יישבר. הדרך היחידה להתמודד איתו היא לתעתע בו, להתיש אותו ולנסות לנצח בקרב היומיומי. איך עושים את זה, שאלת? ובכן, פנינו לאור רם, מאמן כושר אישי ומרצה לאורח חיים בריא, והוא שמח לחלוק איתנו רשימה של עשרה דברים שאפשר לעשות כדי להכניס את הגורם העוין המכונה "כושר גופני" לשגרת החיים. קבלי. 

1) כושר הוא חלק מהלו"ז היומי
במקום לפוצץ את היומן בפגישות, חוגים של הילדים ומפגשים חברתיים, השאירי משבצת קבועה ופנויה גם לאימון הכושר, בין אם מדובר בהליכה של שעה או בחוג אירובי שמתקיים ביום ובשעה קבועים. כך לאט לאט הוא כבר ייראה לך חלק טבעי משגרת היום.

2) עושים את מה שאוהבים
קל יותר להתמיד במשהו שעושה לך טוב ולא נחשב בעיניך כעינוי מתמשך. אז במקום לנסות לחשב איזו פעילות שורפת הכי הרבה קלוריות במעט זמן, הפכי את קו המחשבה ושאלי את עצמך מאיזו פעילות ספורטיבית את הכי נהנית, או אם לדייק – את הכי פחות סובלת. אל תנסי לכפות על עצמך להתאהב פתאום בשיעורי ספינינג או קיקבוקסינג אם את לא באמת מתחברת אליהם. נסי לקחת חלק במגוון של חוגים, גם כאלו שממבט ראשון נדמה לך שלא יוכלו להתאים לך, ולאחר מכן בחרי את הפעילות שבה את מעדיפה להתמקד.

3) דעי את עצמך באמת
אם את בעלת משמעת עצמית ואת מרגישה שרכישת מכשיר כושר ביתי תדרבן אותך להיכנס לכושר, לכי על האופציה הזו. רק לפני שאת מוציאה אלפי שקלים על הליכון או אופני כושר, צריך לזכור שמדובר במכשיר אחד בלבד, ואצל רוב האנשים הוא הופך למתלה בגדים. היתרון הגדול הוא שהמכשיר נגיש לך בכל רגע. החיסרון – כשאין לך מחויבות (בין אם בצורת תשלום לחדר כושר או שותפים להזעה), הרבה יותר קל למסמס את האימון ולוותר עליו שוב ושוב.

קבוצת השחייה הצורנית של גרמניה (צילום: רויטרס)
נסי להידחף לקבוצה, והיא תנסה לדחוף אותך | צילום: רויטרס

4) הפכי לחלק מקבוצה
קל מאוד למצוא סיבות למה דווקא היום אפשר לוותר על האימון כשאת לא מחויבת לאיש, אבל אם את קובעת עם מישהו שתגיעי לחוג או להליכה משותפת, זה קצת קשה וגם לא נעים לבטל. בחוגי אירובי או בחדרי כושר נוצרות לפעמים קבוצות שבהן אחד סוחב את השני לאימונים, ודווקא הלחץ החברתי הזה הוא אחד הדברים שיכריחו אותך להתאמן ביום ובשעה קבועים.

5) גיוון, גיוון, גיוון
פעילות גופנית קבועה וסדרתית יכולה לייבש, לשעמם ולהוריד את המוטיבציה לתחתונים. אז נסי לגוון עד כמה שאפשר – יום אחד, למשל, לכי ברגל עם חברה, ביום אחר נסי אימון בחדר כושר או בסטודיו כלשהו וביום נוסף שחיה, יוגה או רכיבה על אופניים. בצורה כזו אין סכנה שאחת מהפעילות תימאס עליך מהר מאוד, ויהיה לך קל יותר לחזור עליהן במשך תקופה ארוכה.

6) מה עם קצת צ'ופרים? 
קבעי לעצמך יעד, נגיד ירידה במידת המכנסיים, הליכה של מספר קילומטרים מסוים מדי יום או שיפור סיבולת לב-ריאה, ופרגני לעצמך כשהצלחת להשיג אותו. בגד חדש, סרט טוב עם חברות או אפילו פינוק קולינרי שהתנזרת ממנו בזמן האחרון. מה קורה אחרי זה? יעד חדש לכיבוש, כמובן.

7) שלבי את בני המשפחה
צר לנו, אבל גם לאמא אין פטור משמירה על הבריאות. אבל במקום לשלם לבייבי סיטר שתישאר עם הילד בזמן שאת יוצאת לאימון, את יכולה לשלב גם את הילד בשגרה הבריאה. בזמן שאת צועדת, למשל, הילד יכול לרכב לידך על אופניים או קורקינט. ילד קטן אפשר לשים במנשא מיוחד וכך אפילו להגביר את הקושי שבאימון. מעבר לעובדה שזה יכול להיות בילוי, תספיגי בעולל מקטנות את החשיבות של שילוב הכושר בשגרת החיים.

תחרות ריצה על עקבים (צילום: רויטרס, חדשות)
ריצה על עקבים? נחשב ספורט | צילום: רויטרס, חדשות

8) ותרי על הגלגלים
אם את גרה במרחק הליכה סביר ממקום העבודה, הגיע הזמן להשאיר את הרכב ליד הבית ולעשות את הדרך למקום העבודה וממנו ברגל. חוץ מעניין הכושר הבריא, ההליכה לפני ואחרי העבודה יכולה לתרום לשלווה הנפשית שלך ולגרום לך לחשוב על כל מה שעבר באותו יום במשרד, מה שיביא אותך הביתה רגועה ונינוחה.

9) הכירי את מד הצעדים
נכון, זה נשמע פשוט והזוי, אבל ללכת עם מד צעדים ובכל פעם לשבור את השיא שקבעת לעצמך בפעם הקודמת יכול להוסיף הרבה פאן לאימון. אפשר גם לנהל רישום של כל אימון ואחרי תקופה מסוימת לערוך השוואה בין מספר הצעדים שעשית בהתחלה לבין המספר שאת מצליחה להגיע אליו היום בלי שום בעיה.

10) קחי לעצמך מאמן אישי
אם את מרגישה שניסית כבר הכל ושום דבר לא מצליח להזיז אותך מהכורסא, יש מצב שמאמן כושר אישי יוכל להוות פיתרון טוב. לא מדובר על מישהו שילווה אותך מעכשיו לכל החיים באושר ובעוני, אלא מישהו שיתן לך את ה"פוש" ראשוני, יכניס אותך לסדר יום וילמד אותך דבר או שניים על עמידה ביעדים גופניים.

11) ואם כבר הגעת עד לפה: אל תעבדי על עצמך
כולנו עושים לעצמנו הנחות, ובגדול אין עם זה בעיה אבל בחייאת, יש הבדל בין הנחה לבין לטמון את הראש בחול: עלייה של קומה שתיים ברגל במקום במעלית לא נחשבת לאימון גופני, גם לא הליכה מהירה בסופר, מסע שופינג בקניון או להחנות את הרכב ממש רחוק מהבית, והם לא מזכים בפטור מפעילות.

>> תתפלאי, יש גם תרגילי כושר שעוזרים להרמת חזה