mako
פרסומת

"איזו שמלה אלבש כדי להסתיר את עיגולי הזיעה?"

טיפול חדשני פתר את בעיית ההזעה הקשה ממנה סבלה צעירה בריטית: "פחדתי שאצטרך לבלות את יום החתונה שלי בשירותים, מנגבת את בתי השחי"

מערכת ערוץ הנשים
mako
פורסם:
גרייס מאוזר
"בעלי עדיין לא מאמין שהוא רואה אותי בעוד צבעים חוץ משחור". גרייס מאוזר | צילום: עמוד האינסטגרם של גרייס מאוזר
הקישור הועתק

גרייס מאוזר (31) מלונדון סבלה במשך שנים מהזעת יתר (היפר-הידרוסיס), שגרמה לה להחליף חולצות באמצע יום עבודה, ולהמנע לחלוטין מלבישת בגדים בצבע לבן. "אני לא זוכרת תקופה בה ההזעה בבית השחי לא השפיעה על החיים שלי", סיפרה לדיילי מייל. "כל הזמן הרגשתי נבוכה ומודעת לרטיבות".

גם הקריירה של מאוזר, שעובדת בתחום המכירות, נפגעה בגלל הבעיה. "בעבודה שלי אני רצה מפגישה לפגישה, ונוסעת בכל רחבי בריטניה. נאלצתי להחליף בגדים כל הזמן, ובימים בהם העברתי פרזנטציות חשובות והייתי לחוצה הבעיה רק החמירה. התחלתי ללבוש חולצות כהות ארוכות בנסיון להסוות את הכתמים, ואפילו בימי החורף הכי קרים לבשתי את הז'קט הקל שעליו סמכתי שיסתיר את עיגולי הזיעה שלי".

בניסיון להתמודד עם התופעה ניסתה מאוזנר טיפולים שונים, בין היתר כדורים נגד הזעה, תחבושות מיוחדות לבית השחי וזריקות בוטוקס, אבל שום דבר לא עזר, וטיפולי הבוטוקס התכופים הפכו לנטל כלכלי. "הבוטוקס השיג תוצאות מצויינות, אבל הטיפול החזיק רק חצי שנה, והיה כואב ויקר". נקודת השבר של מאוזר הגיעה כשהיא התארסה לבן זוגה, והשניים החליטו לחגוג את חתונתם במקסיקו. "תהיתי איזו שמלה אוכל ללבוש בחום של 30 מעלות ועדיין להסתיר את עיגולי הזיעה. המחשבה על שמלת הכלה גרמה לי לחרדה, ופחדתי שאצטרך לרוץ לשירותים כל כמה דקות כדי לנגב את בית השחי, דווקא ביום הגדול שלי".