מה את חושבת כשאת חושבת על מחזור? דם, כאבים, עצבים, חצ'קונים, גלולות ובואי נהיה כנות, גם ריצות תכופות יותר לשירותים. לצד היותו כואב, מציק ומעיק, הווסת שלנו הוא אחד התהליכים המעניינים, המורכבים והמסקרנים שמתחרשים בגוף במהלך החיים. המידע עליו עלול להפתיע, ואף פעם לא נמאס לנו לספר את הסודות הקטנים (והמלוכלכים) שנובעים מהתהליך.

מה בעצם מכיל הדם של המחזור? בדם המחזור, שנבדק מתוך טמפונים משומשים של נשים, נמצאו תאים מרירית הרחם, תאים חיסוניים, הפרשות מהנרתיק, 385 פרוטאינים ייחודיים שיש רק בדם של המחזור, וכמובן עוד דם. וכן, יש את החלק הזה של הריצות לשירותים והפעילות המוגברת של המעיים. התחושה שהבטן ומה שקורה בתוכה משתנה מהותית בזמן הווסת מוכרת לרבות מאיתנו, ואנחנו אומרות - אין דבר כזה TMI, ובואו נפתח את זה: במחזור אנחנו עושות יותר קקי.

via GIPHY

למה זה קורה? הצורך ללכת לשירותים נובע משני כימיקלים שספוגים בדם המחזור - פרוסטגלנדינים ופרוגסטרון. הראשון מאותת לגוף שהוא יכול להוציא את הדם שריפד את הרחם החוצה, כי אין ביצית מופרית, אין הריון ואפשר "לקפל את העסק" עד החודש הבא. הבעיה מתרחשת כשהכימיקל משפיע גם על מערכת העיכול הסמוכה, ומעודד יציאות גם משם. הפרוגסטרון, הורמון שעולה במהלך המחזור, גורם לגוף בזמן הזה להיות במצב שדומה לעצירות, ואז, כשהרמות שלו יורדות, הכל משתחרר ויש יותר יציאות.

אז בפעם הבאה שאתן רצות לשירותים, הודו להורומונים שלכן. יש להם גם אספקטים חיוביים.