כמה מאיתנו מסתכלים על הגוף שלנו ומרגישים שהם אוהבים אותו בדיוק כמו שהוא? יש להניח שמעטים, ושכמעט כולנו נמצא תמיד את ה"פגמים" שבו. טרנד חדש יכול לעזור בדיוק לזה: צילום עירום אומנתי. לא מדובר בתמונות מיניות או פורנוגרפיות, אלא דרך לחגוג את הגוף וללמוד לאהוב אותו. "הטרנד הזה התחיל בכלל במלחמת העולם הראשונה כשהנשים הצרפתיות היו שולחות לגברים שלהן תמונות מחדר המיטות", אומרת מיכל בנדק, צלמת פורטרטים, תדמית, bodyyart ועירום אומנותי, "רק שאם פעם זה היה בשביל הגברים היום זה מגיע בעיקר כדי להתחבר ולאהוב את עצמך ואת הגוף שלך".

נורית לבנת הצטלמה בעירום, ולדבריה היא עברה דרך ארוכה עד שהיא החליטה לעשות את הצעד הזה. "אני באה מבית חרדי וחזרתי בשאלה, והשיח על מיניות לא היה קיים בכלל אצלי בבית", היא מספרת, "כשהתגרשתי החלטתי שאני צריכה לעשות מסע גם בשבילי וגם בשביל הילדה שלי. אני חושבת שאי אפשר ללמד אהבה עצמית אם אתה לא אוהב את עצמך, וחלק מהאהבה הזו היא להסתכל על הגוף שלך ולהגיד שהוא יפה".

לדברי לבנת עד החוויה הזו היא הייתה עסוקה בעיקר בלברוח ממצלמות. "הבנתי שאי אפשר לחשוב כל הזמן כמה אני נראית לא טוב", היא אומרת, "לפעמים צריך שהחיזוק יבוא מבחוץ ויש בזה משהו מדהים לראות את עצמי בעיניים של מישהו מקצועי שרואה בי יופי. ומה שיפה הוא שעשיתי את זה רק בשבילי". 

גם אלון דוד, מורה ליוגה, מתאר את ההחלטה להצטלם בעירום כמסע. "לא הייתי מחובר לגוף שלי, לא אהבתי אותו, ורק כשנכנסתי לעולם היוגה התחלתי להיות מודע אליו", הוא אומר. "התחלתי להעלות תמונות לאינסטגרם לא בעירום וזו הייתה הפעם הראשונה שאנשים אמרו לי שהם רוצים גוף כמו שלי. ואז הכרתי את ליאור חורש הצלם שצילם אותי, והעבודות שלו היו בעירום, ואמרתי טוב, בואו ננסה". הצילומים של דוד אומנותיים ומשלבים את תנועות היוגה עם העירום, ולדבריו הם צולמו בחוץ - מה שכמובן רק תרם לתחושת המבוכה. "זה מביך, ואני גם לא המודל הסטדנרטי, וגם בתנוחות שאני עושה רואים הכל כי אלו תנועות יוגה, וזה היה חלק מהתהליך שעברתי עם הגוף שלי", הוא אומר.  

האנשים שמצטלמים בעירום כדי ללמוד לאהוב את גופם  (צילום: מתוך "פאולה ולאון", קשת12)
"חלק מאהבה עצמית זה להסתכל על הגוף שלך ולהגיד שהוא יפה" | צילום: מתוך "פאולה ולאון", קשת12

"גם אני עשיתי צילומים כאלה", מספרת בנדק, "למדתי צילום ורציתי שיהיו צילומי עירום שלי ושל בעלי. ככה גם הבנתי מה אישה צריכה כדי להרגיש נוח מול מצלמה. בניתי סשן כמו שאני הייתי רוצה שהוא יראה, החל מאיך נכנסים לסטודיו ועד החלק שבו מקבלים את התמונות". לדברי בנדק, את החיזוק לא רק הנשים מקבלות אלא גם היא. "אני חושבת שאני עוזרת לאנשים במקום שבו גם אני צריכה עזרה, וכל אחת שצומחת בכמה סנטימטרים – גם אני צומחת ממנה".