כשהשפעת בשיאה, החום עולה והנזלת סותמת כל נתיב אוויר, אף אחת מאיתנו לא עוצרת לחשוב מה קורה בתוך התחתונים שלה. עם זאת, מסתבר שבזמן שאת נלחמת בצינון, שפעת וחום – הפות שלך עובר כמה ימים לא פשוטים משלו. בעיקר כשהתרופות נכנסות לעניין.

"באופן כללי, כל מחלה שעלולה לגרום להתייבשות, מייבשת גם את הפות", מסביר ד"ר פיטר ריזק, גניקולוג ומומחה לפוריות, בראיון לגלאמור. כך שגם אם את מרגישה מספיק בריאה כדי לחזור לעניינים ולקיים יחסי מין, יש מצב ממש טוב שתתקשי מאוד להירטב ומומלץ מאוד לשלב חומר סיכה בעניין.

באופן כללי התחתונים שלך הולכים להישאר קצת יותר נקיים וכמות ההפרשות שלך תפחת ותכיל המון תאי דם לבנים שעוזרים לאזן את רמת החיידקים ולמנוע זיהומים נוספים. הפרשת התאים הלבנים היא חלק בלתי נפרד מההתמודדות של המערכת החיסונית עם זיהום חיידקי שפלש לגוף. בקיצור, תשתי הרבה מים. 

ומה לגבי תרופות? כל עוד מדובר בכדורים שמכילים נוגדי חימצון, תרופות נגד אלרגיה או כאלו שמכילות גואיפנזין (חומר שמסייע לדלל רירית בדרכי הנשימה ובכיוח ליחה) עלולות לייבש אותך ואת ההפרשות שלך. וזה עוד לפני שנכנסנו לכל הנושא של אנטיביוטיקה, שהורגת גם את החיידקים הטובים ששומרים על הנרתיק שלך מפני מזהמים אפשריים. כך שעדיף ליטול במקביל גם תוספים פרוביוטיים שמשאירים את החבר'ה הטובים בחיים.

אבל יש גם חדשות טובות – כיוון שכל שינוי שמתרחש בפעילות הפות שלך במהלך המחלה, ייעלם יחד איתה בתום תקופת ההחלמה. ואם המצב עדיין יבש, מעקצץ ולא נעים, סביר שמדובר במשהו שממש כדאי לבדוק.