מה היית עושה אם היית אמורה לרוץ מרתון – שהתכוננת אליו במשך שנה - ובמקרה יום המרתון היה נופל על יום המחזור שלך? סביר להניח שהיית בוחרת באחת משתי אופציות: או מוותרת על המרתון – ונראה את מי שיעז להרים גבה על הבחירה שלך (בכל זאת, התכווצויות), או שהיית מחליטה להשתמש באמצעי הגיינה נשית כלשהו (טמפון, תחבושת או מון-קאפ) ויוצאת לתת בראש.

עוד בערוץ הנשים:

ובכן, יש גם אופציה שלישית שסביר שלא עלתה לך בראש; קיראן גנדי, צעירה בת 26 מלונדון, החליטה לנצל את צירוף המקרים ולעשות משהו בלתי צפוי: היא רצה את כל המרתון כשהיא מדממת את הווסת שלה באופן חופשי, היישר אל מכנסי הריצה. בשלב זה את בטח מעווה את פנייך בגועל, אבל מאחורי ההחלטה של גנדי עמדה הצהרה – היא רצתה להעמיד מראה מול כלל החברה והדרך בה נתפש המחזור החודשי של נשים. "בשבילי ההתגלמות של היחס החברתי לווסת שלנו, היא שאנו כנשים נאלצות להעמיד את הנוחות של אחרים – שנגעלים מדבר כל כך טבעי – לפני הנוחות שלנו עצמנו", היא אמרה בראיון לאתר באזפיד. "כשהבנתי שהמחזור שלי נופל על התאריך של המרתון, המחשבה הראשונה שעלתה לי בראש היא 'אוי אלוהים, אני לא רוצה לרוץ מרתון עם טמפון'. אין ספק שגם המחשבה על מה שאחרים יחשבו עלי עברה לי בראש והחלטתי לנצל את זה לטובת הבעת עמדה. אף אחד לא אמור לדאוג לגבי המראה שלו כשהוא רץ מרתון. עבורי, זה שפך אור על העובדה שאין בכלל שיחה גלובלית על המחזור החודשי".

אין תמונה
רצה בחופשיות מוחלטת. גנדי וחברות

"הבינו את ההגיון שלי, אבל חשבו שאני דוחה"

ובאמת, כשחושבים על זה לעומק, מבינים שיש משהו בדבריה של גנדי: מתי בפעם האחרונה מישהי מכן, הקוראות, פקפקה בצורך 'להסתיר' את הווסת שלה ויותר מזה – מי מכן חשבה אי פעם פשוט לתת לדם הווסתי לזרום החוצה בחופשיות? התשובה, כנראה, היא אף אחת או קרוב לכך.

אין תמונה
מנצחת?

אין תמונה
"אף אחד לא צריך לדאוג מהמראה שלו בזמן ריצה"

בניגוד לפרסומות המכובסות למוצרי היגיינה נשית, שמראות נשים רצות ושוחות בחופשיות – כשלמעשה, אמצעי ההיגיינה הנשים 'מסתירים' את המחזור, גנדי דוגלת בחופש אמיתי: "כל אשה צריכה להיות מסוגלת לרוץ, או לעשות מה שבא לה, איך שבא לה ומתי שבא לה".

אין תמונה
דבר אחד בטוח: היא העבירה את המסר

אין תמונה
חופשייה, אבל באמת. גנדי במרתון

ומה לגבי התגובות? כצפוי, הן היו מעורבות: "הרבה אנשים הבינו את ההגיון שלי, אבל עדיין חשבו שאני דוחה", היא אמרה. "לא נפגעתי באופן אישי מהדעות שלהם. 50% מאוכלוסיית המין האנושי מקבלת מחזור. אני רק הראיתי לאנשים שזה אשכרה קורה וזה גרם להם להרגיש ממש לא בנוח – זו בעצם היתה הנקודה שלי והמסר שביקשתי להעביר. אני שמחה שהמעשה שלי עורר דיון עולמי בנושא, זו היתה המטרה שלי".

אין תמונה
"אני שמחה שעוררתי דיון עולמי בנושא"

>> היופי שבדופי: צלם האופנה עבר לצלם בעלי תסמונות גנטיות נדירות