הפחד מלהיות חולות גורם לנו פעמים רבות לטמון ראשנו בחול ולהתעלם מסימני המצוקה. אנחנו יכולות להשקיע הון על המסת הצלוליט שמתיישב לנו בירכיים, העלמת השקיות השחורות עם הקונסילר הכי יקר שנוכל להשיג והאטת הזדקנות עור הפנים. אבל איכשהו, רבות מאיתנו לא באמת מעוניינות להכיר את גופנו מבפנים, שמא נגלה שם משהו. סרטן השד, למשל, מטיל עלינו מורא. אבחון מוקדם – למרות היותו הדבר הכי חיובי במחלה – מבעית אותנו.
אבל בואי ניקח צעד אחורה. במקום להתחיל עם מילים בומבסטיות, כל מה שאנחנו צריכות זה פשוט להכיר את הגוף שלנו. יש הרבה מעבר לקימורים ולקלוריות המיותרות. כדאי להביט עליו, לגעת בו, ללמוד אותו ולהפנים. בדיקה עצמית של השד היא דרך מצוינת להכיר את הגוף, וככל שתכירי אותו טוב יותר תוכלי להבחין גם אם יש בו שינויים.

מתי, איפה ואיך

המלצת הבית היא להתחיל להכיר את שדייך החל מגיל 20. שימי לב: מדובר בבדיקה עצמית בבית, לא בדיקה אצל מומחה. בדיקה אצל רופא מומחה מומלץ לעשות החל מגיל 30 בתדירות של אחת לשנה.
את הבדיקה העצמית יש לעשות אחת לחודש, כשבוע לאחר תחילת המחזור. הסיבה היא לכך היא שבמהלך החודש מרקם השדיים שלנו משתנה. במהלך מספר ימים לפני קבלת המחזור ובימי המחזור עצמם, השדיים נהפכים רגישים וגדושים בשל שינויים הורמונליים, מה שעשוי ליצור תחושה של גבשושים, במיוחד קרוב לאזור בית השחי. ד"ר אסנת גבעון, מומחית בכירורגית כללית וכירורגית שד, מציינת כי נשים רבות נהגו לבדוק עצמן בזמן מחזור וגילו גושים. "אילו הן היו עושות זאת שבוע לאחר סיום המחזור, סביר להניח שרובן לא היו מרגישות בדבר". שבוע אחרי השד מתרוקן ונהיה פחות מוצק וגושי.
השיטה המהירה לבדיקת שד
 בשלב הראשון: עמדי עם הידיים לצידי הגוף והתבונני בגוון השד. הסתכלי כעת על הפטמה ובדקי שאין דבר חריג, סממן שלא היה בעבר. בשלב השני: הרימי את הידיים מאחורי העורף, כך שייחשף איזור בית השחי, כעת הביטי שוב על השדיים כשהידיים מתוחות כלפי מעלה. באמצעות תנועה זו, איזור השד התחתון נחשף וניתן לבדוק האם יש שינויי צבעים. 


אין הנאמר בכתבה או בסרטון משום תחליף לבדיקת רופא.