אין תמונה
היי ליידי. מודדת לך את הטמפרטורה

 בתקופה שבה רפואה אלטרנטיבית היא טרנד בבתי המרקחת, ואנחנו מסתכלות בחשדנות אפילו על כדור אקמול חסר אונים, מספיק להעיף מבט ברשימת תופעות הלוואי של גלולות למניעת הריון כדי להחוויר: השמנה, התחצ'קנות, עייפות, דיכאון, השמנה ועוד סכנות בריאותיות. פרסומים בנוגע להשפעת הגלולות על חיינו מתפרסמים מדי שבוע, והרבה נשים מעדיפות לעבור לאמצעי מניעה טבעיים ולהפסיק לדחוף הורמונים לגוף.

אז מי שמעדיפה לא להתפשר על אמצעי מניעה עם אחוזי הגנה נמוכים יחסית כמו דיאפרגמה או התקן תוך רחמי; מי שלא יכולה להשתמש בגלולות מטעמים בריאותיים או דתיים (כמו מעשנות שלא מומלץ להן להשתמש בגלולה), תכירו את הבשורה הטבעית לחלוטין: lady comp – מכשיר דיגיטלי שמחשב את ימי הפוריות בהתבסס על מדידת טמפרטורה יומית ועיבוד נתוני המחזור החודשי. כדי לוודא שתמדדי חום לפני שזזת מהמיטה, הוא מתפקד גם כשעון מעורר, ולאחר המדידה מיידע אותך על מצב הרוח של השחלות שלך לאותו יום באמצעות צבעים: ירוק – אין פוריות, תעירי את הבן זוג ויאללה בלגן, אדום – לא להיט, אפשר לחזור לישון או להשתמש באמצעי מניעה אחר, צהוב – לא בטוח, קחי את הסיכון או שלפי את הקונדום.

 מי שדווקא כן רוצה להיכנס להריון, מוזמנת להגיד שלום לבייבי קומפ, גרסה של המכשיר שלא רק תגיד לך מתי את פורייה אלא גם מתי הסיכוי להיכנס להיריון גבוה ביותר ומתי כדאי לך לעשות סקס כדי לקבוע את מין העובר. השיטה נשענת על העקרונות המנחים שלפיהם הביוץ מתרחש פעם אחת לאורך המחזור החודשי, הביצית יכולה להיות מופרית בטווח של עד 18 שעות לאחריו, ותאי הזרע מאבדים את יכולת התנועה וההפריה שלהם בגוף האישה לאחר מקסימום של 96 שעות מהסקס. עד כאן ברור?

ויש גם אח קטן 

למרות שאצלנו הוא חדש יחסית, מתברר שהליידי קומפ נמצא בשימוש באירופה, בארצות הברית ובקנדה כבר משנות השמונים המאוחרות. כאן הוא נחת רק לפני שנה, ובשיטוט ברחבי האינטרנט אכן אפשר למצוא לא מעט ביקורות והתרשמויות של נשים שהשתמשו במכשיר והמליצו לחבר'ה. ההתייחסויות המדעיות אל הגאדג'ט המגניב הזה דווקא מועטות להכעיס.

תינוק עם עיניים כחולות בכובע ורוד ולבן (צילום: istockphoto)
כן, הוא מאוד חמוד. אבל לא בבית ספרנו | צילום: istockphoto
במחקר שנערך לפני כעשר שנים בגרמניה, נבדקו רטרוספקטיבית 648 נשים שהשתמשו בליידי קומפ על מנת להימנע מהריון. מתוכן נכנסו להיריון 33 נשים, אך רק שש מהנשים שהרו דיווחו כי אכן עקבו במדויק אחר הוראות היצרן. יצרנית המכשיר, החברה הגרמנית Valley Electronics, אגב, מצהירה על 99.3 אחוז הצלחה במניעת הריון בשימוש נכון. 

אז האם ייתכן שהכל כל כך דבש? ובכן, כמובן שלא. במשך הימים הפוריים בחודש יש להימנע מקיום יחסי מין או להוסיף אמצעי מניעה חוסם, כמו קונדום, מחרב הספונטניות העולמי. כמו כן חשוב לזכור שהמכשיר אינו מונע מחלות מין ואיידס. בעיות נוספות ניכרות בגזרת המחיר: מחירו הבלתי צנוע של הליידי קומפ בארץ הוא כ-2,500 שקל, בהתאם למדד היורו. היום הוא משווק בארץ על ידי ד"ר עדנה רוזנטל, שהיא גם מומחית בנושא ותומכת נלהבת של השיטה הטבעית לתכנון המשפחה באמצעות ליידי קומפ, וניתן להשיג אותו גם בהזמנה מאתר המוצר.

אין תמונה
pearly. האח הקטן

 מי שנרתעת מההשקעה אולי תתעניין באח הקטן של הליידי קומפ: מכשיר שנקרא פרלי, המציין את הימים הפוריים ואת הימים הבטוחים, אך לא את מועד הביוץ. פרלי גם לא ניתן להטענה חשמלית, אלא דורש החלפת בטריות על ידי היצרן ומחירו כ-1,800 שקל.

אז כן, בשורה התחתונה אפשר בהחלט לומר שיש אלטרנטיבה טבעית לשיטות שהכרנו עד היום – בטח למי שלא מסתדרת עם הגלולות ומתבאסת מכל הגומי והפלסטיק למניעת ילדים שיש בשוק. מה שכן, את נושא הספונטניות או הדילוג בין פרטנרים עדיין לא פתרנו. בואי נקווה שיש למה לחכות.