mako
פרסומת

מחוררים את הגומי

לא עוד גנבות זרע: מחקר חדש חושף שדווקא גברים הם אלו שמחבלים באמצעי המניעה במטרה להכניס נשים להריון בניגוד לרצונן. מה שמוכיח שוב, שבכל מה שקשור ביחסי מין - אנחנו אף פעם לא מוגנות

מערכת ערוץ הנשים
mako
פורסם:
במיטה עם קונדום
במיטה עם קונדום | צילום: Shutterstock, shutterstock
הקישור הועתק

בלא מעט קומדיות בהן מככבת דמות אישה שנורא רוצה להפוך לאמא, אפשר לראות את הגיבורה מחוררת את הקונדום במכוון. כן, הרצון העז להפוך להורה בכל מחיר לרוב מאופיין כהתנהגות נשית. אבל האמת היא – שזה לגמרי הפוך.

לצורך מחקר שפורסם לאחרונה, השתתפו 4000 נשים צעירות, בין הגילאים 16-29 שביקרו לאחרונה במרפאות לתכנון המשפחה. כחלק מהביקור, נשאלו הנשים על חווית ”הרבייה בכפייה", כלומר – מקרה בו הפרטנר חיבל באמצעי המניעה בכוונה תחילה על מנת שייכנסו להריון. 7% מהן, דיווחו שהן מכירות את התופעה הזו מקרוב מדי ושמצאו את עצמן מתמודדות עם הריון כפוי.

גלולות
אי אפשר להיפרד מהגלולה בינתיים? | צילום: Shutterstock

על פי המחקר, ההריונות הכפויים קורים בשתי דרכים. הראשונה, היא כשהפרטנר מנסה למנוע מבת הזוג שלו להשתמש באמצעי המניעה שלה, על ידי החבאת הגלולות או העלמת המרשם. 4% מהנשים דיווחו על מקרים מסוג זה. שלושת האחוזים הנותרים, נכנסו להריון כאשר הפרטנר שלהן חיבל באמצעי המניעה שלו על ידי הסרת הקונדום או יצירת חור בו בכוונה תחילה.

המרכז לשליטה ומניעת מחלות בארה"ב, מדווח ש-8.6% מהנשים שביקרו בו, מציינות שהפרטנר הכריח אותן להיכנס להריון בניגוד לרצונן. החוקרים שמאחורי הנתונים מאמינים כי ממצאי המחקר הם כלי חשוב כדי להעלות את המודעות בקרב נשים. ההבנה שנשים הן לא "גנבות זרע" פוטנציאליות היא חשובה, עם זאת ולמרבה הצער – נראה שנשים לא באמת מוגנות כשהן מקיימות יחסי מין.