דוגמנית אנורקסית (צילום: the local)
צילום משבוע האופנה. זה באמת יפה בעיני מישהו? | צילום: the local
מסתבר שבשבדיה לא ממש שמעו או הפנימו את חוק הדוגמניות שאוסר להעסיק דוגמניות בתת משקל: מגלי כשרונות חיפשו דוגמניות פוטנציאליות עבור תוכנית הריאליטי המוכרת, "הטופ מודל הבאה של שוודיה", מחוץ לקליניקה הגדולה ביותר במדינה להפרעות אכילה, כך נמסר על ידי רופאים זועמים. אותנו מעניין לדעת איך טיירה בנקס, ממציאת תכנית הריאליטי, שתמיד מהללת דימוי גוף עצמי גבוה, תרגיש בנוגע לכך. 

ניגשו למטופלת בכסא גלגלים

"אם ההאשמות הללו נכונות, זה פשוט ביזיון. התנהגות קלוקלת לחלוטין", אומר הפסיכולוג אנדריאס בירגרד, יושב ראש האגודה לאנורקסיה ובולימיה בשוודיה, ל- the local. "עבור אנשים שיש להם מחלה שמתרכזת סביב משקל ומראה, זוהי קטסטרופה לזרוק אותם לתוך עסק שמתרכז בדיוק בדברים הללו". 

טרם ברור האם מדובר בסוכנות אחת או במספר סוכנויות שאחראיות על שליחת הסיירים לליהוק דוגמניות במכון. במקרה אחד, נטען כי סוכנת של אחד מסוכנויות הדוגמנות המובילות בשוודיה, ניגשה לילדה בת 14 והשאירה לה כרטיס ביקור. אמה של הצעירה, כריסטינה לילמן-רינגבורג, התעמתה מאוחר יותר עם הסוכנת והסבירה לה שהילדה סובלת ממחלה רצינית וקשה. "הם טוענים שהם ניגשים לבנות בריאות, כאלה שרזות מטבען ושהם לעולם לא כופים על אף אחד לרדת במשקל, ככה הם הגנו על עצמם", אמרה האם לסוכנות החדשות TT. "כעסתי מאד כי הילדה הזאת כל כך רזה".

אישה אנורקסית (צילום: the local)
"אנשים נעמדו מחוץ למכון בגלל שהם ידעו שהבנות מאד רזות". אן-מריה אף סנדברג. | צילום: the local
בכנסת אמרו לא לדוגמניות אנורקטיות (צילום: מתוך הבלוג "חורים ברשת")
אחת המטופלות שסוכן ניגש אליה הייתה כל כך חולה שהיא ישבה בכסא גלגלים בזמנו. | צילום: מתוך הבלוג "חורים ברשת"

רוב הבנות שניגשו אליהן בשנה שעברה היו בנות צעירות כאשר לחלק מהמטופלות יש מדד מסת גוף שהגיע אף למספר הנמוך של 14, כאשר מדד מסת גוף עבור אישה בוגרת ובריאה נע בין 18.5 ל- 24.9 ומודד את היחס בין גובה של אדם ומשקלו. במכון יש מקום ל-1700 מטופלות בו-זמנית. המכון להפרעות אכילה בשטוקהולם מטפל במטופלים שמאושפזים או שנמצאים בביתם, וכן דואג לכלל המשפחות ומאשפז חולים לאשפוזי יום. המכון, הגדול מסוגו בשוודיה, מתרכז בהשגת שליטה על הרעבה עצמית, אכילת יתר והקאות לפני שהוא עובר לטיפול הפסיכולוגי. "שיתוף פעולה עם המשפחה והרשת החברתית הוא חלק מאד חשוב בטיפול", כותב המכון בתגובה לכתבה. 

 >> תשכחי מ-90-60-90: הגיזרה הנשית החדשה 



.