View this post on Instagram

A post shared by Mooncup® menstrual cup (@mooncupltd) on

ניסיתי גביעונית בפעם הראשונה

כמה רציתי להיכנס למועדון הגביעונית האקסקלוסיבי, לקחת חלק פעיל בכת המכשפות הווירטואלית שסוגדת לכוֹסית הוורודה בטקסי פייסבוק מעצימים. לרגע לא נגעלתי מהמחשבה - להפך, התמלאתי סקרנות וציפייה להביט בתכולת הספל הקטן שנועד לאגור בתוכו את שאריות הביצית שלי.

ההתחלה לא הייתה פשוטה, אבל לכך ידעתי להתכונן. גיליתי סבלנות והתמדה, הכנסתי והוצאתי והכנסתי שוב, גזרתי את "הגבעול" על פי ההמלצות שקראתי באותן קבוצות ידעניות, הרפיתי וניסיתי להתעלם מהנוכחות המורגשת של הגוף הזר בגוף המוכר שלי. לצערי זה לא נהיה נוח יותר, ובעיקר לא יעיל יותר. שוב ושוב פגשתי גביעונית כמעט ריקה שהניחה לכל הטוב לדלוף ממנה אל התחבושת שהכינותי מראש.

אבל האמת היא שהיה זה בעיקר הליך הטיהור הנדרש, הכולל הרתחה (באיזה סיר??), ייבוש ואחסון על פי הוראות מדוקדקות, שהייתי עצלנית מכדי למלא וחרדתית מכדי לא למלא. אז אחרי שני מחזורי ניסיון, ויתרתי. אפשר להתקבל למועדון בכל זאת?

מותגי הגביעוניות השונים עולים בין 150 ל-200 שקל ואפשר להשיג אותם ברשת או ברשתות הפארם

גביעונית חד פעמית

יצרני הגביעונית החד פעמית של המותג SOFTCUP טוענים שהיא למעשה מושלמת – יעילה עד 12 שעות, סטרילית, לא יכולה לגרום לתסמונת הלם רעלי ואפילו מתאימה לשימוש בזמן סקס. בפועל, לא הספקתי ליהנות ממרבית היתרונות הללו כי היא פשוט לא הייתה נוחה לשימוש. אני בתולת גביעוניות למיניהן, אז ההחדרה הייתה לא פשוטה בכלל, אבל עברתי את זה - אפילו יותר מפעם אחת. ובכל זאת, ולמרות שעקבתי אחרי הוראות השימוש במדויק, לא עזבה אותי תחושת ה"לא יכול להיות שככה זה אמור להרגיש". מדובר בפתרון מסורבל עד לא נעים, ואני, ברשותכם, אשאר נאמנה לאו-בה סופר פלוס.

SOFTCUP עולה 10.99 דולר באמזון ואפשר להשיגה באתרי הפארם השונים ברשת

View this post on Instagram

A post shared by Sarah (@sarahsjourney_) on


תחתונים סופגי מחזור של Modibodi

המותג האוסטרלי הושק בישראל ממש עכשיו, ואת הניסיון הראשון בתחתוני המחזור שלו עשיתי בחשש ועל בטוח, בבית, בלילה. קמתי בבוקר ולא היה זכר לדם. גם את היום השלישי – והחזק ביותר – של המחזור שלי העברתי עם התחתונים החדשים, והפעם העזתי וממש יצאתי ככה לעבודה. לבשתי ליתר בטחון מכנסיים שחורים ולקחתי בתיק טמפונים ותחתונים להחלפה – אבל וואלה, השעות עברו ולא היה שום צורך.

היצרן מתחייב שהתחתונים האלה סופגים אפילו דליפת שתן, באמצעות פטנט בלעדי הסופג כמות נוזלים של עד 2 טמפונים. התחתונים עצמם נראים רגילים לחלוטין – הבטנה עצמה טיפה'לה עבה יותר מבדרך כלל, אבל לא באופן חריג או מפריע. אחרי יום שלם של שימוש הרגשתי קצת את הכבדות של הנוזל וגם התחלתי להריח אותו בכל פעם שעשיתי פיפי – אבל דליפות לא היו, וגם לא הרגשה רטובה או חוסר נוחות כלשהו.

הגזרה הייתה לי כיפית ונוחה, אבל התחתונים של Modibodi מגיעים במגוון סגנונות ורמות ספיגה, ואפשר להשיג אותם גם בקולקציה לנשים בהיריון ולאחר לידה ואפילו בקולקציית בגדי ים. טווח המידות רחב: XS4 – XL6. בהנחיות כתוב שאפשר לכבס אותם כרגיל עם שאר הבגדים, ורק להקפיד שלא להשתמש במרכך כביסה, השוחק את הסיבים העדינים. לא הקפדתי. מקווה שהם עדיין יעבדו לי ככה גם במחזור הבא.

מחיר: 120-145 שקל, להשיג באתר modibodi.co.il

View this post on Instagram

A post shared by ModiBodi Israel (@modibodi.israel) on

טמפונים אורגניים

הטמפונים האורגניים שניסיתי, של חברת ORGANYC, היו עם מוליך - פטנט שבדרך כלל אני אישית מוותרת עליו, אבל במקרה הזה אי אפשר בלעדיו. הצמר של הטמפון משמעותית פחות קשיח ודחוס ממה שאני רגילה להשתמש, ולכן אם דוחפים אותו עם האצבע הוא מאבד צורה ומתקפל, וחשוב לקחת את זה בחשבון כדי להתעסק עם זה בעדינות. בגדול לא הורגש הבדל מיוחד בין שימוש לטמפון הזה לאחד רגיל, איכות הספיגה מעולה ולא חשתי חוסר נוחות כלשהי.

אבל למרות שאני אוהבת את המחשבה על אורגני וטבעי יותר, לא הייתי ממהרת להשתמש בו בימים החזקים של המחזור, פשוט כי החיסרון הוא בתהליך ההוצאה - בגלל חוסר הדחיסות של הטמפון, כשהוא מלא בנוזל הוא עוד יותר מאבד מהצורה ויוצא החוצה קצת מפורק מדי, מה שיכול להיות לפעמים לא הכי נעים.

מחיר: 31.80 שקל לאריזה, להשיג ב-ecostore.co.il

View this post on Instagram

A post shared by Organyc USA (@organycfemcare) on

תחתוני מחזור של Tinx

כמה פעמים בחיי יצא לי לראות תינוק עושה פיפי בחיתול וטיפה לקנא. המחשבה שאת לא צריכה להטריח את עצמך לקום לשירותים כל הזמן קצת נחמדה - ואז לבשתי את תחתוני המחזור.

בעיקרון זה נראה מושלם: לא צריך להכניס לגוף כל מיני גופים זרים שבטוח מלאים בחומרים שלא הכי טובים לנו, לא צריך להשתמש בתחבושות המלאות בחומרים כימים שגורמים לווסת שלך להפוך לכחולה (זה אתם אמרתם בפרסומות, לא אני) - אפשר פשוט לסמוך על התחתונים שלך שיספגו. 

ניסיתי את התחתונים לקראת השינה במטרה להעביר איתם לילה שלם. בפעמיים שלבשתי אותם, בשני מחזורים שונים, השינה שלי היתה טרופה. לא הצלחתי לסמוך על התחתונים שיעצרו את הדימום ובכל התעוררות הרגשתי שאני כאילו שוחה בהפרשות שלי. בשני הלילות בסביבות השעה ארבע בבוקר נכנעתי, הורדתי את התחתונים והחלפתי לאמצעים המקובלים.

התחתונים שחורים, ולכן אין שום אינדיקציה לכמה זמן את עוד יכולה לסחוב איתם. וכאן שוב בעיה – דמיינו עצמכן בארבע לפנות בוקר מתחילות להשרות תחתונים בכיור כדי שכל הדם ייצא מהן, ואחר כך למצוא פתרון לתלייה זמנית, ואז עוד צריך לכבס כי ברור שנשארו שאריות. בשורה התחתונה, מדובר בהמצאה שבאמת אמורה להיטיב עם נשים. זה בטוח בריא יותר לגוף, זה אמור להטריד פחות במהלך היום, אבל כנראה שאפשר להשתמש בתחתונים האלה רק בימים הקלים יותר של המחזור – אחרת אין דרך לסמוך עליהם באמת.

מחיר: 91-247 שקל, להשיג באתר shethinx.com

View this post on Instagram

A post shared by THINX (@shethinx) on


טמפונים רב פעמיים מספוג ים

אני יודעת, זה נשמע הזוי, דוחה אפילו, אבל האמת היא שהשימוש בספוג-ים כטמפון התגלה כאחד המוצרים הנוחים ביותר שניסיתי. מדובר, אם כן, בחתיכות של ספוג ים אורגני שנקצר היישר מהים (או מחוות הגידול) עבר חיטוי, ניקוי וגיזום כדי להתאים לישיבה בנרתיק, נארז באריזה יפה ונשלח אלייך כדי לסייע לך לספוג את הדימום החודשי. הם מתאימים לשימוש של 3-6 ווסתות לפני שמומלץ לקנות חדשים.

הטמפונים אותם קיבלנו היו Sea Pearls של חברת jade&pearl. הם מגיעים בשלושה גדלים (גדול, בינוני וקטן) כדי להתאים לכל ימי הווסת ועם שקית בד לאכסון לטווך ארוך. למרות שבמהלך ההכנה לשימוש הספוגים עוברים חיטוי וניקוי, עדיין מומלץ לפני השימוש הראשוני להרתיח אותם במים חמים כדי לחטא אותם ולהיפתר מכל משקע-ים שעוד עלול להישאר בספוגית.

השימוש בספוגים עצמם נח וקליל באופן כמעט מפתיע: רק הרטיבי את הספוג (הם קשים למגע כשהם יבשים), סחטי החוצה את כל המים, קווצ'צ'י כך שיהיה לך קל להחדיר אותו והכניסי אותו לתוך הנרתיק למרחק עמוק מספיק בשביל לא להרגיש אותו אבל לא עמוק מדי - כדי שתוכלי לשלוף אותו החוצה בקלות. כדי להוציא את הספוג - פשוט שלחי 2 אצבעות במעלה הנרתיק, אחזי בספוג ושלפי אותו החוצה. בסוף השימוש כל מה שעלייך לעשות הוא לשטוף את הספוג המשומש היטב באמצעות השרייה במים רותחים, ליבש אותו ולאחסן אותו בתוך שקית הבד הייעודית עד לווסת הבאה.

למרות החשש הראשוני איתו הגעתי לשימוש (טמפונים רב פעמיים? מספוג ים? באמת?) הספוגים התגלו כאחד המוצרים הנוחים והמפתיעים לטובה. בזכות הצורה הגמישה שלהם, הספוגים מתאימים את עצמם למבנה הנרתיק שלך כך שהם לא מורגשים בכלל והסיכוי לדליפות, אם את מקפידה על החלפה בזמן ועל גודל הספוג המתאים לרמת הדימום, נמוך מאוד - תחשבי על הטמפון הכי נח שאי פעם השתמשת בו, אז זה יותר נח.

הם בעלי יכולת ספיגה טובה ממש וללא תופעות לוואי משונות של חתיכות בד או חוט שנתקעות לך בנרתיק. השימוש בהם פשוט מאוד (להוציא, לשטוף את דם הווסת שנכלא בספוג, לסחוט היטב ולהחזיר פנימה), אין להם ריח ומאחר והם סופגים את הווסת, אין את העניין הזה שמרתיע חלק מהמשתמשות בגביעוניות, של קשר וויזואלי ישיר מול הווסת שלך והמרקם שלה.

לסיכום: המוצר הזה בהחלט הפתיעה לטובה. הוא נשמע משונה ויוצר רתיעה ראשונית, אבל אחרי בדיקה והתנסות אישיות באמת שלא ברור לי איך לא שמעתי על זה קודם.

מחיר: כ-70 ש"ח. להשיג ברחבי האינטרנט באתרים כמו Etsy ובאתרי מוצרים טבעיים

View this post on Instagram

A post shared by | RadRitual | (@rad.ritual) on

תחבושות בד רב פעמיות

מסיבה לא ברורה, נשים נרתעות משימוש במוצרי מחזור רב פעמיים. הווסת נתפסת אצלינו כמשהו מלוכלך, מבייש, דוחה, משהו שצריך לזרוק לפח או להוריד באסלה ולא כמו נוזל גוף טבעי שאפשר להסתפק בלרחוץ אותו. לשמחתן של עורכות ערוץ הנשים - אני לא אחת מהנשים הללו ולכן קיבלתי על עצמי בשמחה לבחון את ביצועיה של התחבושת הרב פעמית.

תחבושות רב פעמיות הן אולי אחד השחקנים הוותיקים בעולם ההיגיינה הנשית. הן היו פה הרבה לפני התחבושות והטמפונים החד פעמיים, נעלמו לתקופה ארוכה לטובת הפלסטיק והניילון המזהמים וחזרו ברבאק בשנים האחרונות כטרנד סביבתי ואורגני שקורא לנו לייצר פחות זבל ולחשוף את הגוף שלנו לפחות כימיכלים.

בשורה התחתונה: מדובר בתחבושת. כלומר, מי שלא אוהבת להשתמש בתחבושות לא תאהב גם את התחבושת הזו. אין פה אישהו קסם שיגרום לך פתאום לחשוב שללכת עם חצי חיתול זה נח, כך שאם את מעדת חובבות הספיגה הפמינית ומחפשת פיתרון סביבתי/רב פעמי - הגביעוניות או ספוגי הים הם הכתובת שלך. 

אם את מאוהבות התחבושות שלא חוששות מקצת כביסה ידנית - מדובר ללא ספק בפיתרון לא רע, אקולוגי וגם כלכלי. הן נעימות למגע, סופגות הייטב והשימוש בהן פשוט מאוד. פשוט כבסי את התחבושת המשומשת ביד והניחי לה להתייבש לפני השימוש החוזר. אחת לכמה זמן מומלץ להרתיח במים חמים וזהו.

שימי לב שאם את בוחרת לעבור לשימוש בתחבושות רב פעמיות, מומלץ מאוד לרכוש סט - את יודעת, כדי שיהיה לך איך לספוג את הווסת בזמן שהאחרות בכביסה.

מחיר: כ-280 ש"ח לערכה בסיסית שמכילה 8 תחבושות בגדלים שונים או כ-30-40 ש"ח לתחבושת בודדת. להשיג ב-ecostore.co.il, בחנויות טבע נבחרות ובאינטרנט

View this post on Instagram

A post shared by Cycnus.Organic (@cycnus.organic) on