קרייריסטית מיני רגליים עובדת (צילום: Thinkstock, getty images)
ממי, תעשי שעות נוספות, תקפיאי ביציות ובעוד עשור תביאי תינוקות | צילום: Thinkstock, getty images
אוכל אורגני מדהים מדי צהריים, שירותי כביסה וניקוי יבש במשרד, משכורות חלומיות וסביבת עבודה מעוצבת ואסתטית כמו מוזיאון. כולם מקנאים בתנאים של מי שהתמזל מזלו לעבוד באחת החברות המובילות הללו, אבל האם הצעד האחרון שלהן – הצעה לממן לעובדות טיפולי פוריות שבמסגרתם תישאבנה מגופן ביציות ותישלחנה להקפאה – עובר את הגבול? לפי הבאזז באתרי החדשות וברשתות החברתיות לאורך סוף השבוע האחרון, התשובה היא: בהחלט כן.  

עוד בערוץ הנשים:
>> חליתי בסרטן בזמן ההכנות לחתונה
>> קוראים לי אורטל ואני מהממת
>> 49 קילו בשנה: "אני לא עושה דיאטה"

"אנחנו ממשיכים להרחיב את סל ההטבות שלנו לעובדות, ולצד חופשת לידה מוארכת אנחנו מציעים להשתתף במימון טיפולי הקפאת ביציות עבורן", נמסר בהודעה של חברת אפל. "אנחנו רוצים להעצים נשים באפל, ולאפשר להן לעבוד ולקיים חיי משפחה במקביל בצורה מיטבית". מפייסבוק נמסר כי החברה כבר מממנת טיפולים כאלו למספר עובדות, בעקבות בקשה מפורשת שלהן.

עלות ההטבה: 20,000 דולר

עלות ההליך בארה"ב נאמדת בכ-20,000 דולר, כשמחצית הסכום משמשת לתשלום עבור השאיבה עצמה, והיתרה עבור אחסון הביציות בהקפאה במעבדות מיוחדות.

בדיוק כמו בטיפולי IVF, כדי לשאוב את הביציות מהאישה היא מקבלת הורמונים שמעודדים את השחלה לייצר יותר ביציות בכל מחזור, ונמצאת במעקב קפדני, הכולל בדיקות דם ואולטרסאונד למעקב אחר התפתחות הזקיקים בשחלה. כאשר הביציות מוכנות לשאיבה היא מורדמת, והביציות נשאבות מגופה בעזרת מחט גדולה. בשונה מטיפולי הפריה חוץ גופית רגילים, בטיפולי הקפאת הביציות מוקפאת הביצית לבדה, לפני שהיא מופרית בזרע של בן זוג או תורם. מצד אחד, הדבר מאפשר גמישות בבחירת הזהות העתידית של אבי הצאצא, אבל מאידך הופך את הטיפול ליעיל פחות, והסיכוי להשיג הריון מביצית שהוקפאה כשהיא לא מופרית נמוך מהסיכוי להרות מעובר שהוקפא והופשר לפני ההחזרה לרחם. כמובן שלגיל האישה בעת השאיבה יש חשיבות מכרעת בקביעת סיכויי ההצלחה, ורוב המומחים מדברים על גיל 35 כקו פרשת מים בכל הקשור לפוריות העתידית של הנשים הנשאבות.  

אמא קרייריסטית תינוק (צילום: ThinkStock, Getty images)
ומה עם נשות היי-טק שכבר ילדו? | צילום: ThinkStock, Getty images
אבל גם אם מתעלמים מההיבט הרפואי שבעניין, נשארים עם טעם חמצמץ של חציית גבול מטרידה, שנגועה גם בלא מעט מיזוגניה. נכון, המהלך נתקל בלא מעט ביקורת, אבל האם מישהו מסוגל בכלל לדמיין כיצד היה העולם רועש לו הציעו אותן חברות לעובדים גברים להקפיא זרע, ולעבור ניתוח עיקור כל עוד הם "בונים את הקריירה שלהם"?  ומה בדבר עובדות שכבר הרחיקו לכת והפכו לאמהות – האם החברה אמורה להציע להן מימון מלא לשירותי פנימייה עבור הילדים, עד שתתבססנה כראוי בעמדה ניהולית? 

>> ילדה תינוקת מזרע של חלל מה"ל שמעולם לא פגשה