לק ג'ל - מי שהתחילה, יהיה לה קשה להיגמל. אנחנו מתמכרות לשלמות של המראה ולעובדה שאפשר לעשות הכל בלי שהלק יתקלף, עד שאנחנו מגלות מה קורה מתחת: ציפורניים מצהיבות, חלשות וסדוקות. שאלנו את סימון דהאן, מדריכה בכירה ברשת בתי הספר נייל סטודיו, למה זה קורה ואיך ניתן להימנע מהתופעות הללו.

"ג'ל לא אמור להחליש את הציפורניים", קובעת דהאן. "לצערי הרב, הציפורניים הטבעיות נחלשות רק עקב עבודה לקויה של טכנאית הציפורניים. מקור ההיחלשות של הציפורן נובע משיוף אגרסיבי של הציפורן הטבעית או מתהליך המסה לא נכון, שמתבצע עם ממיסים חזקים מידי הפוגעים בציפורן ומחלישים אותה. לצערי, המון בנות מנסות לחסוך בחומרי המסה מקצועיים, ובוחרות להמיס את הג'ל באמצעות אצטון שהוא ממיס אגרסיבי במיוחד, שאומנם ממיס את הג'ל מאד מהר אך יחד עם זאת מחליש את הציפורן הטבעית וגורם לסדקים", היא מסבירה.

אז מה צריך לבדוק אצל המניקוריסטית?
"במידה והטכנאית לא משייפת יתר על המידה וממיסה עם חומרים איכותיים לא אמורה להיווצר כל בעיה. זאת כמובן במידה והציפורן הטבעית הייתה קודם לכן בריאה וטובה, ולא הרוסה מלכתחילה", אומרת דהאן.

צריך או לעשות הפסקות כדי לתת לציפורן "לנשום"?
"במידה ולא נוצרה שום בעיה בציפורן, אין צורך להפסיק את הטיפול", אומרת דהאן. "במידה והציפורן נחלשת יתר על המידה, תופעת הלוואי היא שהג'ל לא נתפס טוב כמו פעם. במידה וזה קורה, ניתן לעשות הפסקה מהטיפול ובמרווח הזמן הזה רצוי לטפל בציפורן באמצעות מחזק ציפורניים טיפולי, שישקם את הציפורן".

איך מטפלים בציפורנים חלושות?
"במידה והציפורניים חלשות ואתן עדיין רוצות להמשיך לעשות לק ג'ל, אפשר לבנות שכבת חיזוק לציפורן באמצעות בסיס ג'ל גומי, או באמצעות אקריל, שאיתם ניתן בעצם לבנות שכבת חיזוק לציפורן (בשפה המקצועית זה נקרא שכבת יצירת מבנה אנטומי) ורק מעל שכבה זו למרוח את הלק ג'ל האהוב עליך", מסבירה דהאן.

השכבה הזו, היא מסבירה, מצריכה רק מילוי בין טיפול לטיפול, ללא צורך בהסרה עד הסוף. הטיפול הזה נותן חיזוק לציפורן, מונע שברים והתפצלות ומתאים מאד לכל מי שהציפורניים שלה חלשות, מתפוררות, דקות או בעלות מבנה בעייתי.

View this post on Instagram

Treat your nails to total envy with Bubble Bath from the #OPINailEnvy collection  @opi_by_pp

A post shared by OPI UK (@opinailsuk) on

"אם המטופלת רוצה להישאר עם הציפורניים שלה וללא לק ג'ל, ניתן לחזק את הציפורניים באמצעות מחזק ציפורניים טיפולי ייעודי, המחזק מבחוץ את הציפורן, ויש אפילו כאלו שמגיעים בגווני לק עדינים שלא תהיה תחושת 'ציפורניים עירומות'", ממליצה דהאן.

דהאן מבקשת להבהיר שגם אם נחזק את הציפורניים מבחוץ, חשוב להבין כי הציפורניים, כמו עוד איברים בגוף, ניזונות גם מבפנים. "תזונה נכונה תביא לצמיחת ציפורניים יפות וחזקות", היא אומרת. "אכילת מזונות עשירים בחלבון תספק לנו ציפורניים בריאות".

ומה קורה אם הציפורניים שלנו חזקות אבל מצהיבות? זה סימן לבעיה?
"הצהבת ציפורניים יכולה לנבוע מכל מיני סיבות", אומרת דהאן, " אם אתן מעשנות הרבה מאד פעמים תוכלו לראות ציפורניים צהובות באצבעות שבהן היא אוחזת את הסיגריה בזמן העישון. תבלינים כמו כורכום וגם אחרים, ולא מעט חומרי ניקוי גורמים להצהבה, בעיקר חומרים חזקים כמו ממיסי שומנים שונים".

מיתוס נוסף בעניין שדהאן שוברת הוא שהרבה נשים מאמינות שטבילת הציפורניים בתוך קערית עם אקונומיקה מלבינה את הציפורניים, "נהפוך הוא", היא אומרת, "כלור מצהיב ולא מלבין". גם חומרי שיזוף שונים יגרמו להצהבה של הציפורניים.

סיבה נוספת להצהבת הציפורניים היא מריחת לקים על גבי ציפורן חשופה ללא שימוש בלק בסיס. "זה גורם לציפורן "לשתות" את הפיגמנט שקיים בתוך הלק, ומצהיב את הציפורניים", מזהירה דהאן. "כדי להימנע מזה יש למרוח לק בסיס שקוף או ורדרד מתחת ללק הכהה, שיהווה חציצה בין הצבע והציפורן".

"הצהבה יכולה להיגרם גם משימוש בחומרים כימיים שאינם מכירים זה את זה ונוצרת ריאקציה כימית שגורמת להצהבה", אומרת דהאן. "למשל בעת בניית ציפורניים להשתמש בנוזל ואבקה מסדרות שונות או מחברות שונות, וכן בלק ג'ל, שימוש בבסיס צבע וטופ שאינם מתאימים זה לזה. ולבסוף גם פטריה בציפורן נראית כמו כתם צהבהב וצריך לדעת לזהות את זה".

איך מזהים פטריות ומה אפשר לעשות נגדן?
"פטרייה יכולה להיות מאובחנת בוודאות רק על ידי רופא עור", דהאן מבהירה. "כדי לוודא שמדובר בפטרייה יש לבצע בדיקת מעבדה, שקובעת גם את סוג הפטרת, שמשפיע על סוג הטיפול. ישנם כמה תסמינים שצריכים להדליק נורה אדומה. אם ישנה התעבות הקצה החופשי של הציפורן (החלק של הציפורן המצוי בקצה, הרחוק מהאצבע), היפרדות של הציפורן מהבשר באזור הקצה החופשי, שינוי גוון של הציפורן לגוון אפרפר כחול, לגוון צהוב או לגוון לבן אטום, אדמומיות מתחת לציפורן, שינוי במרקם של הציפורן, כאב בציפורן וריח לא נעים - גשו לרופא עור והפסיקו טיפול בלק ג'ל".

View this post on Instagram

Give a little Footlogix love �� #footlogix #pedicure #healthyfeet #happyfeet #transformyourfeet #moisturizing #footcare

A post shared by Footlogix Pediceuticals (@footlogix) on

לק ג'ל מומלץ גם לרגליים?
"אין שום הבדל בין ידיים לרגליים, העניין הוא רק בחורף, שבו הרגליים סגורות בתוך נעליים רוב הזמן ולא מאווררות – ולכן מומלץ לאוורר את הציפורניים", היא מסבירה. כידוע מזהמים מאד אוהבים חושך, לחות חום וטחב, ואז יש לנו בעצם מכפיל סיכון ללקות בזיהום או פטריה. אני מעדיפה בחורף לאוורר את הרגליים ללא לק ג'ל, וללא לק בכלל, אבל אם את ממש רוצה להיות מסודרת, לק רגיל עושה את העבודה מצוין. חשוב מאוד למרוח על הרגליים קרמים שירככו את הרגל וימנעו ממנה יובש וכן לשייף את הרגל כדי להסיר תאים מתים, זיעה ומזהמים".

אם החלטתי על הפסקה, מתי אני יכולה לחזור לעשות לק ג'ל?
"הפסקה בת 3 חודשים בה תטפלי בתזונה נכונה ומריחת מחזק היא מספיקה", היא קובעת.

איך עדיף  להוריד את הלק ג'ל ? עם משייפת או בחימום נייר כסף בתוך המכונה?
"שניהם טובים במידה ועושים אותם נכון", קובעת דהאן. "אם החלטן על הסרת לק ג'ל בהמסה, בדקו שהפדיקוריסטית משתמשת בחומר המסה ייעודי שאינו פוגע בציפורן. אם אתן מעדיפות הסרת ג'ל במכונת שיוף – במידה ונעשה עם ראש מתאים ללא הפעלת לחץ מיותר וללא פגיעה בציפורן הטבעית זה מצוין, חוסך זמן ואינו פוגע בציפורן. לעומת זאת המסה עם אצטון או חומרי המסה הרסניים יכולים לפגוע בציפורן בדיוק כמו שיוף אגרסיבי במכונת שיוף. הכול עניין של מיומנות ומקצועיות של הטכנאית".