נעליים אדומות- Couple Of (צילום: עדי רם)
אנחנו כל כך אוהבות אתכן, נעליים חדשות. אז למה ברע? | צילום: עדי רם

בכל פעם שמתחלפת עונה אנחנו נתקלות באותה בעיה מציקה: הנעליים החדשות (או הכפכפים הישנים מלפני שנה, שלא נעלנו כל החורף) מכאיבות, ובסוף היום אנחנו חוזרות הביתה עם שלפוחית, שפשוף כואב או פס עמוק ואדום בבשר, שמבהיר לנו שהרגל שלנו ממש שכחה את הסנדל האהוב מהקיץ הקודם. מה עושים, איך נמנעים ואיך אפשר לצמצם את הכאב? מיטב אנשי המקצוע תרמו טיפים מצוינים לרגליכן הדאובות.

תמיד העדיפי את המידה הגדולה יותר

"כבר במעמד הקניה, כאשר את מודדת את הנעליים, יש דברים שאת יכולה לעשות כדי למנוע כאב עתידי", אומרת לנו טל איצקוביץ, מנהלת מותג ברשת "וינס קמוטו". "לא מספיק לוודא שהנעליים מתאימות לכפות הרגליים: הסתובבי איתם זמן-מה בחנות, על השטיח וגם על רצפה קשה. אם את מגלה שאת בין מידות, תמיד בחרי במידה הגדולה יותר: את תמיד יכולה להוסיף מדרסים או חצאי ספידות כדי להפוך את הנעל לקטנה יותר, במקום למעוך את הרגליים בנעל קטנה מדי".

קנית את הנעל, או שאת עומדת לנעול נעל או סנדל ישן, מהעונה הקודמת? נסי לזכור ולהסתובב איתם בבית יום קודם ליציאה, עדיף עם גרביים. זה יעזור למתוח אותם קצת, וימנע ממך מלקבל שלפוחיות. "אם גם אחרי מספר ימי הליכות הנעליים החדשות שלך עדיין לא נוחות לך, הקפידי לנעול אותם במשך שעה לפחות בכל יום. זה יאפשר לתבנית הנעל להתרחב ולהתרכך בהתאם לכף הרגל שלך, ויחסוך לך את הכאב הכרוך בלנעול אותם כל היום".

יש לך נעל מושלמת, שלא מכאיבה לך אף פעם? שמרי לה אמונים: "אם את מוצאת את הנעל המתאימה באופן מושלם ונוח מההתחלה, כדאי לחפש נעליים נוספות של אותו מעצב", ממליצה איצקוביץ, "יש סיכוי טוב שכל הנעליים שלהם יתאימו לך באותה מידה".

זה בול עלייך, ממי (צילום: webphotographeer, Istock)
היי מודעת כבר במעמד קניית הנעל החדשה | צילום: webphotographeer, Istock

השלפוחית כבר הופיעה? יש פתרון

אין סיבה לסבול, וגם אם הנזק כבר נעשה – יש פתרונות. "קיימים היום בשוק מגוון פלסטרים מסיליקון המיועדים לטיפול בפציעות הליכה", אומרת איריס כהן, רוקחת בכירה ברשת סופר-פארם. "לא מדובר בפלסטרים רגילים, אלא בפלסטרים מתוחכמים במרקם ג'לי, שמדביקים על היבלת שנוצרה והם יודעים לספוח נוזלים ולכסות את האזור הפגום כך שלא מרגישים את הצריבה של בשר ללא עור שמגן עליו. פלסטר כזה שימושי כטיפול בדיעבד על האזור המכאיב, אבל הוא שימושי מאוד גם כטיפול מונע. בנוסף, ישנם מוצרים עשויים מסיליקון המיועדים להנחה על הסנדל, המיועדים למנוע חיכוך ושפשוף של כף הרגל וגם החלקה מהעקב הגבוה שדוחף את כף הרגל קדימה".

"לא משנה איזה נעליים את נועלת, זה תמיד רעיון טוב לשאת כמה פלסטרים בתיק, ליתר ביטחון", מסכמת איצקוביץ בטיפ מנצח.

אין תמונה
ככה תפחיתי את הכאב

בתמונה: 1. Uriel, רפידת ליידיס פיט סיליקון דקה הנצמדת לנעלי עקב; 2. Scholl, רפידות Party Feet רב-פעמיות ושקופות הנצמדות לנעל; 3. COMPEED, פסטר BLISTER MEDIUM עמיד במים המשווה שכבת עור שנייה ומספק הקלה מפני לחץ וכאב; 4. Band-Aid , סטיקfriction block היוצר בידוד בלתי נראה על הפצע ומפחית את השפשוף על העור

>> בעלך מכה אותך? ככה תתאפרי כדי להסתיר את החבלות
>> סנדלים ב-69 שקלים ב-StyleRiver