mako
פרסומת

מישל אובמה מרגיזה את הסעודים

ברק אובמה הגיע לסעודיה כדי לחלוק כבוד אחרון עם המלך שהלך לעולמו השבוע. אבל את הסעודים כל זה לא הרשים - אשתו, מישל, לא כיבדה אותם והגיעה כשהיא לא עוטה צעיף כמקובל במדינה המוסלמית. במערב רואים בכך צעד פמינסטי, בסעודיה כועסים, כועסים מאוד על חוסר הכבוד. ומה אתם חושבים?

מירב דוסטר
mako
פורסם:
מישל אובמה ערב הסעודית
גם קודמותיה בתפקיד לא עטו צעיף | צילום: ap, ap
הקישור הועתק

לא צריך להתאמץ כדי להעלות את חמתם של הסעודים. מספיק שאיזו גברת חשובה במיוחד תבחר אאוטפיט שלא כולל כיסוי ראש, כדי שהעולם הערבי ירעש.

השבוע נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, קיצר את מסעו בהודו כדי לחלוק יחד עם המשלחת האמריקאית, הכוללת את רעייתו, כבוד אחרון למלך עבדאללה שהלך לעולמו. בעוד הנשיא האמריקאי חושב על דרכים יצירתיות שבהן יפעיל לחצים על ערב הסעודית על מנת שזו תפסיק להזרים מימון לטרור האסלאמי ולהפר זכויות אדם, עסקה התקשורת הערבית בנושא הדחוף ביותר על סדר היום: מישל אובמה פגשה את אנשי המשלחת הסעודית (שהורכבה, כמה מפתיע, כולה מגברים) ולא עטתה כיסוי ראש – וזאת למרות קוד הלבוש החמור בערב הסעודית לנשים שמופיעות בפומבי, גם אם הן בנות המערב.

התקשורת בעולם המערבי התייחסה למהלך כצעד פמיניסטי שבא לחתור תחת חוקי האסלאם השוביניסטיים. MSNBC כתב "מישל אובמה שולחת מסר כשהיא זונחת את הכיסוי בסעודיה", עיתון אחר כתב "מישל מתריסה כשהיא מסרבת להתכסות". אבל מטבע הדברים, ההתרסה הזאת התקבלה בצורה לא כל כך חיובית בעולם הערבי.

לפחות כ-1,500 ציוצים בטוויטר הועלו תחת ההאשטגים Michelle_Obama_Immodest# ו - Michelle_Obama_NotVeiled#. אבל גם 1,500 ציוצים הם כלום לעומת קרוב ל-28 מיליוני סעודים כועסים. מה גם שבמבט מקרוב היו מבין המצייצים לא מעט ציניקנים שביקרו ולעגו להתייחסות המוגזמת של המדיה הסעודית בנוגע להופעתה של אובמה.

הגברת הראשונה של אמריקה היא דווקא לא הראשונה שלא עטתה כיסוי ראש בעת ביקורה בערב הסעודית, קדמו לה לורה בוש, הילארי קלינטון וקונדוליסה רייס, כולן כאחת לא טרחו לעטות צעיף או לכסות את ראשן. אבל כנראה שהבחירות האופנתיות הקודמות של אובמה הן שגרמו לביקורת הפעם. על רקע מלתחותיהן של קודמותיה בתפקיד, קלינטון ובוש, שהקפידו על סגנון לבוש שמרני ומאופק, אין ספק שאובמה חושפת קוד לבוש נועז, ויטלי ולא פעם גם סקסי. בחגיגת ליל כל הקדושים היא הפתיעה בתחפושת של נמרה, כשיצאה לחופשה נשיאותית ירדה מהמטוס עם גופייה לבנה ושורטס, והציתה שוב דיון האם הגברת הראשונה של אמריקה יכולה לחשוף את הירכיים שלה, חטובים ככל שיהיו.