שלב 5 באיפור שפתיים (צילום: עודד קרני)
למי יש זמן לרענן את האודם, למי? | צילום: עודד קרני
בעידן בו אין לנו זמן לנשום, יש לנו עוד הרבה פחות זמן לעשות טאץ' אפ לאיפור שלנו, ככה בכיף, באמצע יום עבודה. לאור העובדה הזאת, ניכר כי יותר ויותר חברות איפור השכילו להבין שהנשים בעולם רוצות להתאפר מהר, במרקם קליל, כזה שיחזיק מעמד מהרגע שהן יוצאת בבוקר לעבודה ועד שהן חוזרות הביתה. ובקיצור, מילת הקסם היא עמידות.

השבוע, לקחתי על עצמי משימה צבעונית, וביקשתי לבדוק מספר לא מבוטל של שפתונים עמידים. בעזרתן האדיבה של צוות  הבנות שלצדי ושל הכלות שלי, הצלחנו לסקור כמה שפתונים עמידים בשוק: אכלנו איתם, שתינו איתם, עישנו איתם ועכשיו יש גם מסקנות: אז מהו הליפסטיק העמיד הטוב מכולם? התשובות בפנים.

למה להשתמש בשפתון עמיד?

ראשית, שפתון הוא בין המוצרים היחידים שברגע שמושחים אותו, הפנים מיד מקבלות חיים – גם בלי כל איפור נוסף. השפתון העמיד מתאים לכולן: מנשים עסוקות שלא מתפנות להפסקת אודם בשירותים ועד נשים דתיות שרוצות להישאר ביום שישי עם צבע על השפתיים גם ביום שבת. אבל יש הסתייגות: לכל סוגי השפתונים שניסיתי הייתה תחושה דביקה מאד, בעיקר בדקות הראשונות. נכון שהם באמת החזיקו הרבה זמן, אבל גם הרגשתי שהם נכנסים לקמטוטים  שבאזור השפתיים והעניקו לשפתיים מראה יבש מאד. כך שמי שסובלת מיובש גם ככה - הייתי ממליצה לה להשתמש בשפתון רגיל, או לחילופין להשתמש בשפתונים הדו צדדים: ככה אפשר כל כמה זמן להוסיף את הברק וללחח את השפתיים וזה יגרום להם להראות יבשות פחות.

פתרון נוסף הוא לתחום את השפתיים עם עפרון בגוון השפתון או בגוון טבעי, ורק אז להוסיף את השפתון. הדבר ימנע ממנו מלברוח לחריצים הקטנטנים שמסביב. חלק מהפעמים השתמשתי בשפתון העמיד כמו פיגמנט לשפתיים, שמתי שכבה ומיד ספגתי את עודפי השומן . התוצאה: הצבע עדיין נדבק, היה עמיד, והעניק מראה שקוף יותר לצבע שבחרתי – אבל לשמחתי גם היה פחות דביק.

ובכל זאת למה זה טוב? כל החברות שבדקתי מבטיחות עמידות בין 8-24 שעות, ולרוב גם עומדות בהבטחה. הוא קל מאד לשימוש בזכות המברשת שמצורפת לו, ומי שרוצה עמידות יתרה – מומלץ לה למרוח 2 שכבות (עם המתנה קלה בין משיחה אחת לשנייה). עם זאת, בניגוד למייק אפ עמיד שיכול להתאים לכל סוגי העור (כן, אפילו לעור יבש, אם מורחים קרם לחות לפני) - השפתון עמיד, נטול הלחות, מותיר תחושה יבשה מאד על השפתיים. 

מדברת בסלולרי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מקשקשת הרבה בטלפון? שותה? אוכלת? כנראה ששפתון עמיד מתאים גם לך | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

השפתונים העמידים שקיימים בעולם האיפור מגיעים בשתי צורות: 

שפתון שנראה רגיל במרקם קרמי, עם פיגמנט חזק ופחות לחות שכבר במשיכה ראשונה, השפתיים מקבלות גוון אטום  ועשיר בצבע. בניגוד לשפתון העשיר בלחות שיש פעמים שצריך לפחות פעמיים למרוח את השפתון כדי לקבל צבע אטום.

שפתון נוזלי דו צדדי: צד אחד מכיל את השפתון בעל המרקם הנוזלי, כאשר מניחים אותו על השפתיים עם מברשת וזה מרגיש כמו למרוח לק על השפתיים. כבר בשכבה הראשונה הצבע אוטם את השפתיים לגוון אחיד ודק. הצד השני נראה לרוב כמו גלוס שקוף או פנינתי – כאשר מדובר למעשה בשכבת לחות המזינה את השפתיים. זאת הסיבה שהיא גם פחות דביקה מגלוס שקוף רגיל. 

הטובים בגזרת השפתונים העמידים הרגילים:

השפתון  העמיד של אסתי לאודר Double Wear.  מחיר 141שקל
שפתון עמיד של מאק Pro Longwear Lipcreme. מחיר: 106 שקל

ניצחו בזכות: לשניהם התחושה  היבשה והסדוקה על השפתיים הייתה הכי פחות מורגשת. הם גם שרדו שעות רבות והגוון נותר אחיד.

אין תמונה
פאייה. בבית תוסיפו גם פירות ים

1. שפתון  עמיד רגיל של מאק. 2. איב סאן לורן. 3. מייבלין. 4. ג'ייד. 5. שפתון דו צדדי של מאק. 6. שפתון של שיק. 7. אסתי לאודר

הטובים בגזרת השפתונים העמידים נוזליים דו צדדים:

השפתון של ג'ייד. מחיר: 110.85 שקל
ניצח בזכות: הכי פחות דביק מכולם, התקבע במהירות כך שהתחושה הדביקה נעלמה די מה ו,החזיק מעמד שעות ארוכות. כמו כן, מגוון הצבעים גדול ויפהפה.

השפתון של מאק - פרו לונגוור. מחיר: 127 שקל.
ניצח בזכות: התחושה הדביקה די נשארת, אבל כשמוסיפים את הגלוס מעל זה עוזר. מה שכן, השפתון נשאר הרבה יותר משמונה שעות כמובטח מהחברה,. וגם ישנו גימיק נחמד שאפשר לשלוף את הגלוס מהמיכל להחלפה ולקנות עוד גלוס.

השפתון של מייבילין סופר סטיי. מחיר: 90 שקל
ניצח בזכות: למוצר למעלה מ-20 גוונים שאמורים להחזיק 24 שעות. מבטיח ומקיים. אחת מהבודקות המעשנות שלי ציינה אותו לשבח ומיד רצה לקנות כמה צבעים.

השפתון של שיק. מחיר: 50 שקל
ניצח בזכות: מדובר בחברה שעשיתי איתה היכרות ראשונית. היא זולה ופשוטה אבל הפתעה: היא אינה נופלת באיכויותיה מהחברות האחרות. השפתון בעל מרקם נעים יחסית והחזיק מעמד יפה.

השפתון של איב סאן לורן- רוז' פור קוטור ורני א-לוורה. מחיר: 180 שקל
ניצח בזכות: לא בדיוק שפתון ולא בדיוק גלוס, מדובר בשפתון נוזלי עם ברק במרקם של לק עם מברשת  ספוגית בצורה מיוחדת שכל כך קל להשתמש ולהגיע לדיוק מרבי. בקולקצייה: 19 גוונים מהיפים שראיתי. אז מצד אחד המוצר עמיד יותר משפתונים רגילים אחרים, אבל קשה לי להגדיר אותו ממש כשפתון עמיד לעומת האחרים מבחינת שעות עמידות. ומצד שלישי, המוצר פשוט שווה היכרות.

אתר הרשמי של ורד ספיבק

>> בפעם הקודמת: ורד עם המלצות על המוצרים החדשים השווים בתחום האיפור