"השמלה הזו סקסית מדי לליל הסדר עם סבתא שלך"
מה אלבש הלילה הזה? מסתבר שיש לי ארון עמוס בשמלות ובגדי חג, אבל כמובן שקשה לי להחליט מה תהיה ההופעה הנכונה ביותר לפסח המתקרב. אז ביקשתי עזרה מעורכת האופנה, מחברה טובה וגם מבעלי – שהתגלה כקטלני ואכזרי מכולם

תתפלאו, בערבי חג אני דווקא מקפידה להתלבש יפה. יש לי די הרבה שמלות בארון, אבל בגלל שגדלתי בקיבוץ של שנות השמונים אני לא מסוגלת לעשות את המעבר מ"בגד חגיגי" לסתם בגד של יום חול, ולכן לעולם לא אגיע לעבודה באמצע השבוע בשמלה שהיא קצת יותר שיק מהרגיל. השמלות שלי תלויות להן כל השנה נטושות על הקולב, מחכות לחגי ישראל שיוציאו אותן לאור.
הבעיה המרכזית שלי בליל הסדר היא שתמיד קר לי. אפריל זה יענו כבר אביב מתקדם, אבל ללבוש לעת ערב שמלה קצרה עם סנדלים בהרי הצפון זה לא כל כך נעים. וכך קורה מדי שנה שאני מתחילה את הערב במראה חגיגי ונחמד, ומסיימת אותו ככה:

לכבוד חג החירות הראשון שלי כאישה יפה ומושקעת, ביקשתי משלושה אנשים יקרים לעזור לי לבחור מה ללבוש הפעם: רקפת, חברתי הטובה שמכירה אותי הכי טוב, סיון דה ליאו, עורכת האופנה של FF שיודעת מה הכי נכון וטל, בעלי האהוב והאוהב. זה האחרון הפתיע: בשוטף הוא כמעט ולא מעיר לי על מראה חיצוני, לא לרעה ולא לטובה, אבל הופה, מסתבר שכששואלים אותו פתאם יש לו הרבה מה להגיד, והוא לא בוחל בעלבונות. בבקשה לא להתרגש, האהבה שלנו מושתתת על יחס הדדי של בוז מרוחק. זה ידוע שהוא חולה עליי – ככה פשוט אנחנו מדברים.
על כל תמונה תוכלו לראות את הניקוד שהיא קיבלה מכל מבקר: אני סימנתי בלבבות, רקפת בסרטים, סיון בתיק אופנתי וטל בשפתיים לוהטות.
חולצת תחרה מהונינגמן

שמלה של שופינא

חולצת פרחים מחנות יד שניה בדיזנגוף

חולצת כפתורים וחצאית גבוהה מיד שניה

אולי החולצה צריכה להיות בחוץ?

חצאית גבוהה וחולצה שחורה עם פייטים

שמלת אוברסייז מנוקדת מקסטרו

שמלה פרחונית עם כתפייה אחת ממנגו

שמלה כחולה קטנה מבוטיק בבוגרשוב

שמלת וינטג' מבוטיק יד שניה

שמלה כחולה מבוטיק וינטג'

שמלה שחורה מהמשביר

שמלה לבנה מבוטיק בבוגרשוב

חצאית גבוהה וגופייה שחורה מחברה

שמלה ירוקה מחברה

גופיה לבנה וחצאית פליסה

חולצת זהב מסבתא וחצאית פליסה

הדילמה: להיות שיקית או נחשקת?
סכום הנקודות: ארבעה אאוטפיטים הגיעו למקום הראשון עם ניקוד זהה: השמלה השחורה הקלאסית, שמלת הנקודות, השמלה עם החלק הכתום משופינא וחולצת התחרה. מטעמי נוחות אני בוחרת להוריד מהרשימה את השמלה הכתומה ואת חולצת התחרה, שלשתיהן אין שרוולים ארוכים, ככה שנשארנו עם שתי שמלות: שחורה צמודה שטל אוהב וסיון פחות, ושחורה עם נקודות שסיון מתרסקת עליה וטל מסתייג.

למעשה, נוצרה כאן דילמה מוסרית ופילוסופית של ממש: האם להעדיף את דעתו של בעלי, שכמו שאפשר להתרשם לא מבין דבר וחצי דבר בבגדים, או לשמוע לעצתה של הפאשניסטה? האם לבחור להיות נחשקת או להיות אופנתית ונכונה?
פחחח, כאילו שיש שאלה בכלל! ברור שאני הולכת עם סיון. כלומר עם כל הכבוד, אם הייתי מקשיבה לבעלי הייתי פה עכשיו? צריך להודות על האמת: טל הולך להיות אחד הנהנים העיקריים מהפרויקט הזה, אז שישב בשקט וייתן למומחים לעשות את העבודה שלהם.
וואו, ועכשיו צריך לבחור נעליים.