דוגמנית ובייביליס - מאחורי הקלעים של שבוע האופנה נ (צילום: רויטרס)
פן, החלקה, צבע, קצ'ינג קצ'ינג | צילום: רויטרס

יקר להיות אישה. זה לא אומר שאנחנו קונות הרבה (למרות שאנחנו כן), אלא שכל מה שמוכרים לנו – יקר. אני אולי לא יודעת כמה עושה המכונית שלי לקילומטר, אבל יכולה לומר לכן בדיוק כמה עולה המסקרה שלי ברגע זה ממש במשביר, בסופרפארם ובדיוטי של קופנהאגן. אנחנו מנסות להיות צרכניות נבונות, אבל מה לעשות שיש דברים שפשוט אי אפשר להתקמצן עליהם. כמו השיער שלנו, למשל.

מסתבר שרעמת השיער שלך עושה הרבה יותר מלעצבן אותך בבוקר – היא שותה לך את הכסף. סקר שערכה חברת מוצרי השיער "טרזמה" בבריטניה, גילה שנשים מוציאות כ-50 אלף דולר על השיער שלהן במהלך חייהן. איך הם הגיעו למספר הזה? ובכן, לפי תוצאות המחקר, אישה מוציאה בממוצע כ-160 דולר בשנה על שמפו וקונדישינר, 120 דולר על מוצרי עיצוב לשיער ו-250 דולר על תספורות במספרה. אם את צובעת באופן קבוע, הוסיפי עוד 330 דולר בשנה. כלומר, הסכום הממוצע שאנחנו מוציאות בשנה על שיערנו הוא 860 דולר, שהם בערך 3,200 שקל.

נשמע לך המון? קחי דקה לחשוב על זה. חישוב פשוט יראה לך שהסכומים האלה צנועים אפילו ביחס לסכומים האמיתיים שאנחנו משלמות. לעזאזל, 50 אלף דולר בכל החיים? זה בערך הסכום שאותו אנחנו מוציאות על קליפסים, ועוד לא התחלנו לדבר על גוונים, החלקות, מייבשי שיער, מוצרי טיפוח והרשימה עוד ארוכה. אז על מה אנחנו מוציאות כל כך הרבה כסף?

ביקור במספרה

בין אם מדובר במספרה הביתית של השכנה שלך או בסלון הכי יקר בתל אביב, את חייבת לתחזק את השיער לפחות פעם בכמה חודשים. חלקנו יסתפקו בתספורת או בפן, אבל רבות מגיעות למספרה באופן קבוע כדי לצבוע, להחליק, לחזק את הגוונים ואפילו לעבור טיפולים מקצועיים לטיפוח. טווח המחירים כאן עצום. ביקור במספרה של מעצב ידוע עולה כמה מאות שקלים, בעוד שאותה פרוצדורה בדיוק תעלה רבע אצל ספר ביתי. זאת, כמובן, בהנחה שאין לך בעיה לצבוע לבלונד אצל ספר שעובד בשחור.

כמה עולה? פן לשיער יעלה לך בין 40 שקל ל-150, אם תלכי על פן מעוצב או אם את מתולתלת קשות. תספורת יכולה לעלות 90 שקל ולהגיע ל-300 ויותר אצל מעצב בעל שם, וצבע יעלה לך בין 80 ל-250 שקל, תלוי באורך ואם מדובר בצבע מלא או רק לשורשים. אם את מהמגוונות, תשלמי סכום שנע בין 150-600 שקל מדי כמה חודשים, ואם הלכת על כל הקופה והחלטת לעשות החלקה יפנית או ברזילאית, מזל טוב: נפרדת מ-1,300 עד 2,000, במקרה הטוב.

מוצרי טיפוח

גם פה תלוי איזו לקוחה את ובאיזו פריזורה התברכת. את יכולה להיות מהחופפות והמחפפות, או להשקיע במוצרי טיפוח מקצועיים ויוקרתיים. יש פער גדול מאוד במחירים בין המוצרים הנמכרים ברשתות הפארם ובין מוצרים מקצועיים שניתן לרכוש אצל מעצב השיער. אנחנו עשינו השוואה דווקא ב"לוריאל" הבינלאומית, כיוון שיש לה מגוון מותגים מהיוקרתיים ביותר ועד מוצרי מדף שניתן לקנות בכל דראגסטור. קחי בחשבון שמוצרי מדף ישראלים כמו "פינוק" ו"קרמה" יעלו לרוב פחות.

כמה עולה? שמפו של "אלביב" יעלה לך 28 שקל ל-750 מ"ל, בעוד שבמספרה המחירים שונים לחלוטין – שמפו של "מטריקס" עולה 80 שקל ל-500 מ"ל, "לוריאל פרופסיונל" 69 שקל ל-250 מ"ל ושמפו של "קרסטס", מותג הטיפוח היוקרתי שגם הוא מתאגיד לוריאל העולמי, יעלה 112 שקל ל-250 מ"ל. מסכה לשיער שתקני בחנות תעלה לך כ-40 שקל, בעוד שמעצב השיער שלך יציע לך מסכה של "מטריקס" ב-140 או של "קרסטס" ב-250. סרום מדפי יעלה בין 30-46 שקל, אבל במספרה תשלמי על סרום מקצועי של "לוריאל פרופסיונל" החל מ-109. ועוד לא דיברנו על אמפולות לנשירה, על ג'ל, ווקס, קרמים מעצבים, ספריי, מוס, מוצרי לחות שיעלו לך יחד עוד כמה עשרות שקלים בחודש.

צביעה ביתית

החלטת לחסוך ולצבוע לבד? בשוק קיימות המון ערכות לצביעה ביתית, גם למקצועניות שלא צריכות יותר משפורפרת צבע וגלון מי חמצן, וגם להדיוטות שצריכות ערכה מושלמת, כזאת שתכלול גם כפפות, מברשת ומשהו לקרוא בזמן שאת ממתינה שהצבע ייתפס. היתרון: חיסכון עצום בכסף ובזמן וחוסר תלות בספר, במיוחד כשאת מאלה שכל 3-4 כבר מתחילות לראות שורשים לבנים כשלג. החיסרון: את עלולה לצאת עם שיער ירוק.

אין תמונה
אם את בעניין של גוונים מקצועיים, אז עדיף שלא תעשי את זה לבד בבית

כמה עולה? הוצאה חודשית של כמה עשרות שקלים (בין 29 ל-59 שקל במותגים הידועים) לערכה, תלוי במבצעים ברשתות.

מייבשים ומעצבים חשמליים

היום כבר אי אפשר ללכת בניחותא בקניון מבלי שתקפוץ עלייך מוכרנית בת 16 עם מחליק קרמי בידה ותצווח "רוצה לנסות?". הטרנד הנורא הזה הגיע אלינו מארה"ב, ונועד להחליף כנראה את מייבשי השיער והרולים המיושנים. לא בטוח מה עדיף – גם אלה וגם אלה הורסים את השיער לאורך זמן, פוגמים בו וגורמים לו להיות יבש ושביר, וכמובן עולים לך המון. מצד שני, מה עדיף – ללכת לספר ולשלם לו יותר על החלקה יפנית או על פן?

החלקת שיער בפן (צילום: Marcelo Horn, Istock)
גם יקר, גם הורס את השיער | צילום: Marcelo Horn, Istock
כמה עולה? מחירי מייבשי שיער תלויים בחוזק המכשיר, במספר הדרגות שניתנות לשינוי וביצרן. מייבשים של חברות כמו "גולד ליין" או " Sachs" עם עוצמה של 1200 וואט יכולים לעלות כ-60-70 שקל, בעוד שמייבש שיער מקצועי של "רמינגטון" עם עוצמה של 2000 וואט, 2 דרגות מהירות ושלוש דרגות חום יעלה 800. מייבש ממוצע אמור לעלות בין 130 ל-160, בהנחה שאת לא פותחת מספרה בבית. מחליקים ומעצבי שיער למיניהם, שזכו לשם הגנרי "בייביליס", על שם המותג המוביל, מתחילים ממחירים של 60-100 שקל ויכולים להגיע עד 690 למסלסל מקצועי או 900 למחליק קרמי. מחליק ממוצע יעלה כ-250-300 שקל.

אפשר חשבון?

טוב, את הפרינציפ הבנת. בלי להכניס כאן אביזרים לשיער שכולנו קונות (גומיות, קשתות, סיכות וקליפסים למשל), הגענו לסכומי עתק. את לא צריכה כאן את אלון גל שיגיד לך שאת משוגעת, אבל מצד שני – איך אפשר לצמצם את ההוצאות הללו? קודם כל, כדאי לך להחליט על מה את לא מוכנה להתפשר. אולי את מעדיפה לשלם 200 שקל על מסיכה טובה, אבל לא תוציאי יותר מ-30 על שמפו ומרכך. שנית, יש דרכים שיעזרו לך להימנע מביקורים תכופים במספרה, ואנחנו ממליצות לאמץ לפחות את חלקן. ואם כל זה לא עוזר – אולי תמכרי את האוטו. גם ככה המזגן שלו עושה לך קצוות מפוצלים.

>> לא עדיף להשקיע בחזה שלך במקום?