צלוליט (צילום: jupiter images)
לא קוטג' ולא נעליים, בסך הכל רקמת שומן כלואה | צילום: jupiter images

 כמה שלא נדבר על צלוליט, זה לא יספיק. וכי למה תשאלי? משום שאחד הניג'וסים הנשיים הגדולים, מגפה שתוקפת כמעט כל אישה ברחוב גם אם היא דוגמנית על – פשוט מסרב ללכת. אסון גנטי? מפלצת שומנים ביולוגית? תקראי לזה איך שאת רוצה. העובדה היחידה שנכונה פה היא שבכל פעם שאנחנו מורידות את המכנסיים מחכה לנו המראה המחורר אי שם בחיבור בין הטוסיק לירך. ולא יעזרו הפילאטיסים ומכוני הכושר של העולם, לא ישנו מאות שקלים פוטנציאליים על קרמים וטיפולי על. כמו שזה נראה כרגע, עד שלא יבוא מזור רפואי דרסטי, הצלוליט שם לתמיד.

אז מה כן אפשר לעשות? ובכן, בעיקר למזער את הנזק. אולי אם לפחות נרגיש שיש לנו פחות קוטג' שם למטה, אז יהיה לנו יותר קל לנהל את מאבק הורדת המכנסיים בים, בבריכה ובדרך למיטה. נכון, עוד לא קיץ עכשיו. למעשה, רחוק מזה, אבל זה בדיוק הזמן לעשות מעשה, כשיש קצת זמן לשנות דברים.

 וכשאנחנו אומרות מעשה, אנחנו לא מתכוונות להפקרה עצמית בידי המנתח הפלסטי הראשון שנקרה בדרכך. לפני הפתרונות האבסולוטיים והיקרים האלה יש עוד המון פתרונות אחרים שנמצאים בהישג יד. כי הגזרה הכי חמה עכשיו היא הטוסיק, הירכיים והבטן, והמלחמה הכי מפחידה היא בצלוליט. ובמלחמה הזאת אנחנו לא הולכות להפסיד.

שלב ראשון: הכירי את האויב

צלוליט הוא רקמת שומן שכלואה בין הקולגן (חלבון שאחראי בין היתר על בניית הגידים, העצמות והסחוס) לבין הנוזל שנמצא בין התאים. כיוון שזרימת הדם לאותן רקמות תת עוריות היא לא במיטבה, הגוף מתקשה לפרק את אותם שומנים ולכן נוצרים מצבורים שלמים העשויים מהם.

הצלוליט הרבה יותר פופולרי אצל נשים מאשר אצל גברים. מחקרים מראים שבין 75 ל-90 אחוז מאיתנו נאלצות לארח בגופנו את היצור הלא רצוי הזה. יש כאלה שהנטייה שלהן לפתח צלוליט היא גנטית, לאחרות קשה לפרק את החומרים בגוף עקב עלייה במשקל ויש גם כאלה ששינויים הורמונאליים (גיל ההתבגרות או הריון ולידה) הופכים את הישבן שלהן למדגרה של צלוליט. כך או אחרת, הוא איתנו, והנוכחות שלו מחמירה עם השנים. ככל שנזניח, כך הוא יצבור יותר נפח.

במילים אחרות: אם לא מזניחים אותו, הצלוליט יצבור פחות נפח. החיים לצידו אינם גזירה משמיים. עם זאת, הציוד החשוב ביותר לפני היציאה לקרב הזה הוא סבלנות והתמדה. בדיוק כפי שהצלוליט לא צץ בחיים שלנו בבוקר בהיר אחד, הוא גם לא ייעלם באופן מידי. נדרשים לפחות שלושה ארבעה שבועות כדי להבחין בשינוי, לפעמים אפילו יותר.

התעמלות גומיות
תזיזי ת'ישבן, תנענעי את התחת
שלב שני: ספורט בייבי

כאמור, הצלוליט נוצר כיוון שיש בעיה בזרימת הדם לרקמות התת עוריות. כדי לשפר את זרימת הדם לאותם אזורים צריך לעשות ספורט לפחות שלוש ארבע פעמים בשבוע. הפעילות עליה מדובר היא לא הליכה מהמקרר לטלוויזיה ובחזרה, אלא פעילות אירובית דוגמת ספינינג, הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים ועוד. פעילויות אירוביות אלו מזרימות יותר דם לפלג הגוף התחתון שנמצא במאמץ, ובכך מסייעות ליצירתם של כלי דם חדשים והזרמת יותר דם דרך כלי הדם הקיימים. אלה יכולים לנקז יותר טוב את ההצטברויות השומניות ולשוות לאזור מראה פחות גבישי.

שלב שלישי: מה לעסות

דרך נוספת להזרים דם לאזור הוא עיסוי המתחם שבו מתרכז הצלוליט. למעשה, הרבה טיפולים מוסדיים נגד צלוליט משתמשים, בין היתר, בעיסוי עמוק לאזור. מדובר בעיסוי אינטנסיבי למדי, אחרת הוא לא יגביר את זרימת הדם לאזורים האלה. על העיסוי להימשך מספר דקות ויש לחזור עליו פעמיים ביום לפחות. אם תשימי לב, בהוראות השימוש לקרמים המוצעים בשוק ומבטיחים לפתור את בעיית הצלוליט מודגש כי יש לעסות את המקום כדי להספיג לתוכו את הקרם. מה שלא מספרים לך זה שהפעולה החשובה באמת היא העיסוי, ולאו דווקא הקרם.

כוסות מים עם פלחי לימון (צילום: Robert Anthony, Shutterstock)
וזה מה שיעזור לך לזרז את חילוף החומרים | צילום: Robert Anthony, Shutterstock

שלב רביעי: עד שיגיעו מים

כדי להגביר את קצב חילוף החומרים בגוף מומלץ להרבות בשתיית מים. את הבוקר כדאי לפתוח בכוס מים פושרים עם מעט מיץ לימון סחוט טבעי. הלימון מסייע לניקוי מערכת העיכול ויעזור לך להתחיל את היום כמו שצריך. שתייה של 12 כוסות מים ביום תסייע לשיפור חילוף החומרים בגוף ותעזור לו לנקות את הרעלים המצטברים ברקמות בצורה יעילה יותר. אם זה אפשרי מבחינתך, ותרי על משקאות המכילים קפאין דוגמת תה, קפה וקולה. הקפאין דווקא סופח אליו מים, כך שבשורה התחתונה האפקטיביות של השתייה המרובה יורדת.

שלב חמישי: לא לאכול את הלב

דיאטה מבוקרת ומאוזנת אף פעם לא יכולה להזיק, אבל בלי שתדאגי לכך שכמויות גדולות יותר של דם יזרמו ברקמות התת עוריות שלך, את יכולה לשכוח מזה שהצלוליט ייעלם. אז אם את כבר עושה דיאטה, כדאי לצמצם מאוד את כמות השומנים שאת מכניסה לפה. הרגלי התזונה של אנשים רבים כוללים כמויות שומן גדולות מהמומלץ, מבלי שהם בכלל שמים לב לכך. השתדלי שהשומנים שאת מכניסה לפה לא יהיו יותר מרבע מסך הקלוריות היומיות. מהלך כזה לצד פעילות אירובית יכול לעזור להשיג את התוצאות הרצויות.

אין תמונה
שומן רווי מאוד אוהב את אזור הירכיים שלך

שלב שישי: מריחה נכונה

כל חברת קוסמטיקה שמכבדת את עצמה מוציאה קרם למיצוק, לשפצוק ולהידוק. יש ביניהם אפילו תתי ז'אנר – כאלה שמתאימים לירכיים בלבד, לישבן, לבטן. הם מוצעים על בסיס ג'ל, קרם, או שמן והם בדרך כלל מבטיחים אמייזינג ריזולטס ומאוד מפתה אותנו להאמין להם. אז בואי נסכם שאנחנו לא אומרות לא להאמין להם. בעיקר כי אנחנו מכירות באופן אישי בחורות ששימוש מדוקדק ואובססיבי בקרם של אחד המותגים הראה תוצאות, כאלה שכללו הפחתה ניכרת במראה הגבישי. אבל גם בגלל שאין לנו מה להפסיד. יש מותגים שמוצריהם עולים בסביבות 100 שקל (פרפקט סלים פרו של לוריאל פריז, רטינול אנטי צלוליט של roc), לא השקעה גדולה מדי, אפילו אם בתום השימוש תגלי שזה לא עובד. מה שכן – נדרשת פה התמדה רצינית.

שלב אחרון: הכיני צלוליטך לקיץ

חשוב לזכור שהטיפול לוקח זמן. ההמלצה שלנו היא שתתחילי להזיז קצת את הישבן. כדי להיות סקסית ובעלת מראה עור חלק, צריך לעבוד קשה. אז שנסי מותניים וצאי למלחמה. אם תהיי סבלנית ותתמידי בפעילות, התוצאות לא יאחרו להגיע.

>> כל מה שרצית לדעת על הגדלת חזה