איפור מרוח (צילום: nullplus, Istock)
עזבי את הכביסה למצעים, מה עם הפנים שלך? | צילום: nullplus, Istock

החטא: ללכת לישון עם איפור
כל מי שאי פעם חזרה הביתה בארבע לפנות בוקר אחרי לא מעט דרינקים יודעת בדיוק למה היא לא טורחת להוריד איפור: כי היא עצלנית. למחרת בבוקר, כשאת נתקלת בכתמי מסקרה על הכרית ועיגולים א-לה דביבון מסביב לעיניים, את נזכרת שאולי בכל זאת היה כדאי להשקיע עוד איזה חמש דקות לפני שקרסת על המיטה.
כמה זה נורא: "כשלא מנקים את העור, הנקבוביות נסתמות", אומרת שרון גוטליב, מנהלת הדרכה של לוריאל פריז. "בבוקר קמים עם עור לא נקי, ולאורך זמן יכולים להיווצר פגמים בעור, לצאת פצעים, ובאופן כללי מראה העור לא זוהר ולא חיוני. לגבי איפור עיניים, ההזנחה יותר חמורה – מסקרה שלא מורידים כהלכה יכולה לגרום, לאורך זמן להיסדקות ולנשירת הריסים ולרגישויות בעיניים".
המסקנה: קצת קשה לדבר איתנו כשאנחנו שיכורות, אבל בכל זאת – נסי לפחות להעביר מטלית חד פעמית לניקוי פנים. כמובן שעדיף ללכת על כל הקופה, לנקות עם סבון ומי פנים, אבל גם למזער נזקים זה בסדר.

החטא: להשתמש בקרם הלחות של אמא
בדיוק נגמר לך הקרם ולאמא שלך יש ארון שלם של מוצרים. את רק צריכה להושיט את היד. זה לא עולה לך שקל ולקרם שלה ריח מצוין. שלא לדבר על זה שהוא עלה הון עתק. ובכן, תרגיעי. מתברר שזה לא הפינוק הכי יעיל שאת יכולה לתת לעור שלך.
כמה זה נורא: "לבית חולים לא נגיע משימוש בקרם הלא נכון, אבל בהחלט יש אפשרות שהקרם לא יהיה אפקטיבי", מסבירה שרון. "למשל, אם אמא שלך קונה קרם שמעניק לחות ועוזר נגד קמטים, אז אם את בחורה צעירה בעלת עור שמן, הקרם עלול לגרום לנזק, משום שהעור שלך כבר מפריש סרום שמשמן אותו. הוספת קרם על בסיס שומן במקרה הזה תיצור עור שמנוני ותכביד על העור". לפי אותו הגיון – אם יש לך עור יבש ואמא שלך בורכה בעור שומני, סביר להניח שלקרם שלה אין מספיק לחות בשבילך.
המסקנה: לא לגנוב. ויותר חשוב – אבחני פעם אחת ולתמיד את העור שלך ורכשי מוצרים שמתאימים לסוג שלו כמו גם לגיל שלך. אם את בת 25, את ממש לא צריכה קרם עם שם יותר ארוך מקורות החיים שלך.

החטא: לפוצץ פצעונים
אם יש משהו שנשים לא עומדות בפניו וזה לא שוקולד, זה כנראה פיצוץ חצ'קונים. אפילו לפני דייט או פגישה חשובה, אבל גם ביום רגיל שבו קמת בבוקר עם עוד לחי. משום מה נוצר לך נתק בין היד למוח, היד קמה לתחייה, קוראת ליד השנייה, וביחד הן מתכננות לך סבוטאז' על הפרצוף. הידיים בעד לפוצץ – אנחנו פחות.
כמה זה נורא: "זה מאד מפתה," מודה שרון, "אבל בסופו של דבר אנחנו מדברות פה על היגיינה. חצ'קון הוא בעצם דלקת קטנה, ואם אני מפוצצת אותו אז אמנם טיפלתי בסימפטום (עד כמה שאפשר לקרוא לפצעון מדמם טיפלתי – מ.ז.) אבל החדרתי אליו חיידקים עם הידיים הלא נקיות שלי".
המסקנה: קחי אוויר וזוזי מהמראה של האמבטיה. אחרי זה קחי עוד שאיפה ותשאלי את עצמך למה לך לעשות את זה לעצמך. כשעצמך תענה לך שזה דבר ממש דבילי, את יכולה לחזור לעניינייך באמבטיה.

מאחורי הקלעים (צילום: רויטרס)
לא להיסחף, רק קצוות | צילום: רויטרס

החטא: לא לגזור קצוות
את רוצה שיער ארוך, אבל הקצוות נשרפים ומתפצלים. ללכת למספרה אומר לקצר, והצלחת להחזיק מעמד שמונה חודשים. אז מה אם השיער שלך נראה כמו קן של עורבים ונושרות ממנו קבוצות של שיער במקלחת? למה להרוס את כל האורך שהצלחת להשיג? אז יש לנו חדשות בשבילך: כל מה שהשגת זה קצוות ממש שרופים.
כמה זה נורא: "כעיקרון, חוסר טיפול בשיער הוא כמו חוסר טיפול בעור," מפכחת אותנו שרון, "יכול להיות שתשתמשי בקרמים הכי טובים, במסכות ובסיליקונים, אבל ברגע שהקצוות מפוצלים אין חדירה של החומר לשיער, השיער נשבר ולא עשית כלום".
מסקנה: ספר יש לך? אז אולי עדיף להוריד את קצב הגיזום משמונה חודשים לשלושה, מקסימום ארבעה. גם אם השיער יגדל לאט יותר, הוא ייראה הרבה יותר בריא.

אין תמונה
במקרה הכי גרוע - תעבירי איזה ויש עם מגבון

החטא: לא לנקות את מברשות האיפור
אם את לא מאלה שפיתחו מיומנות במריחת איפור עם קצות האצבעות, אז את בטח מטפחת קבוצה של מברשות וספוגיות. אמרנו מטפחת? התכוונו מגדלת. כי בגלל שהמברשות האלה משמשות אותך כמעט כל יום, ונוגעות לך בפנים אינספור פעמים, ניתן לומר שהן מעלות אבק ושלל בקטריות חינניות. אבל למי יש כוח לעשות אמבטיה לספוגיות ומברשות האיפור שלה?
כמה זה נורא: "גם כאן מדובר בהיגיינה. אמנם איפור הוא על פני העור, בניגוד למוצרי קוסמטיקה עם מרכיבים פעילים שחודרים אליו, אבל אם יש פצעים, או שהעור לא הומוגני, ואנחנו מעבירות עליו מברשת לא נקייה, בעיקר ספוגית מייק אפ, שאוגרות חיידקים, זה יכול להזיק".
המסקנה: את מתקלחת כל יום, נכון? מכבסת בגדים, מצחצחת שיניים ואפילו מנקה לפעמים את מברשת השיער. אז פעם באיזה שבועיים, יודעת מה – חודש, תזרקי גם את המברשות והספוגיות לאמבטיית חפיפה קצרה. את לא חייבת לשים להם קונדישנר.

החטא: להתשמש בקרמים מעבר לתאריך התפוגה
כבר נובמבר, ויש לך עדיין שליש קופסה מקרם הפנים ההוא ששילמת עליו יותר מ-400 שקל. אז מה אם תאריך התפוגה הוא נובמבר 2006? לא חבל לזרוק?
כמה זה נורא: "שוב, נזק הרסני לא יקרה, אבל כנראה שתאריך תפוגה לא כתוב סתם – מישהו ידע על מה הוא מדבר. ברוב המוצרים הקוסמטיים יש חומרים פעילים, וברגע שפותחים את הקופסה, הקרם, המסקרה או המייק אפ מתחילים לעבור תהליך של חמצון כתוצאה מחשיפה לחמצן. למוצר יש אורך חיים, וכל אישה שמשתמשת בו לאחר מכן יכולה פתאום להרגיש שהצבע, המרקם והריח משתנים, או אפילו להרגיש גירוד על העור."
המסקנה: תזרקי כפרה. עור חדש את לא יכולה לקנות בסופרפארם.

מייקאפ (צילום: jupiter images)
את יודעת איפה הספוגית הזאת הייתה? | צילום: jupiter images

החטא: להשתמש בטסטרים ישר על הפנים
אין ביקור בפרפומריה או פארם שבו את לא מתפתה לעצור ליד הקאונטרים של האיפור. הכל שם כל כך נוצץ, מלא צבע וגלוסים וצלליות. ובאמת את נראית קצת חיוורת. אז שנייה לפני הקופה את מגניבה איזה ויש זריז של איפור. הרי בשביל מה המוצרים האלה פה? תראי, אנחנו לא רוצות להגעיל אותך, אבל חשבת בכמה שפתיים הטסטר של השפתון שאת מושחת בחדווה על שפתייך כבר נגע?
כמה זה נורא: "כל מוצר אבקתי כמו צלליות, סומק ופודרה לא חודר את העור, ואין שום בעיה להשתמש בטסטר שלו," מרגיעה אותנו שרון. "אבל להשתמש בטסטר של מסקרה לא הייתי ממליצה, כי בדרך זו אפשר להעביר ולקבל דלקות בעיניים. במקום זה, אפשר לבחון את המוצר לפי המברשת, האריזה, העמידות במים והצבע. לגבי מייק אפ, אפשר לנסות אותו על האצבע או על ספוגית נקייה. להשתמש בשפתון שכולן כבר השתמשו בו זה באמת לא נעים, אבל בנקודות מכירה יש בדרך כלל מגבונים או מקלוני ניקוי, ובאמצעותם אפשר לנקות את השפתון ולנסות אותו."
המסקנה: נראה לך שאת מתאפרת על חשבון הסופרפארם?

אל תצלמו (צילום: jupiter images)
אל תסתתרי, תסתירי | צילום: jupiter images

החטא: לא להשתמש בקרם הגנה
אחרי שכל שנה שוטפים לנו את המוח עם הסברה, זה לא רק חטא לצאת לשמש בלי מקדם הגנה – זה פשע של ממש. שוב, מדובר בעיגול פינה, כי הרי כבר מרחת קרם לחות, אז זה חתיכת ניג'וס להתמרח שום. ובכלל, מי רוצה להריח כמו קרם הגנה כשהיא יוצאת מהבית? אבל מאחר שהסיכונים הרפואיים לא עושים עלינו רושם, אולי אלה האסתטיים דווקא יעשו.
כמה זה נורא: "לא להשתמש בקרם הגנה זה כמו ללחוץ על כפתור פסט פורוורד בפרצוף," מזהירה שרון. "חוץ מסרטן, אלרגיות וכוויות כתוצאה מחשיפה לשמש, נגרמת גם הזדקנות מואצת לפנים. עם הזמן, העור יהפוך להיות יבש יותר, מקומט ופחות גמיש. כשלא משתמשים בקרם הגנה המים והלחות הטבעית מתנדפים, והעור נראה צהבהב, שקוע, מקומט, עייף ודהוי."
המסקנה: אם כבר עצלנות – אז אולי עדיף פשוט לא לצאת מהבית. אבל אם בכל זאת יש לך כמה סידורים, אז לפחות תדאגי שקרם הלחות שלך יהיה כזה בעל מקדם הגנה. אגב, גם בחורף, אל תסובבי אותנו על האצבע.