פילינג הוא אחד מטיפולי הפנים הוותיקים והאהובים בתחום הקוסמטיקה. התהליך, שלמעשה מקלף את התאים המתים והרקמות המיותרות בעור הפנים – משיג מראה בריא, רענן ואף צעיר יותר. בעוד שפילינג עדין כל אחת מאיתנו יכולה לבצע באמצעות סבון גרגירים במקלחת, פילינג עמוק חייב להתבצע בחדר ניתוח. ואם מעוניינת לבצע הליך עמוק יותר, ד"ר אלכס אלטס, מומחה ברפואת עור, עם חמישה דברים שאת חייבת לדעת לפני הטיפול.

1. איך מתבצע פילינג?

אחת הטכניקות הראשונות והמוכרות – היא פילינג כימי. תהליך שמתבצע על ידי שימוש בחומצות ויוצר כוויות בדרגות קלות כדי לעודד קילוף של שכבות העור הישנות תוך יצירת שכבות חדשות. חשוב לציין שבגלל הסיכונים הכרוכים בתהליך – רק רופאה מוסמכת יכולה לבצע אותו. טכניקה נוספת, היא פילינג מבוסס אנרגיות שמתבצעת על ידי לייזר, גלי רדיו או IPL וטכניקה שלישית היא הפילינג המכני, במהלכו מתבצע שיוף של העוף.

2. איך אני בוחרת באיזו טכניקה להשתמש?

הבחירה בשיטה שמתאימה לך מתבצעת על ידי בדיקה של סוג העור והגוון שלו וכן, בחינה של צלקות, קמטים, כתמים וכדומה – לצד ההעדפה וההמלצה של הרופאה המטפלת כמובן. בעיקר חשוב לקחת בחשבון שטיפול עמוק כרוך בתופעות לוואי וזמן החלמה ממושך. אך התוצאות שלו לעתים מחזיקות מעמד עד כ-15 שנים. למי שמעדיפה טיפול פחות אגרסיבי, סביר שתעדיף פילינג מבוסס אנרגיות. בכל מקרה, חשוב שתבררו מה אתן רוצות להשיג מהטיפול (העלמת קמטים, צלקות אקנה, טיפול בכתמים או רענון) כדי להתאים את הפילינג שמתאים לכן.

3. מתי הכי מתאים לבצע את הטיפול?

הגעת לכתבה הזו בדיוק בזמן, כיוון שהחורף הוא הזמן האידיאלי בשנה לבצע טיפול פילינג – בקיצור, ממש עכשיו. לאחר הטיפול חשוב להימנע מחשיפה לשמש בפרט וללא הכנה בכלל. בעיקר כשמדובר בשמש הישראלית הרותחת. כך שהחודשים אוקטובר – מרץ הם מושלמים בשבילך. 

4. האם כל הטיפולים כרוכים בזמן החלמה ארוך?

אז זהו, שטיפולים עדינים יותר בהחלט לא ייאלצו אתכן להסתגר בבית עטופות בתחבושות. הטיפולים הקלים יותר אמנם שטחיים, אך ניתן לבצע אותם במהלך הפסקת הצהריים שלכן. הכי קוויקי. הטיפולים העדינים יותר נגישים, מתאימים לכל סוגי העור ומבוססים על חומצות פירות שמרעננות את הפנים שלכן ומעניקות לעור לחות. בקיצור, לא מאוד מגביל ובעיקר משפיע על הנראות החיצונית.

5. העור שלי כהה, האם אני יכולה לבצע את הטיפול?

בעיקרון כן, אך בשונה מלייזר שלא ממש אפקטיבי על אור כהה – גלי הרדיו "עיוורים" לגוונים ועל כן, לא מושפעים מצבע העור של המטופלת.