נדמה שעדיין אין תחליף לשיטה הישנה והטובה של לחיצות כואבות על הנקבוביות, כדי לחלץ את הראשים השחורים מעור הפנים. לחלק מהנשים מדובר בריפוי בעיסוק לגיטימי, אבל מי שפחות נהנית מלגרום לעצמה כאב ספונטני – ככל הנראה משתמשת במדבקות האף הוותיקות.

התהליך די פשוט, מרטיבים את האף, מצמידים את המדבקה ל-10 עד 15 דקות, במהלכה הפולימרים שנמצאים במדבקה מתחילים לעבוד ועוזרים לה להיצמד חזק לשכבה החיצונית של העור ולנקבוביות הסתומות. את המדבקה, עדיף להסיר לאט (כי זו לא שעווה לוהטת, אז קחו את זה באיזי) ולבסוף, להתענג על הראשים השחורים והמובסים, צמודים למדבקה.

זהירות: מסכנה מסוכנת

אז זהו, שבאנו לצנן את האווירה. הקצוות השחורים שדבוקים למדבקה הם לא בדיוק מה שאתן חושבות. קוראים להם קומודונים קרטוטיים והם בעצם תאי עור מתים, לכלוך, שיער ושמן שהצטבר בתוך נקבוביות. קומודונים לא קרטוטיים (הראשים השחורים הרגילים) הם בעצם שומן שמופרש מבלוטות החלק בעור וחוסם את הנקבוביות.

הראשים השחורים נמצאים עמוק יותר ומתחת לפני שטח העור ותאמינו לנו – אין מדבקה מספיק חזקה בשביל זה. מה כן יוצא? הרבה לכלוך ושמן. מזיק זה לא, אבל בהחלט לא מנקה את העור לעומק, כך שאפשר להגיד שהן די מחטיאות את המטרה וקצת גורמות לנו לחיות באשליות.

ניקוי שחורים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
נשארנו עם הלחיצות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

למרות שהעור מרגיש חלק ורך יותר אחרי טיפול ביתי במדבקות, הוא רחוק מלקבל טיפול הולם ולטווח הארוך למי שסובלת מריבוי של ראשים שחורים. ולמי שחשוב לעצור את ההתפשטות, עדיף שתקפיד על ניקיון יסודי ועמוק כמו פילינג ופגישות תכופות יותר אצל הקוסמטיקאית.