mako
פרסומת

נאנסה באכזריות, דרשה עונש מוות לאנסים - וקיבלה

בימים אלו אושר בבנגלדש חוק עונש מוות לאנסים - בעקבות מחאה שפרצה לאחר מקרה אונס קבוצתי מחריד שצולם והופץ ברשת. המדינה המוסלמית סובלת מאלימות מינית כמכת מדינה: "אני חוששת שאני הבאה בתור", אמרה אחת המפגינות

מערכת ערוץ הנשים
mako
פורסם:
אונס בבנגלדש
מעל אלף מקרי אונס בשנה. סיקור של מקרה אונס בבנגלדש | צילום: טוויטר
הקישור הועתק

לפני כחודש התרחש בבנגלדש מקרה אונס מחריד: אישה בת 35 הותקפה באכזריות על ידי שמונה גברים, שגם צילמו את האונס ואיימו על הנאנסת שאם לא תספק להם בהמשך שירותי מין הם יפרסמו את הסרטון. הקורבן סירבה להיכנע לדרישות והאנסים עמדו במילתם ופרסמו את סרטון האונס הקשה - שבינתיים הוסר מרחבי הרשת.

בפנייתה למשטרה, אמרה הנאנסת לשוטרים: "הבקשה היחידה שלי היא עונש מוות או מאסר עולם לאנסים. אני לא מעוניינת בשום דבר אחר". השבוע קיבלה הנאנסת את מבוקשה, כאשר ממשלת בנגלדש אישרה הצעת חוק חדשה לפיה תותר הטלת עונש מוות על אנסים.

"מוות עדיף על מה שעבר ועובר עליי", אמרה הנאנסת בראיון ל-Bangladesh Daily Star. "אני דואגת לילדים שלי בעיקר לבת שלי. אני לא יכולה לשאת את המחשבה שההורים של בעלה ראו את הסרטון. מה הם חושבים עכשיו? מה אם הם יחליטו לזרוק את בתי ממשפחתם?"

הסרטון וסיפור האונס המזעזע החרידו את המדינה המוסלמית, וגל של מחאה שטף את הרחובות עם אלפי מפגינים. "אני חוששת שאני הבאה בתור", אמרה אחת המפגינות, "אני רוצה עונש מוות לאנסים, כך ששאר השרצים הלא אנושיים יוכלו ללמוד מה יעלה בגורלם אם אי פעם יעזו לאנוס".

על פי ארגוני זכויות אדם, סובלות נשות בנגלדש מריבוי פשעי מין חמורים. בתשעת החודשים האחרונים התרחשו במדינה קרוב ל-1,000 מקרי אונס, כאשר בחמישית מהם מדובר על אונס קבוצתי. הגשת תלונה בגין אונס היא נדירה, שכן שיעורי ההרשעה נמוכים מאוד והנשים המקומיות חוששות מסטיגמות ומנידוי. המחאה האחרונה, כאמור, הניבה פרי, ואפשר רק לקוות שהחקיקה הנוקשה תשפיע על המצב בשטח ותפחית את מקרי הפגיעה.

פרסומת