אם נסתכל על רשימת המדינות שהתמודדו בהצלחה עם התפרצות הקורונה ונחפש משהו משותף לרובן, נגלה כי בראש אותן מדינות שהצליחו להתמודד בהצלחה עם הנגיף עומדות נשים. היום (שישי) ב"גלית ואילנית", התייחסה גלית גוטמן להצלחה של נשים בניהול המשבר, וכן למצב העגום של הנשים בפוליטיקה הישראלית - שנשארת הרבה מאחור.

"אנחנו עוד רחוקים מסיום משבר הקורונה, אבל אחרי שנה של סגרים ובידודים אולי אפשר כבר להביט אחורה ולנסות להפיק לקחים. ניו זילנד, גרמניה, דנמרק, טייוואן ופינלנד - כולן נחשבות למדינות שהתמודדו בהצלחה יחסית עם משבר הקורונה ומה משותף להן? את כולן, שימו לב, מנהיגות נשים".

"מחקרים שפורסמו לאחרונה, מראים קשר ישיר בין מנהיגות נשית לבין הצלחה יחסית בניהול משבר הקורונה. מדינות שבראשן עומדות נשים, הקדימו לסגור את המשק - ולכן הפחיתו את מספר המתים בהשוואה למדינות עם תנאים דומים. בטווח הארוך, הן הצליחו למזער את הפגיעה בכלכלה ובאזרחים". משמח? מאוד. אבל בעולם שבו אנחנו חיים וחיות, 90 אחוז מהמדינות עדיין מונהגות בידי גברים כך שלמרות ההצלחות שקטפו מנהיגות הָמדינוֹת - הדרך עוד ארוכה".

"מה הופך אותנו, הנשים, למנהיגות טובות יותר? לפי החוקרים - לא מעט סיבות. נשים מנהיגות אובחנו כמחושבות ומתוכננות יותר. הן מקיפות את עצמן ביועצים מקצועיים, ומוכנות לשקול מגוון רחב של דעות שונות. הן גם זוכות לאמון רב יותר של הציבור במצבי משבר, וכנראה טובות יותר בלהניע את האזרחים לפעול מהר".

"ואחרי שאמרנו את כל זה - בואו נחזור אלינו, לכאן, לישראל. במטה לביטחון לאומי, הגוף שאמון על ניהול משבר הקורונה מטעם ראש הממשלה, יושבים עשרים ושלושה יועצים מומחים - כולם גברים. ומה בדבר נשים, אתם שואלים ושואלות את עצמכם? אפילו לא אחת. גם בקבינט הקורונה של ממשלת האחדות - זו שמייצגת את כולנו - יושבות רק שלוש שרות לצד שבעה גברים".

"וזה, האמת, בכלל לא מפתיע כשנזכרים שגם בבחירות הקרובות מצב הנשים המנהיגות די עגום. יש רק מפלגה אחת בישראל, שמסתמן שתעבור את אחוז החסימה, שמונהגת על ידי אישה. מפלגת העבודה ובראשותה - מרב מיכאלי. שגם, אגב, הגיעה לתפקיד אחרי מאבקים משפטיים מייגעים. באותה כנסת יישבו גם שתי מפלגות, חרדיות, שבהן נשים מעולם לא היו מועמדות להיבחר. להשתמש בקולות של נשים בקלפי כדי להיכנס לכנסת - זו דווקא לא בעיה".

"אנחנו הנשים, לא צריכות מחקרים ונתונים שיוכיחו לנו שגם אנחנו יכולות להגיע לתפקידים משפיעים, לנהל משברים ולהצליח בדיוק כמו הגברים ולפעמים אף יותר. אבל, נדמה שבינתיים, יותר מדי אנשים בעמדות מפתח מעדיפים להתעלם מכך. ואולי אם היו יותר נשים גם בצמרת הישראלית, אז השנה האחרונה הייתה נראית אצלנו קצת אחרת. והעתיד, כנראה, היה נראה מעט יותר וורוד".