"אני שם את המשקעים בצד" (צילום: פלאש 90, חדשות)
נתניהו באמת התכוון לפטר אותו? | צילום: פלאש 90, חדשות

אחרי שנים בהן המשא ומתן המדיני היה רק משהו שמדברים עליו ברקע, השבוע הוא הפך לוויכוח קואליציוני של ממש. התבטאותו של שר הכלכלה נפתלי בנט נגד תכניתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להותיר יישובים יהודים מעבר לקו הירוק, במסגרת חתימה על הסדר מדיני, הפכה למיני משבר. האם הישראלים בעד מסירת שטחים בכלל? ומה חושבים על האפשרות שנתניהו העלה? אבל המתקפה של בנט שלוותה באיומים ובסוף בהתנצלות לא הייתה הצרה היחידה של נתניהו השבוע מול הדתיים. בתחילת השבוע פרסמה התקשורת בנורבגיה ומיד גם כאן בארץ את מערכת היחסים בין בנו של נתניהו לאזרחית נורבגית שהיא, איך לא, גויה. האם אתם חושבים שנתניהו הצעיר צריך לשמש דוגמא ולא להתבולל בעצמו? ומה אתם חושבים על אייל גולן וגם – מי הח"כ המצטיין של החודש? כל התשובות כאן בסקר השבועי של mako ומכון המחקר "פאנלס פוליטיקס" בודק מה אתם חושבים על מה שקרה פה השבוע.

המשבר הקואליציוני של השבוע נגמר עוד לפני שהתחיל. בנט העליב את ביבי, האחרון עשה שריר, הציב לו אולטימטום ותוך פחות משעתיים ההתנצלות הגיעה. אבל מה בכלל הציבור הישראלי חושב על אפשרות ששטחי יהודה ושומרון יימסרו? מסתבר שקיים הבדל של אחוז בלבד בין התומכים במסירת השטחים במסגרת הסדר (48%) לעומת אלו המתנגדים לכך בתוקף (47%), כך שגם אם יישארו שם יהודים וגם אם לא, הציבור הישראלי ממש לא מתכוון לקבל הסדר מדיני. ובסקר שפורסם בסוף השבוע בתכנית "פגוש העיתונות" ממילא 87% מהנשאלים ענו שהם לא חושבים שסבב השיחות הנוכחי יסתיים בהסדר. 

סקר 30.1 בנט 1
(אינפוגרפיקה: ויטלי ריימן)

בהמשך בדקנו עם אלו שבכל זאת מוכנים למסור את שטחי יהודה ושומרון לפלסטינים במסגרת הסדר מדיני, מה הם חושבים על האפשרות שיישארו יהודים מעבר לקו הירוק, בריבונות פלסטינית? מסתבר שהרוב (67%) תומכים ברעיון של נתניהו ורק 28% מתנגדים לאפשרות.

סקר 30.1 בנט 2
(אינפוגרפיקה: ויטלי ריימן)

ומה בעניין הסערה הפוליטית? 58% ההמשיבים חושבים שהשר בנט כיוון את דבריו החריפים לרעיון עצמו ורק 33% ענו שמדובר בביקורת על ראש הממשלה עצמו. רוב מוחלט של המשיבים (80%) חושבים שלא הייתה כוונה אמיתית של נתניהו לפטר את בנט בעקבות דבריו.

ומה עם הצרה הקטנה יותר של נתניהו? יאיר והחברה הנורבגית? כאן הישראלים מגלים פתיחות וליברליות. 71% אמרו שמדובר בעניינו האישי של נתניהו הצעיר ורק 23% השיבו שהוא צריך לשמש דוגמא. אגב, בסקר אינטרנטי שערכנו באתר mako בשבוע האחרון 52% מהמשיבים ענו שהוא צריך לשמש דוגמא.

סקר 30.1 יאיר נתניהו
(אינפוגרפיקה: ויטלי ריימן)

עוד נושא שלא ירד מהכותרות השבוע הוא אייל גולן. הזמר צוטט השבוע ב"ידיעות אחרונות" כשהוא אומר לחוקרים שהוא הפסיד מיליונים: "בוטלו לי הופעות, הרדיו לא משמיע אותי". וכנראה שיש בכך ממש, 56% מהנשאלים ענו שהפרטים העולים מהחקירה מטרידים והוא לא צריך להופיע בשלב זה. 34% אמרו שכל עוד לא הוכחה חפותו, וצריך לאפשר לו להופיע כרגיל.

סקר30.1 אייל גולן
(אינפוגרפיקה: ויטלי ריימן)

אחרי שבדקנו איזה ציון מקבלים המנהיגים המובילים, השבוע אנחנו מציגים את מדד הח"כים של mako ומכון המחקר "פאנלס פוליטיקס", בסקר המתבצע מדי חודש. איזה ציון אתם נותנים לנבחרי הציבור המייצגים אתכם בכנסת ומי מגיע למקום הראשון. בחמישייה הראשונה אפשר למצוא תמיכה נרחבת במפלגת השלטון – הליכוד-ביתנו. יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הגיע למקום הראשון, אותו הוא חולק עם ח"כ אורלי לוי-אבקסיס, עם ציון מכובד של 6.6. אל המקום השלישי הגיע מי שמתכוון להתמודד לנשיאות, ח"כ ראובן ריבלין, עם ציון 6.5, במקום הרביעי משה פייגלין ובמקום החמישי יו"ר מפלגת העבודה, יצחק (בוז'י) הרצוג, שכזכור, גם קיבל ציונים לא רעים במדד המנהיגים. 

מדד הח"כים
(אינפוגרפיקה: יובל שיאון)

בסקר מדד הח"כים השתתפו 309 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת מגיל 18 ומעלה.

בסקר השבוע השתתפו 304 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת מגיל 18 ומעלה. 

>> בשבוע שעבר בדקנו מה אתם חושבים על רוז פוסטאנס ופונדקאות לחד מיניים